"Gülen, şeriat devleti hedefleyen Örgütün başı"

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında Ertan AKTEPE tarafından paylaşıldı.

  1. Ertan AKTEPE
    Offline

    Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

    Kayıt:
    13 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.293
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Şehir:
    Uyduturk Merkezi
    [​IMG]

    "Gülen, şeriat devleti hedefleyen örgütün başı"

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Gülen'in “şeriat devleti hedefleyen örgütün başı” olduğunu belirtti.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen'in “din kurallarına dayalı devlet kurmak amacıyla örgüt kurduğu” iddiasıyla yargılandığı davada verilen beraat kararının bozulmasını istediği tebliğnamesinde Gülen'in “şeriat devleti hedefleyen örgütün başı” olduğunu belirtti.

    Başsavcılık Gülen cemaatine ait olan Işık Evleri, okullar, dersaneler ve şirketlerinin bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik kurumlar olarak sıraladı. Başsavcılık, Gülen'in suçlu olduğu yönündeki tespitine rağmen, davanın zamanaşımına girdiğini, bu yüzden de düşmesi gerektiğini bildirdi. Ancak Başsavcılığın tebliğnamede belirttiği görüşler, Gülen hakkında yeni soruşturmaların dayanağı olabileceği belirtildi.

    Gülen hakkında dönemin DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından açılan davada Ankara DGM ilk olarak “Rahşan Affı” nedeniyle davanın hüküm verilmeden ertelenmesine karar vermişti. Tebliğnamede şu görüşler yer alıyor:

    GÜLEN'İN AMACI ŞERİAT DEVLETİ: Gülen'in başında olduğu örgütlenmenin amacı Anayasal düzeni değiştirmek, laiklik ilkesini kaldırarak yerine şeriat esaslarına dayalı devlet kurmak

    CEBİR VE ŞİDDET:Örgütün amacı cebir ve şiddet de kullanmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil ve ilga ile şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmaktır. Sanık Gülen, suça konu örgütün kurucusu ve lideridir.

    SUÇ DEVAM EDİYOR: 4616 sayılı Kanun (Rahşan Affı) uyarınca Türk Ceza Yasası'nın 313. maddesinde yer alan suçu (suç işlemek için örgüt kurmak) işleyenler hakkında, davanın kesin hükme bağlanmasının ertelenmesi hükmü uygulanmaz. Zira suç 23 Nisan 1999 sonrasında da temadi etmiştir (sürmüştür). Sanığın sübut bulan suçundan dolayı yazılı gerekçe ile beraat kararı verilmesi kanuna aykırıdır. Ancak zamanaşımı süresi gerçekleştiğinden kamu davasının düşürülmesi talep olunur.

    Kaynak: Vatan
     

Sayfayı Paylaş