Google Asistan Launcher Yenilendi, Artık Lollipop'u Olmayanlar da Materyal Tasarıma Sahip Olacak! Google'ın üreticilerin kendi arayüzlerini entegre ettikleri Andorid işletim sistemini kullanan cihazlardaki olası performans ve stabilize problemlerini ortadan kaldırmak için sunduğu Google Asistan Launcher(Google Now Launcher) uygulaması yenilendi. Artık Android 5.0 Lollipop'a henüz kavuşamayanlar da Materyal Tasarımın tadını çıkarabilecekler. Google Asistan Launcher yeni materyal tasarım arayüzüyle çok daha "lolipop"laştı.1 Ağustos 2014'ten buyana güncellenmeyen Google Asistan Launcher, yeni güncellemesiyle Android 4.4 ile Android 4.1 versiyonları dahil bu versiyonlar arasındaki tüm sürümlerde Materyal Tasarımın "sınırlı olarak" kullanılmasını sağlayacak. Eğer Android 5.0 Lollipop henüz cihazınıza gelmediyse, Google Asistan Launcher'ı deneyebilirsiniz. Güncelleme Play Store'da başladı ancak henüz tüm cihazlara gelmedi. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! bağlantıdan Google Asistan Launcher'ın güncellenip güncellenmediğini kontrol edebilirsiniz.
Google Modüler Telefonu Project Ara'nın Yeni Sürümü Spiral 2'yi Tanıttı! Google, dün gerçekleşen Project Ara Geliştirici Konferansında akıllı telefonlarda değişim hedefleyen yeni modüler telefonu Spiral 2'yi tanıttı.Satışa çıkacak ilk modüler telefon olma özelliğine sahip Spiral 2'nin özellikleri de belli oldu. Üst segment cihazlardan uzak özelliklere sahip Spiral 2'nin 1280×720 piksel çözünürlüğe sahip ekranı, ışık ve yakınlık sensörleri, Marvell PXA1928 ve NVIDIA Tegra K1 işlemci seçenekleri, 5MP arka kamerası, Wi-Fi, Bluetooth, 3G, microUSB girişi, batarya ve hoparlör modülleri bulunuyor. Şuanda sınırlı sayıda modülün olduğu Spiral 2 için çıkış modül seçeneklerinin az olması normal. Çünkü cihaz henüz satışa çıkmadı. Ancak satışa çıktıktan sonra, gerek Google tarafından gerek ise yan üreticiler tarafından bir çok yeni modülün çıkarılması bekleniyor. Spiral 2 henüz beta aşamasında ve Google şimdiden Spiral 3 için planlarını yapmaya başlamış bile. Spiral 3'te 4G LTE ve daha uzun batarya ömrü ve sistem iyileştirmeleri gibi çalışmaların devam ettiğini söyleyen Project Ara ekibi, modüler akıllı telefon Spiral 2'nin mobil telefon pazarına dğeişiklik getireceğini söylüyor. Aşağıda muhteşem görünüme sahip modüler akıllı telefon Spiral 2'nin görüntülerine bakabilirsiniz:Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !
Android te En İyi Çeviri Siteleri İngilizce Türkçe ya da diğer dilleri çevirmek için, çoğunlukla Google Translate'i biliyoruz. Ancak daha fazla seçeneğiniz olduğunu biliyor musunuz? İşte en iyi çeviri siteleri. Kullanıcılar, İngilizce Türkçe çeviri için genel olarak Google Translate'i kullanıyor. Bazı kullanıcılar ise başka siteleri biliyor, ancak bildiğinizden fazla seçeneğiniz olduğunu biliyor musunuz? İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden İngilizce Türkçe çeviri ya da diğer dilleri çevirmek için kullanabileceğiniz en iyi siteleri paylaşalım. Google Translate Google Translate, çeviri dendiğinde en çok kullanılan sitelerden biri.Özellikle Google Chrome tarayıcıya egtegre olan Google Translate, web sitelerini direkt sayfayı görüntülerken çevirebilmenizi sağlıyor. İngilizce Türkçe çevirinin yanı sıra 90'a yakın dilde çeviri yapabilen Google Translate, sadece kelime ve cümle çevirmekten ziyade, web sayfalarını da çevirebiliyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Translate.com Google'ın aksine tamamen çeviri odaklı çalışma yürüten Translate.com,Google Translate'de olduğu gibi İngilizce Türkçe çevirinin yanı sıra 90'a yakın dilde çeviriyapabiliyor. Ayrıca diğer çeviri sitelerinden hiçbirinin yapamadığı insan çevirisi özelliğine sahip olan Translate.com en hatasız çevirme özelliğini sunuyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Bing Translator Microsoft'un Bing ile entegre hale getirdiği Bing Çevirmen, başarılı olmasına karşın, Translate.com kadar güçlü özelliklere ya da Google Translate kadar fazla dilseçeneğine sahip değil. Yine İngilizce Türkçe çeviriyle birlikte 45'e yakın dili çevirebilen Bing Çevirmen'in gelişimi devam ediyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Yandex Translate Yandex'in Google ve Bing'e rakip olarak geliştirdiği Yandex Translate, kısa sürede başarılı sonuçlar vermeye başladı. Bing Çevirmen'e benzer şekilde İngilizce Türkçe çeviriyle birlikte 45'e yakın dilde çeviri yapabilen Yandex Translate, doğru sonuçlar elde edebiliyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Sonuç olarak çeviri özelliği, çoğunlukla arama motoroları arasında rekabet nedeni gibi görünüyor. Ancak şimdilik Traslator.com ve Google Translate, en iyi sonuçları veren iki site olarak dikkat çekiyor.
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Google’ın Classroom uygulamasının iOS ve Android versiyonları ilgili uygulama mağazalarında yayınlandı. Classroom uygulaması öğrenci ve öğretmenlerin dersi mobil cihazlar üzerinden yürütmesini sağlıyor. Ev ödevlerinin verilmesi, gelecek işler için son kabul tarihlerinin belirlenmesi, ödevlerin toplanması gibi bölümler uygulamanın özellikler listesi içinde yer alıyor. Uygulama Eğitim için Google Uygulamalar altında hesabı bulunanlar için ücretsiz. Uygulama geçen yılın sonlarında faaliyete geçen Google Classroom servisiyle çalışacak şekilde geliştirildi. Mobil uygulama masaüstü servisle aynı özellikleri taşıyor, ancak bunları daha küçük ekran boyutları için, daha fazla Material Design tasarım etkisiyle sunuyor. Google Classroom uygulaması öğrenci ve öğretmenler arasındaki teknolojik boşluğu doldurmak, iletişim ve eğitimde yardımcı olmak için geliştirildi. Google Classroom Google’ın Drive gibi diğer bulut tabanlı servisleriyle de kesintisiz şekilde çalışıyor, kağıtsız bir eğitimin mümkün olabileceğini gösteriyor. Google Classroom uygulaması öğretmenlerin duyurular yapmasına ve öğrencilerin işleyişini ders planı üzerinden gerçek zamanlı olarak görmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler de ödevler sayfası üzerinden hangi projelerin teslim tarihlerinin yaklaştığını görebiliyor, çalışmalarını elektronik ortam üzerinden gönderebiliyor. Google Classroom’un iOS ve Android uygulamaları mevcut. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! veya Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! üzerinden indirebilirsiniz.
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Google, Chrome iOS uygulamasına ait güncellemeyi duyurdu. Söz konusu güncellemeyle birlikte Google’ın iOS internet tarayıcısı Material Design tasarımına kavuşuyor. Bunun yanı sıra iOS 8 uyumluluğunu ve performansı artıracak çeşitli optimizasyonlar da geliyor. Bunun yanı sıra Chrome iPhone 6 ve 6 Plus’ın sunduğu daha büyük ekranların avantajından yararlanacak. Bu arada ilginçtir ki, Google iOS’in önemli bir özelliği olan Handoff’u da destek kapsamına ekliyor. Böylelikle OS X’teki varsayılan internet tarayıcınızda açık olan web sayfalarını mobil cihazınızdaki Chrome’da görüntülemeye, böylelikle gezinmenize kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Chrome’a getirilen yeni Material Design görünümü koyu renkli grafikler ve akıcı hareketleri iPhone ve iPad ile buluşturuyor. Chrome iOS güncellemesini Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Android cihazlar, Google Play Store’da erişilbilir olmayan uygulamaları “dışarıdan” alabilme yetisine de sahip. Makalemizde bunu nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! , mobil deneyiminizi arttırmanız için harika bir kaynak. Play Store, Android kullanıcılarının Facebook, Pandora ve Instagram gibi bir milyondan fazla uygulamaya ulaşmasını sağlıyor. Fakat Google beklenmedik bir biçimde bir uygulamayı pazardan çektiği takdirde ne yapacağız? Google daha önceleri Play Store’dan bazı uygulamaları çeşitli nedenlerle kaldırmıştı; bunun başlıca nedenlerinden biri, uygulamaların Google’ın şirket politikasını ihlal ediyor olması. Fakat bir uygulama Play Store’dan kaldırıldığında tüm umutlarımızın yok olmasına gerek yok. Artık Play Store üzerinden erişilebilir olmayan uygulamaların yine de, “dışarıdan yükleme” olarak bilinen bir işlem ile Android cihazınıza kurulabileceğini bilmiyor olabilirisiniz. Bu işlem şöyle yapılıyor: Cihazı hazırlama Android 4.0 ya da daha sonraki bir sürümü ile çalışan akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde Ayarlar menüsüne gidin ve Bilinmeyen kaynakları seçin. Bu opsiyonu seçmek, Google Play Store dışından uygulama yükleyebilmenize olanak tanıyacak. Kullandığınız cihaza bağlı olarak, zararlı uygulamalar yüklemeden önce uyarı almayı da seçebilirsiniz. Bu seçenek, Güvenlik ayarlarından uygulamaları Onayla kutucuğuna tıklayarak aktifleştiriliyor. © Android Daha eski Android versiyonları ile çalışan bir cihaza sahipseniz, Ayarlar’a gidip, Uygulamalar seçeneğini açın ve Bilinmeyen kaynakları seçip, açılan pencerede Tamam deyin. Uygulama indirme Bir sonraki adım, APK olarak da bilinen, Android uygulamalarının dağıtımını ve kurulumunu sağlayan Android paket dosyalarını bulmak olacak. Bazıları burada sorunlarla karşılaşıyor. Dışarıdan yükle seçeneğini korsan uygulamalar almak için asla ve asla kullanmayın; eğer kullanırsanız Android cihazınıza bir virüsün bulaşma ihtimali çok yüksek. APK dosyalarını yalnızca güvenilir geliştiricilerden ve şirketlerden indirmelisiniz. İşlem APK dosyasını ister mobil cihazınıza, isterseniz de (biraz zor da olsa) bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlamak için Google Chrome ya da Stock Android tarayıcısını kullanarak bir APK dosyası indirin. Sonra uygulama çekmecesine giderek İndirilenler’e tıklayın; burada az önce indirmiş olduğunuz dosyayı bulacaksınız. Dosyayı açın ve uygulamayı kurun. © Android APK dosyasını bilgisayarınıza indirdiyseniz, işlem biraz farklılaşıyor. Android cihazınızı bilgisayarınıza bağlayınca USB yığın-depolama modunu açın. Bir sonraki adım dosyayı cihazınıza sürükleyip bırakmak olacak. Daha sonra, Astro ya da ES File Explorer gibi bir dosya yöneticisi kullanarak, cihazınızda dosyanın yerini belirleyebilir ve kurulumu yapabilirsiniz. Google Play ya da Amazon AppStore gibi resmi Android uygulaması pazar yerleri dışından uygulama indirirken dikkatli olmayı unutmayın.
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Google'ın yakın zamanda yayınlamış olduğu Google Fit uygulaması, Android cihazlarda toplanan sağlık ve fitness verilerini tek bir ortama taşıyabildiği gibi, aynı zamanda başlı başına bir sağlık programı olarak da kullanılabiliyor. Sağlığınız her şeyden önemli / © Google Android platformu için yayınlanan Google Fit, Google’ın geliştirici konferansı I/O 2014‘te duyurduğu Google Fit SDK’sını kullanan uygulamalar ve Android Wear benzeri giyilebilir tabanlı cihazlarla toplanan verileri de bir araya getirip bizlere sunabiliyor. Google Fit'i kullanarak günlük aktivitemizi takip edip, yapığımız egzersizleri işleyebiliyor ve kilo-boy ölçülerinize göre isteğiniz dahilinde hedef belirleyebiliyorsunuz. © Google Google Fit sunduğu günlük veya haftalık raporlarla hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı oluyor. Durumunuza göre size tavsiyelerde bulunabiliyor. Google Fit’in kullanıcıların her yerden verilerine ulaşmasını mümkün hale getirecek şekilde, e-posta hesabınızla giriş yapabildiğiniz bir web sayfası da bulunuyor. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Androidify; Google’ın yaratıcı ekibi tarafından geliştirilmiş bir Android eğlence uygulaması. Android platformunda cihazınıza ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz bu uygulama ile Android işletim sisteminin sevimli logosunu kendi zevklerimize göre değiştirebilmemiz mümkün. © Google Kendimiz, ailemiz, arkadaşlarımızın için Android animasyonlarının; boyunu, cinsiyetini ve giydiği kıyafetleri kendimize göre belirleyerek seçebiliyoruz. Zevklerimize göre Android logosunu düzenledikten sonra ortaya çıkan resimi istersek paylaşabilir, istersek yaptığımız logoyu mobil cihazımıza kaydedebilir veya arayan kişi resmi olarak atayabiliriz. © Google Özellikle profil fotoğrafı konusunda güçlük çekenlere bir de bu uygulamayı denemeleri tavsiye edilir. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Google'ın Android dünyasına kazandırdığı Gesture Search uygulaması ile telefonunuzdaki veya tabletinizdeki neredeyse bütün verilere anında ve çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. © Google Google Geusture Search uygulamasını cihazınıza kurduğunuzda rehber, uygulama ve müzik dosyaları gibi bölümleri hafızasına alıyor. Bu durumdan sonra ekrana erişmek istediğiniz rehberinizdeki kayıtlı olan ismlerin, dosya ve uygulamanın isimlerini çizmeye başlıyorsunuz. Google Gesture Search bu harflere uyan sonuçları hızlı bir şekilde ekranımızda listeleyip sıralıyor. Oldukça pratik ve işe yarar bir uygulama. © Google Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Google materyal tasarım Android 5 Lollipop için servislerini ve uygulamalarını yenilemeye hız kesmeden devam ediyor. Birkaç hafta önce Gmail'i yeni sürümle değiştiren Google, şimdi de Google Calendar uygulamasını tabir-i caiz ise resmen baştan yarattı. Bu değişim ile Google Calendar uygulaması da materyal tasarımdan nasibini aldı. © Google Yeni tasarıma kavuşan Google Calendar uygulamasında tek değişen görünüm değil tabii ki. Önceki sürüme nazaran artık kullanıcıların G-mail tabanlı E-posta'larından takvim, zaman içerikli verileri de alabiliyor. Mesela satın aldığımız biletleri veya yapmış olduğumuz rezervasyonları direkt takvime ekleyebiliyor. Aynı zamanda oda, uçuş numaraları gibi birçok detayları da otomatik olarak oluşturulan Google Calendar Etkinliği'nde gösteriyor. Bir başka ön plana çıkan değişim ise kullanıcı veri girişi yaparken olay, kişi, durum ya da başlıklar uygulama tarafından öneriliyor. © Google
Google Ofis Uygulamalarına Touch ID Desteği Google, iOS için Dökümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarını güncelleyerek üç uygulamaya da Touch ID desteğini sunmaya başladı. Bu hafta iOS uygulamalarını ardı ardına güncelleyen Google, ilk olarakGoogle Chrome'u Material Design'a geçirdi. Yayınlanan güncelleme ile baştan sonra tasarım değiştiren ve Material Design'a geçen Google Chromeayrıca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus desteği de kazanmıştı. Bugün ise Google, ofis uygulamaları olan Google Dökümanlar, Google E-Tablolar ve Google Slaytlar'ı ya da orjinal adıyla Google Docs, Slides veSheets uygulamalarını güncelledi. Üç uygulama da şifreli giriş için Apple'ın Home tuşunda yer alan parmak izi okuyucusu Touch ID'ye destek sunmaya başlarken, buna ek olarak her bir uygulama kendi alanına yönelik olarak ekstra de kazandı. Bu uygulamalardan Google Dökümanlar yazım denetimi konusunda güncelleme alırken, E-Tablolar uygulaması satırları ve sütunları gizleme, Slaytlaruygulaması ise daha hızlı düzenleme imkanı sunmak için nesneleri gruplama özelliğine kavuştu. [IMG]http://s01.shiftdelete.net/img/content/15-01/22/img_2926.PNG[/IMG]Böylelikle daha önce Google Drive ve [B]Google Wallet uygulamalarında yer alan [B]Touch ID desteği [B]Google'ın [B]iOS platformunda yer alan toplam [B]5uygulamaya yerleşmiş oldu.[B] iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3 ve [B]iPad Air 2 [B]Google'ın bu 5 uygulamasında Touch ID kullanmaya hemen başlayabiliyorlar. [URL="https://itunes.apple.com/us/app/google-docs/id842842640?mt=8"][B]Google Dökümanlar[/B][/URL],[URL="https://itunes.apple.com/us/app/google-sheets/id842849113?mt=8"][B] E-Tablolar[/B][/URL] ve [URL="https://itunes.apple.com/us/app/google-slides/id879478102?mt=8"][B]Slaytlar[/B][/URL] uygulamalarını ücretsiz olarak App Store'dan indirebilir ya da hemen güncelleyebilirsiniz.[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]
[h=1]Google Play Store İndir - Sınırsız Uygulama Yükleme Marketi![/h][h=2]Google Play Store bildiğiniz üzerinden Android telefonunuza istediğiniz kadar uygulama indirebilirsiniz.[/h] Google Play Store ile Android işletim sistemine sahip cihazınıza market üzerinden ücretsiz uygulamalar yükleyebilirsiniz. Ücretli ve Ücretsiz uygulamalar olarak iki bölüme ayrılan Google Play Store üzerinden cihazınıza dilediğiniz kadar uygulama ve oyun yükleyebilirsiniz. Öncelikle aşağıda bulunan indirme linkinden Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Store uygulamasını telefonunuza yükleyin. [h=1]Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! [/h]Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra Gmail kullanıcı adı ve şifresini girerek giriş yaptıktan sonra mağazadan dilediğiniz kadar uygulamayı indirebilirsiniz. İsterseniz arama bölümünden istediğiniz uygulamaya arayak ulaşabilir, isterseniz kategori sayfalarına girerek kategoriye göre kategorinin popüler uygulamalarına göz atabilirsiniz.
[h=1]Chrome OS’a Uzaktan Kilitleme Desteği Geldi[/h] Güvenliğin arttırılması kapsamında Chrome OS sistemine bir güncelleme geldi. Chrome OS yüklü cihazların diğer sistemlerde olduğu gibi kayıp ve çalınma esnasında uzaktan müdahele artık mümkün olabilecek. Chrome OS yüklü cihazların özellikle iş alanında kullanılması baz alınarak düşünülen güncelleme yayınlandı. Önemli verileri olan cihaz sahipleri bu güncelleme sayesinde kendilerini biraz daha güvende hisedebilecekleri düşünülüyor. Özellikle hafifliği nedeniyle havaalanları gibi benzer yerlerde cihazlarını unutan veya çaldıran kişiler için sevindirici bir Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! olarak görülüyor. Ancak dikkat edilmesi gereken güncelleme ayrıntılarında cihazın adece kilitlenebildiği yönünde. Bu durumun ilerleyen zamanlarda daha da geliştirilerek yaygınlaştırılması düşünüldüğü belirtiliyor. Uzaktan kilitleme yöntemi sayesinde cihazı ele geçiren kişilere bir mesaj gösterilerek, önceden belirlenen adres ve telefonlar ile irtibat kurması istenecek
Google Play Store 5.0.31 Çıktı Google Play Store, 5.0.31 sürümüyle Materyal Dizayn'a geçmiş durumda. Android L ile tanıtılan Materyal akımına uyan market, artık neredeyse tamamen değişmiş bir şekilde karşımızda. Google'ın Android uygulama mağazası Google Play Store yenileniyor. Google'ın yeni tasarım anlayışı Material Design'a uyum sağlayan Play Store, sadelik ve fonksiyonellik üzerine kurulu bu yeni tasarım sayesinde oldukça düzenli ve temiz bir görünüme sahip olacak. Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 900x493px ve 275KB. Parça parça sunulan güncelleme henüz tüm Android kullanıcılarına sunulmuş değil. Güncelleme geldiğinde ise uygulama listelerinde çok fazla değişiklik fark etmeyebilirsiniz. Bunun sebebi ise daha önceden güncellenmiş olmaları. Yeni güncelleme ile yapılan değişiklikler ise arama sonuçları ve listeleri gibi diğer sayfalarda gerçekleştirildi. Daha canlı renkler içeren bu sayfalar, geliştirilmiş gölgeler ile yararlı animasyonlar ile süslenmiş durumda. Yakın takip! Uygulama mağazalarının oldukça çekişmeli geçen yarışında Google her gün daha çok güç kazanıyor. Kendisini oldukça hızlı geliştiren Play Store, en büyük rakibi Apple App Store'u oldukça yakın bir takibe almış durumda. Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 900x493px ve 355KB. AppBrain'in bilgilerine göre Google Play Store’da 1.3 milyonun üzerinde uygulama mevcut. Önemli olan sayı değil kalite diyorsanız eğer hemen cevap verelim, bu uygulamaların sadece %16'sı düşük kaliteli uygulamalar. Bu rakamlara göre Google'ın uygulama mağazasının başarısı açık bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.
Google, Geliştiriciler İçin x86 64-bit Android L Emülatörünü Duyurdu [Hemen İndirin] Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 795x350px ve 33KB. Google, Android işletim sistemi için özel versiyon emülatörü bugün duyurdu. Burada bahsedilen, uygulamalarını 64-bit çiplerde çalıştırmak isteyen geliştiriciler için x86 ve 64-bit Android L. Geliştiricilere göre Android için 64-bit uygulamalar, daha fazla kayıt sayısı ve yeni görev seçeneklerini sunuyor. Google, Java uygulamalarının otomatik olarak, mevcut kodda herhangi bir değişiklik gerektirmeden bu özellikleri kullanabileceğini belirtiyor. Diğer dillerde yazılmış, Android NDK r10b ile oluşturulmuş uygulamalar ise yeni sistem için geliştiriciler tarafından uyarlanabilecek. Henüz “lezzetli” bir ismi olmayan son versiyon Android L işletim sistemi, eski Dalvik sanal makinesi yerine, ART ortamında uygulamaların çalışmasına olanak sağlıyor. ART, teorik olarak uygulamaların daha hızlı açılması ve çalışmasına imkan vermenin yanında, daha büyük işlemcilere (ARM, x86 ve MIPS dahil) destek sunuyor. Tabi ki 64-bit için de desteği bulunuyor. Android L için ön sürüm, geliştirici ön izleme Haziran ayında Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ve kaynak kodları kısmen Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! . Son sürümün ise çok yakında sonbaharın içinde hazır olması bekleniyor. Performans artışının zorlu uygulamalarda gözle görülebilir şekilde iyileştiği 64-bit lik Android emülatörü 32 ve 64-bit Windows, OS X ve Linux’e yükleyebilirsiniz. Emülatörü indirmek için Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! tıklayınız.
Google Modüler Telefonu Project Ara'nın Yeni Sürümü Spiral 2'yi Tanıttı! Google, dün gerçekleşen Project Ara Geliştirici Konferansında akıllı telefonlarda değişim hedefleyen yeni modüler telefonu Spiral 2'yi tanıttı.Satışa çıkacak ilk modüler telefon olma özelliğine sahip Spiral 2'nin özellikleri de belli oldu. Üst segment cihazlardan uzak özelliklere sahip Spiral 2'nin 1280×720 piksel çözünürlüğe sahip ekranı, ışık ve yakınlık sensörleri, Marvell PXA1928 ve NVIDIA Tegra K1 işlemci seçenekleri, 5MP arka kamerası, Wi-Fi, Bluetooth, 3G, microUSB girişi, batarya ve hoparlör modülleri bulunuyor. Şuanda sınırlı sayıda modülün olduğu Spiral 2 için çıkış modül seçeneklerinin az olması normal. Çünkü cihaz henüz satışa çıkmadı. Ancak satışa çıktıktan sonra, gerek Google tarafından gerek ise yan üreticiler tarafından bir çok yeni modülün çıkarılması bekleniyor. Spiral 2 henüz beta aşamasında ve Google şimdiden Spiral 3 için planlarını yapmaya başlamış bile. Spiral 3'te 4G LTE ve daha uzun batarya ömrü ve sistem iyileştirmeleri gibi çalışmaların devam ettiğini söyleyen Project Ara ekibi, modüler akıllı telefon Spiral 2'nin mobil telefon pazarına dğeişiklik getireceğini söylüyor. Aşağıda muhteşem görünüme sahip modüler akıllı telefon Spiral 2'nin görüntülerine bakabilirsiniz:Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !
Google Maps 9.4 Sürümüne Güncellendi Android cihazlarda sıklıkla kullanılan Maps uygulamasının yeni sürümü yayınlandı. Google‘ın Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! uygulaması olarak bilinen Maps yeni sürümü yayınlandı.Google‘ın oldukça gelişmiş seçenekleri sunan Maps uygulaması son olarak materyal Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! güncellemesi ile arayüzü yenilenmişti. Kullanıcılarına bir şehirde ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgileri sunan uygulama, yön ve yer bulma konusunda da çeşitli alternatifler sunmaktadır. Ancak bazı Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ülke sınırlaması olması halen aşılamamış bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.Google’ın Maps uygulaması güncellendiği 9.4 sürümünde ilk göze çarpan yerel kılavuz desteğinin olduğu görülüyor. Özellikle bu destek sayesinde yerel kılavuz programı çerçevesinde bulunduğunu yerdeki sevdiğiniz işletmeleri artık önerilebilecek. Bu öneriler ışığında verilen yıldız sayısının haritada aranan yer kapsamında değerlendirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.Yerel Kılavuz rehberliğine katılmak için Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! .
Google’ın müzik hizmetinin adının değişeceği firma tarafından gönderilen maillerde ortaya çıktı. İşte Google Play Music All Access’in yeni adı. Click here to view the original image of 580x330px. Google müzik alanında rakiplerinin gerisinde kalmamak için geçtiğimiz yıllarda bir atılım yapmış ve Google Play Music All Access isimli müzik servisini tanıtmıştı. Google Play Music All Access uygulamasının ismi tüm müzik severler için biraz söylemesi zor bir isimdi. Google'ın bu ismi değiştirmesi için birçok seçenek sunulmuş ve Google'ın bu ismi yakın bir zamanda değiştirmesi bekleniyordu. Ama yine de çok yaratıcı bir şey beklememek lazım. Google'ın destek servisinden müşterilere gönderilen yeni maillerde 'Google Play Music Unlimited' isminin yazması bu servisin yeni isminin 'Google Play Music Unlimited' olabileceğini gösteriyor. Otomatik olarak gönderilen uyarı mailinin “All Access” üyeliğiyle ilgili olan kısmında 'Music Unlimited' ismi kullanılması bu tahminleri güçlendiriyor. Ancak benzer maillerin Haziran ayından bu yana müşterilere gönderildiği de biliniyor. Bakalım Google, müzik servisinin adını önümüzdeki günlerde değiştirecek mi?
Google Play Music All Access'in İsmi Google Play Music Unlimited Oluyor! Google'ın Android'e yönelik tüm servislerini tek bir isim ile Google Play altına toplama kararından sonra, Google'ın müzik servisinin adı Google Play Music All Access olarak belirlenmiş ve söylerken dahi çok uzun olduğu için, bu servisin adıyla müzik bestelenebileceği düşünülüyordu. Google'da bu görüşte olsa gerek ki, firma tarafından gönderilen epostalarda müzik servisinin adının Google Play Music Unlimited olarak değiştirildiği görüntülendi. Google Play Books, Google Play Games, Google Play Magazines, Google Play Movies, Google Play Music, Google Play Newstand ve Google Play Store olarak adlandırılan, tek bir çatı altında toplanan tüm Google Play servislerinin Android'in önemli bir parçası olduğunu biliyoruz. Söylemesi zor olan "ve burada tekrar telaffuz etmeyeceğimiz servisin yeni adının Google Play Music Unlimited olduğu aşağıdaki mailde görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde Google Play Store 5.2.13 güncellemesi almıştı ve sizler için Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! me linkini paylaşmıştık.
Google Play Services v6.7 Yayınlandı! [APK indir] Google'ın Android işletim sisteminin en önemli servislerinden olan Google Play Store 5.2.13 güncellemesinin ardından, güncellemenin yayınlanmasını beklemeden Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ebilirsiniz. Son olarak Google şimdi de Google Play Services güncellemesi yayınlandı. Yayınlanan güncellemeyle birlikte Google Play Services 6.7 versiyonunu yükselmiş oldu. Güncelleme bazı firmware güncelleme fonksiyonlarını ve deneme amaçlı olarak Akıllı kilit açma özelliğine ve buna ek olarak Google Settings (Google Ayarlar) uygulaması da artık iki kategoriye ve alfabetik liste özelliğine kavuştu. Dosya özellikleri: Versiyon: 6.7.74 (1723905-438) (6774438) Dosya boyutu: 29.55 MB (30,990,011 bytes) Minimum Android versiyonu: Android 5.0+ (Lollipop, API 21)
Google AdWords Android uygulaması yayınlandı Google AdWords kullanıcılarının faydalanabileceği uygulama şu an sadece Kanadalı kullanıcılar için indirilebilir durumda. Google, Android kullanıcıları için Google AdWords uygulamasını yayınladı. Google AdWords Android uygulamasıyla birlikte reklam verenler, uygulama üzerinden tekliflerini ayarlayabilecek, destek alabilecek ve değişikliklerden anında haberdar olabilecek. Yeni uygulama sayesinde reklam verenler kampanya istatistiklerini görüntüleyebilecek, güncel teklif ve bütçelerinden haberdar olabilecek ve gerçek zamanlı bildirimler alabilecek. Reklam verenler aynı zamanda uygulama aracılığıyla bir Google uzmanını arayarak kampanyalarını geliştirmek için öneriler de alabilecek. Google AdWords kullanıcıları uygulamayı ücretsiz olarak temin edebiliyor. Ancak uygulama şu an sadece Kanadalı reklam verenleri için hizmette. Google'ın çok yakında destek sunacağı ülkeleri genişletmesi bekleniyor. Google AdWords Android uygulamasını Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! indirebilirsiniz.
Google Play Store'un Web Sürümünün Görüntüsü Değişebilir Click here to view the original image of 795x349px. Click here to view the original image of 795x349px. Google'ın Play Store uygulama mağazasının masaüstü cihazlar için web sürümünde en son değişiklik yapmasından bu yana uzun zaman geçti. Ancak çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler, Google Play Store'un yeni arayüzünün şuanda test edildiğini söylüyor.Google Play'in web sürümünün mevcut sayfa yapısında benzer uygulamalar (Similar) ve geliştiricinin diğer uygulamaları bölümü sayfanın en altında yer alırken, yeni sayfa yapısına yönelik elde edilen görüntüde, layout'un ikiye bölünerek, sidebar şeklinde sağ tarafta yer aldığı görülüyor. Sayfanın altında gösterilen bu "yönlendirici" blok alanının etkili olmaması üzere bu kararı aldığı tahmin edilen Google, yaptığı testlerle birlikte daha kullanıcı dostu bir arayüze sahip Google Play Store web sürümünü amaçlıyor. Sizce de mevcut görünüm, kullanıcı dostu değil mi? Click here to view the original image of 600x996px. Click here to view the original image of 600x996px.
Google Play Store ve Yetişkinler: Listelenecek Uygulamalar Nasıl Kontrol Edilir? Click here to view the original image of 795x349px. Click here to view the original image of 795x349px. Akıllı telefon ve tabletler her geçen gün daha çok çocukların ellerinde yer edinirken, her türlü yetişkinlere yönelik cinsel, şiddet ve uygunsuz içeriklere de erişim imkanı olması sebebiyle, bu durum çocuklar için tehlike arz ediyor.Google Play'i çocuklarınıza uygun hale getirmenin imkanı var ve bu yazımızda "bilmeyenler için" Google Play Store'da nasıl çocuklar için gerekli kısıtlamayı koyabileceğinizi anlatacağız. Google Play'in uygulama ve oyunlar için geliştiricilerden istediği içerik yaş seviyesi belirleme sistemi sayesinde, uygulamalardan hangilerinin çocuklarımız için görülebilir olup olmayacağını belirleyebiliyoruz. Bu özelliğe erişim için Play Store uygulamasını açtıktan sonra, sol üst köşedeki üç çizgi şeklindeki menüyü açıpAyarlar menüsüne giriyoruz. Ayarlar menüsünde Kullanıcı Denetimleri bölümünde yer alan İçerik filtrelemesimenüsüne tıklayarak, yukarıda yer alan resimdeki ekranı açıyoruz ve istediğiniz yaş kategorisini seçerek Tamambutonuna basıyoruz. Bu işlemi ilk defa yapıyorsanız, sistem sizden PIN kodu belirlemenizi isteyecek, bunu girerek işlemi tamamlıyoruz. Bu sayede, çocuğunuzu uygunsuz içeriklerden korumuş ve onun geleceğini de kontrol altına almış oluyoruz.