Microsoft'tan Windows 7 güncellemesi ile ilgili açıklama geldi Güncelleme verilmeyeceği ile ilgili dedikoduların artması üzerine Microsoft tarafından açıklama geldi. Gün içinde Microsoft'un Windows 7 işletim sistemine artık güncelleme vermeyeceği ile ilgili bi dedikodu dolaşmaya başladı ve bu dedikodu çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine Microsoft Türkiye'nin yaptığı açıklamayı sizlere sunuyoruz. Gün içerisinde muhtelif mecralarda yer alanWindows 7 işletim sisteminin güncellenmesinin 13 Ocak Salı 00.00 itibariye son bulacağı ve yeni özellikler eklenmeyeceği ifadesi eksik ve yanıltıcıdır. Kullanıcıların kaynağından ve doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki bilgilendirmeyi ilginize sunarız. Microsoft Destek ömrü (MSL) ilkesi kapsamında, İş ve Uygulama Geliştirme ürünleri ile Tüketici, Donanım ve Multimedya ürünleri için en az 10 yıllık çevrimiçi kendi kendine yardım desteği sağlanmaktadır. Windows 7 için bugünden itibaren 2020 yılına kadar Uzatılmış Destek kapsamında ek güncellemelere devam edilecektir. MSL kapsamında bu ürün için ana destek ise, planlandığı üzere sona ermiştir.
Windows işletim sisteminin kitleselleşen ilk sürümü olarak kabul edilen Windows 3.0, 25 yılı geride bıraktı. 1990'da kullanıma sunulan işletim sisteminden nostaljik detaylar İlk sürümü 20 Kasım 1985 tarihinde yayınlanan Windows işletim sisteminin geniş kullanıcı kitlelerince benimsenen sürümü Windows 3.0, 25. yılını doldurdu. İlk Windows'tan yaklaşık 5 yıl sonra, 22 Mayıs 1990'da yayınlananWindows 3.0 sürümü PC'lere ön yüklü olarak gelen ilk Windows olmasıyla yaygınlaştı ve bugünkü konumunun temelleri belki de o tarihte atıldı. O dönemde de rakip Apple O dönemin gözdesi Apple'ın Machintosh işletim sistemine benzer görsel kullanıcı arayüzü ile beğenilen Windows 3.0 işletim sistemi Program Yönetisi, Not Defteri, Hesap Makinesi, Kaydedici gibi özelliklere sahipti. Microsoft uyumlu fareler ile çalışabilenWindows 3.0 için MS-DOS işletim sisteminin PC'de yüklü olması gerekiyordu.Sadece 384 KB bellek istiyorMinimum sistem özellikleriyle de dikkat çekenWindows 3.0 için Microsoft'un yayınladığı liste ise oldukça dikkat çekici. 8080 / 8088 ve daha hızlı işlemciler gerektiren işletim sisteminin çalışabilmesi için gereken bellek miktarı ise en az 384 KB olarak belirtilmiş.Windows 3.0'inihtiyaç duyduğu sabit disk alanı ise sadece 6 - 7 MB.
Microsoft bu yılın başlarında kendi Surface RT tabletlerinin de aralarında bulunduğu, Windows RT ile çalışan cihazların Windows 10 güncellemesini alamayacağını açıklamıştı. O zamanlar yazılım üreticisinin Surface için bir güncelleme üzerinde çalıştığı, bu güncellemeyle birlikte Windows 10’un işlevlerinden bazılarının getirileceği söylenmişti. Söz konusu güncelleme eylül ayında gelecek. Microsoft’tan Gabe Aul, “Windows 8.1 RT Update 3″ olarak adlandırılan güncellemenin gelişini haber verdi. Bu üçüncü Windows 8.1 RT güncellemesiyle ne gibi yeniliklerin geleceği tam olarak belli değil. Microsoft çok yakında bu güncellemeyle ilgili detayları paylaşacağını kaydetti. Microsoft Windows RT’yi fiilen yok etti gibi görünüyordu ve hiçbir üçüncü taraf OEM de tabletlerini bu başarısız işletim sistemiyle çıkarmayı tercih etmiyordu. Yazılım devi bu gizemli güncellemenin detaylarını paylaşmıyor, ancak Windows 10’un bazı dahili evrensel uygulamalarını Windows RT’ye getirebilir. Aynı durumun benzeri geçmişte Windows Phone 7 için de yaşanmıştı. Microsoft Windows Phone 7 cihazlarının doğrudan Windows Phone 8’e güncellenmesini mümkün kılmamış, o cihazlar için Windows Phone 8 işlevlerinin bir kısmını getiren Windows Phone 7.8 güncellemesini sunmuştu. Ne var ki, yeni işlevlerin büyük bir çoğunluğu sadece Windows Phone 8 cihazlarına özel olarak kalmıştı.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! Muhtemelen adlarını bile duymadınız. Ama bu 6 işletim sistemi, yıllar önce Windows'a kafa tutuyordu! Click here to view the original image of 620x105px. Windows geldi; hepsi tarih oldu... Tarihteki ilk Windows, 20 Kasım 1985'de piyasaya sürüldü. Microsoft, işletim sistemini 1983'de duyurmuş, ancak bazı nedenlerle çıkışı iki yıl gecikmişti. Bu iki yıl içinde bazı DOSeklentileri birden fazla programı 'pencerede' çalıştırma özelliğini eklemişti bile. Geç kalma alışkanlığını sonraki ürünlerinde de tekrarlayan Microsoft, bunu zamanla kendi lehine çevirmeyi başardı. Erken yapılan Windows duyuruları, kullanıcıların pencere özelliği sunan rakip uygulamaları satın almayıgeciktirmelerine neden oldu. Ayrıca, Windows'un rakipleri bir manada kendi kendilerini imha etmişlerdi. Bu firmaların sunduğu uygulamalar yüksek donanımlara ihtiyaç duyuyordu ve bu da çok az kişide vardı. Bazıları bir takım davalar içinde kaybolurken bazısı ise üçüncü parti geliştirici bulmakta başarılı olamadı. Ve bütün bunlar olurkenWindows ortaya çıktı. Bu makalemizde IBM uyumlu PC'lerde ve DOS üzerinde çalışan Windows rakiplerini, Windows'dan üstün veya farklı yanlarını ve neden başarısız olduklarını inceledik.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! Visi On 2.2 MB'lık boş alan gereksinimi o zaman için fazlaydı Visi On Yayımcı: VisiCorp Çıkış tarihi: Aralık 1983, Windows'tan yaklaşık iki yıl önce İşletim sisteminde bulunan VisiCalc, ilk tablo işlem programıydı. Visi On ise PC'lerdeki ilk pencereli ortamı sunuyordu. Metin tabanlı ve fare ile kontrol edilebilen bir arayüzde sahipti. VisiCorp; Visi On Word, Vidi On Calc, Visi On Graph gibi yazılımlar DOS ortamında çalışmadığından entegre yazılımları da pakete dahil etmişti. İlk demoları kullanan kullanıcılar, işletim sisteminden oldukça etkilenmişti. Neden başarısız oldu: VisiCorp, Visi On'un disket sürücü tabanlı PC'lerde çalışacağını planlıyordu. Ancak işletim sistemi yayınlandığı zaman 2.2 MB hard disk alanı gerektiriyordu. Ancak o zamanlar iki disket sürücüsü olan PC'ler dahi lüks PC'lerden sayılıyordu. Şirket, VisiCalc'la ilgili yasal ve finansal bazı sorunlar da yaşıyordu ve Lotus 1-2-3 de, VisiCalc'ı oldukça geride bırakmıştı. InfoWorld tarafından yapılan değerlendirmeye göre tablo işlemcisi, VisiCalc'dan çok daha zor kullanılıyordu ve hesaplamalarda kırk kat daha yavaştı. 1984'ün Ağustos ayında VisiCorp geliştirme haklarını Control Data'ya devretti. Bundan üç ay sonra ise Paladin adlı bir şirket tarafından satın alındı. 1986'nın başlarında Windowsyayınlandığında, Visi On artık ömrünü tamamlamıştı.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! TopView TopView, çıkmadan önce fazlasıyla şişirilmişti TopView Yayımcı: IBM Çıkış tarihi: Şubat 1985, Windows 1.0 dan on ay önce TopView, 1980 yılında IBM PC piyasaya el atmadan önce bir IBM araştırma ürünü olarak ortaya çıkmıştı. TopView 1984'ün Ağustos ayında IBM PC AT ile aynı anda duyuruldu. TopView, DOS programlarını çalıştırmak için tasarlanmıştı ancak geliştiriciler TopView'in avantajlarını kullanan özel yazılımlar geliştirebileceklerdi. Neden başarısız oldu: Windows'da olduğu gibi TopView'de henüz hazır değilken duyurulmuş ve fazlaysıyla abartılmıştı. Birkaç geliştirici 'TopView'a özel' olan yazılımlar geliştirmişti ve bazı DOS uygulamalarını TopView'da çalışır hale getirmişlerdi. Ancak bu uygulamaları çalıştırmak hayli sorunlu ve zahmetliydi. IBM ise bir açıklamasında sadece bir kaç yüz uygulamasatabildiğini açıklamıştı. 1985'in Ağustos ayında IBM, Microsoft'la bir sözleşme imzalayarak işletim sistemlerini beraber geliştirmeye karar verdi. Bu sözleşme, 1987'nin Aralık ayındaOS/2'nin ortaya çıkışına yol açacaktı.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! GEM Macintosh'a çok benzeyen ara yüzü başına iş açmıştı GEM Yayımcı: Digital Research Çıkış tarihi: Şubat 1985, Windows 1.0'dan on ay önce Şirketin Windows'a rakip paketi Apple'ın Macintosh'una oldukça benziyordu. Şirket, işletim sistemine GEM WordChart, Venture Publisher gibi bir takım verimlilik uygulamaları da eklemişti. Yayımcısına göre GEM sadece bir yazılım değil, bir akımdı. Neden başarısız oldu: GEM yayınlandıktan kısa bir süre sonra sorunlar yaşamaya başladı.Apple, Digital Search'ı sistemin Mac benzeri ara yüzünden dolayı suçladı ve yeni bir sürüm yayımlamaya zorladı. Bu yeni yayım Windows'la boy ölçüşemese de Digital Research'ün MS-DOS benzeri DR-DOS'uyla 1990'lara kadar mücadeleye devam etti. 1991 yılında DR-DOS'u satın alan Novell, DR-DOS'un önemli bir potansiyeli olduğuna inanıyordu. Yazılım 1999 yılında açık kaynak kodlu hale geldi ve şu an hala FreeGEM ve OpenGEM gibi isimler altında mevcut.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! DESQview Ayrı bir uygulama olarak da sunulan popüler bellek yöneticisi QEMM, DESQview'la beraber geliyordu DESQview Yayımcı: Quarterdeck Çıkış tarihi: Temmuz 1985, Windows 1.0'dan beş ay önce DESQview, Quarterdeck'in önceki bir yazılımı olan DESQ'i baz alıyordu ve IBM'in TopView sistemine rakip olarak tanıtılmıştı. Metin ve klavye tabanlı yazılım, DOS uygulamarı arasında çoklu görevi desktekliyor, ve QEMM olarak bilinen ünlü bellek yöneticisiyle geliyordu. Quarterdeck'e göre yazılım DOS görev yönetimindeçığır açıyordu. 1990'lara kadar DESQview'i çok seven bir kullanıcı kitlesi vardı. Neden başarısız oldu: DESQview'un satışları Windows'la kıyaslığında çok az kalıyordu, ama yapısıyla yine de başarılı sayılırdı. Ancak DOS uygulamalarına bağlı kalmak ve bunları DESQview içerisinden çalıştırmak bir süre sonra kullanıcılara sıkıcı gelmeye başladı. Quarterdeck 1990'da X Windows, DOS ve Windows uygulamalarını çalıştırabilen DESQview/X'i yayınlasa da bunun için artık çok geçti. Quarterdeck, 1998'de Symantec tarafından satın alındı. Windows'a rakip olamayan Quarterdeck, daha sonrasında Windows için uygulamalar geliştirmeye başlamıştı.
Windows'un tarihe gömdüğü 6 işletim sistemi! DeskMate Grafik ara yüze sahip Windows 3.0'ın çıkışı DOS'un düşüşünü başlattı DeskMate Yayımcı: Tandy (Radio Shack) Çıkış tarihi: 1986 Windows'un kaynakları fazlasıyla israf ettiği düşünüldüğü bir dönemde, DeskMate metin tabanlı pencere sisteminiTandy 1000 gibi makinelerle sunmaya başladı. DeskMate, bazı güncellemelerle Lotus 1-2-3 ve Quicken gibi programlar için bir merkez haline gelmişti. DeskMate, bilgisayarlardan fazla anlamayan ve PC'sinin donanım gücüyüksek olmayan kullanıcılar için iyi bir seçenekti. Neden başarısız oldu: 1990'da Windows 3.0'ın yayınlanmasıyla beraber sadece DOS'la çalışan bilgisayarlara ilgi azaldı ve yavaş yavaş tükenmeye başladılar. Windows 95'in çıkışı ise DOS PC'lerinin sonu olmuştu. Bu sıralarda ise Tandy elini bilgisayar faaliyetlerinden artık çekmişti.
PC/GEOS Yayımcı: Berkeley Softworks Çıkış tarihi: 1990, Windows 3.0 ile aynı senede GEOS, görünüm ve kullanım açısından Windows'a oldukça benziyordu. İşletim sistemi, Unix'de sıkça kullanılan Motifarayüzünü baz alıyordu. GEOS, donanım konusunda Windows'a göre çok daha alçak gönüllüydü ve çok düşük sistem konfigürasyonlarında bile başarılı bir şekilde çalışıyordu. O sıralardaWindows 3.0'ın satışları tavan yapsa da, birçokları tarafından piyasada iki işletim sistemine de yer olduğu düşünülüyordu. Neden başarısız oldu: Windows 3.0 ve Windows'unsonraki sürümleri, GEOS'u geride bırakmıştı. Ancak başarısız olan bir yazılım için GEOS oldukça iyi sayılırdı. HP'nin 1995'de piyasaya sürdüğü avuç içi OmniGo'larda ve AOL'nin DOS sürümünde platform olarak kullanılmıştı. GEOS, Sony ve NEC CD-ROM sürücüleriyle de beraber geliyordu.
Microsoft’un 2015’de sunduğu yeni Windows 10 işletim sistemi yükselişini sürdürüyor… Yazılım dünyasının en güçlü isimlerinden olan Microsoft, sunduğu işletim sistemi Windows ile PC segmetinde uzak ara liderliğini sürdürürken, diğer taraftan akıllı telefon pazarında da Windows Phone ile Android ve iOS karşısında mücadelesine devam ediyor. Teknoloji devi geçtiğimiz sene içerisinde hem PC segmenti, hem de akıllı telefon pazarı için geliştirdiği Windows 10 adındaki yeni işletim sistemini sunmuştu. Windows 10 işletim sistemi, PC segmentinde Windows 7 / 8 / 8.1 yüklü cihazlara ücretsiz olarak yüklenebiliyor ve gün geçtikçe de bu işletim sisteminin pazar payı da artmaya devam ediyor. Pazar analizi gerçekleştiren NetMarketShare üzerinden PC segmentinde işletim sistemi pazar payına dair bazı araştırma sonuçları geldi. Buna göre Ocak 2016 verilerine göre Windows 10 işletim sistemi %11.85 pazar payına ulaşmış durumda. Baktığımızda Microsoft’un oldukça başarılı işletim sistemlerinden olan Windows 10’un %52.47 ile lider olduğu görülüyor. Ayrıca Windows XP de %11.42 pazar payına sahip ve Windows 10’un hemen ardında yer alıyor. Windows XP de, Microsoft’un başarılı işletim sistemi sürümlerinden bir tanesiydi. Windows 8.1 ve 8 %10.4 ve %2.68 pazar payına sahipler. Diğer taraftan Apple’ın kendi Mac modellerinden kullandığı Mac OS X sürümleri de az da olsa pazar payı ile pastadan pay alıyor.
Windows 10 Görev Çubuğu'nda küçük değişiklik! Microsoft'un Windows 10'un Görev Çubuğu'nda yapmayı planladığı değişiklik, ekran görüntüsü ile sızdı Windows 10'un yeni Insider Preview yapıları, Microsoft'un görev çubuğunungörünümünde küçük bir değişiklik yapacağını gösteriyor. Alıştığımız gibi saatin solunda değil, en sağda görünen "Bildirimler" simgesinin alt tarafında bir Facebook simgesiyle birlikte gösterildiğini görüyoruz. Buradan simgeye tıklamadan gelen uyarılarla ilgili bilgi sahibi olabileceğimizi anlıyoruz. Söylenene göre tüm uyarılarınıza baktığınızda, Bildirimler simgesinin altındaki bu simge ortadan kalkıyor ve simge, boş bir baloncuk olarak gösteriliyor. Windows 10 ile birlikte tanıştığımız Bildirim merkezi, farklı uygulamalardan gelen uyarıları bir araya toplayarak, onları takip etmemizi sağlıyordu. Simgeye eklenecek bu yeni özellik, işimizi kolaylaştıran Bildirim merkezini biraz daha pratik hale getirebilir.
Microsoft, FM Radyo Uygulamasının Kaldırıldığını Doğruladı Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone Insider Preview sürümlerinde FM Radyo uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Microsoft, akıllı telefonlar için Windows 10 güncellemesi üzerindw çalışmalarına devam ediyor. Nisan ayı ortalarında yayınlanan Windows 10 Mobile Redstone Insider Preview Yapı 14322 sürümünde bir eksik dikkati çekmişti. Zira Microsoft, sessizce FM Radyo Uygulamasını bu sürümden kaldırmıştı. Kullanıcılar bu değişikliğin Insider Preview sürümünden kaynaklı olduğunu düşünürken konuyla ilgili açıklama Windows 10 işletim sistemi mühendislerinden Jason tarafından yapıldı. Twitter'da bir kullanıcının yönelttiği soruya cevap veren Jason, FM Radyo Uygulamasının Development Branch adı verilen Windows Insider sürümlerinde kaldırıldığını, bunun yerine Windows Store uygulama mağazasında bulunan üçüncü parti fm radyo uygulamalarının kullanılabileceğini belirtti. Microsoft, FM Radyo uygulamasının Windows 10 Mobile Redstone sürümlerinden neden kaldırıldığı ile ilgili bie açıklama yapmadı. Ayrıca üçüncü parti fm radyo uygulamalarının kullanılabileceğini belirtilirken, ilerideki güncellemelerde ya da Windows 10 Mobile Redstone final güncellemesinden uygulamanın tekrar geri gelip gelmeyeceği de bilinmiyor. Bu konuda bazı web siteleri ise fm radyo uygulamasına Windows 10 Mobile Redstone sürümünde yer verilmeyeceğini belirten haberler yapıyor. Fakat bu konuda kesin bir açıklama bulunmuyor. Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini Mart ayı itibari ile kullanıcılara sunmuş ve Windows 10 Mobile geliştirme çalışmalarına Windows 10 Mobile TH2 toplu güncelleştirmeleri ve Windows 10 Mobile Redstone yapıları olmak üzere iki koldan devam ediyor. Toplu güncelleştirmelerle sistemin kararlılığını artırmayı amaçlayan Microsoft, Windows Insider Development Branch ile Windows Insider Fast ve Slow Ring halkakarında yaz aylarında sunacağı Windows 10 Mobile Redstone güncellemesini geliştiriyor. Windows 10 Mobile Redstone güncellemesinin ara yüz ve kullanıcı deneyiminde önemli geliştirmeler ve yeni özellikler getirmesi beklenirken tahminlere Windows 10 Mobile için ilk Redstone güncellemesi Temmuz ayında Windows 10 Redstone pc sürümünün yayınlanmasından sonra mobil kullanıcılar için de sunulacak.
Microsoft'un Windows 10 Mobile için Hazırladığı Yeni Güncelleme Ortaya Çıktı Microsoft, Windows 10 Mobile için bir sonraki toplu güncelleştirme adayı Yapı 10586.338 sürümünü test ediyor. Geçtiğimiz günlerde verdiğimiz haberimizde Microsoft'un Windows 10 Mobile için bir sonraki toplu güncelleştirme adayı olarak Yapı 10586.338 sürümünü test ettiğini belirtmiştik. Buildfeed üzerinde ortaya çıkan bu bilginin ardından şimdi de Yapı 10586.338 sürümünü gösteren bir de video internete düştü. Windows 10 Mobile TH2 Yapı 10586.338 (10.0.10586.338) sürüm numarası ile ortaya çıkan bu sürümün de önceki toplu güncelleştirmeler gibi yeni özellikler getirmesi beklenmiyor. WindowsManiaK tarafından yayınlanan Windows 10 Mobile Yapı 19586.338 sürümü, görüldüğü kadarı ile mevcut Yapı 10586.318 sürümüne oranla önemli düzeyde performans iyileştirmeleri içeriyor ve doğal olarak daha iyi çalışıyor. Microsoft, son olarak Windows Insider Release Preview ve Insider olmayan Windows 10 Mobile kullanıcıları için Windows 10 Mobile Yapı 10586.318 sürümünü yayınlamıştı. Temmuz ayında yayınlanması beklenen Yapı 14.XXE sürümlerine sahip Windows 10 Mobile Redstone güncellemesine kadar bir kaç toplu güncelleştirmenin daha yayınlanması beklenen Windows 10 Mobile işletim sistemi, yaz aylarından itibaren yeni özelliklere kavuşmaya başlayacak. Windows Insider Fast Ring sürümlerinde test edilip, Windows 10 Mobile güncellemesine entegre edilmesi beklenen özellikler arasında yeni ve gelişmiş Eylem Merkezi, yeniden düzenlenen Ayarlar menüsü, web bildirimleri ve uygulama linkleri gibi özelliklerle geliştirilen Microsoft Edge tarayıcı gibi bir çok yeniliğin Windows 10 Mobile kullanıcıları için sunulacağı belirtiliyor. Microsoft ayrıca destekleyen tüm modellere çift tıkla uyandırma özelliğini de önümüzdeki güncellemelerde sunmak için çalışıyor.
Artık Windows 10 ile pil kullanımını görüntüleyip, en çok hangi uygulama güç tüketiyor görebilirsiniz. Peki, Windows 10 pil kullanımı nasıl görüntülenir? Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10, yeni özellikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Biz de Windows 10 özelliklerine yakından bakıp, bu özelliklerin nasıl kullanıldığını açıklamaya devam ediyoruz. Windows 10'un dikkat çeken özelliklerinden pil tasarrufu ve pil kullanımı görüntüleme de, hemen dikkatimizi çeken özelliklerdi. Otomatik açılan pil tasarrufu özelliğini geride bıraktığımızda ise, pil kullanımı görüntülemeözelliği, pek çok kullanıcı tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Peki,Windows 10 pil kullanımı nasıl görüntüleniyor? Windows 10 pil kullanımı görüntüleme Windows 10 pil kullanımını görmek için ilk olarak Başlat menüsü > Ayarlar ya da Hızlı İşlem Merkezi(Bildirimler) > Tüm Ayarlar yolunu izleyerek ayarları açın. Daha sonra Sistem Ayalarını açın ve bir sonraki adımda soldaki sekmelerden pil tasarrufu sekmesine tıklayın. son olarak açılan sayfada,"Pil kullanımı" seçerek pil kullanımını görüntüleyebilirsiniz. Açılan sayfada son 24 saat, 48 saat ya da 1 hafta en çok pil tüketen şeyleri görebilirsiniz. Ayrıca bir önceki sayfada kalan pil örünü görüntüleme ve pil tasarrufu ayarlarını düzenleme işlemlerini yapmanız mümkün.
Windows Anniversary güncellemesi geliyor! Windows 10'un bugüne dek alacağı en büyük güncelleme için geri sayım başladı! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Microsoft'un geliştirici konferansında açıkladığı büyük Anniversary güncellemesihakkında yeni bilgiler geldi. Windows 10 yapı 14366'nın ardından alınacak Anniversary güncellemesi, büyük özellikleri birlikte getirecekken işletim sistemine önemli güncellemeleri de katacak. Microsoft yetkililerinin açıklamasına göre, geliştirici ekibi Windows 10'la ilgili kullanıcılardan çok önemli geri bildirim almış ve Anniversary güncellemesinde bunlar üzerine eğilmiş. Yeni güncellemede işletim sistemindeki hatalar giderilecekken önemli özellikler Edge tarayıcısına ve Windows Store'a gelecek. Öte yandan bildirim merkezi ve Windows Hello'nun da güncelleneceğini söyleyebiliriz. Peki, Anniversary güncellemesi ne zaman gelecek? Anniversary, temmuz ayında hazır olacak ve kullanıcılara sunulacak; yani tam olarak Windows 10'un kullanıcılara sunulmasının yıl dönümünde..