Apple CEO'su Tim Cook'tan Müjde: "iPhone Bazı Ülkelerde Pahalı, Fiyatları Düşürmeye Çalışıyoruz!"

Konu, 'Apple ios' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    [​IMG]
    iPhone fiyatlarının rakiplerine göre daha pahalı olduğu bilinen bir gerçek. Apple ürünlerinin her zaman daha üst segmentte konumlandırılmasından dolayı yıllardır değişmeyen bu durum, rekabetçi pazar koşulları sayesinde tüketici lehine bir değişim gösterecek gibi duruyor. Konu ile ilgili Hindistan televizyonu NDTV’de katıldığı programda konuşanAppleCEO’su Tim Cook, iPhone’un bazı pazarlarda pahalı olduğunu kabul etti ve umut verici açıklamalarda bulundu.
    Tim Cook: "iPhone Fiyatını Vergiler Artıyor"
    Özellikle gelişmekte olan pazarlarda gümrük vergileri ve yerel vergilerden dolayı iPhone’un son kullanıcı fiyatının çok yükseldiğini kabul eden CEO, bu durumu düzeltmek için çalıştıklarını belirtti. Hindistan’da iPhone karlılık oranlarının düşük olduğunu, buna rağmen fiyatların yüksek olduğunu belirten Tim Cook, bu pazarlardaki benzer durumlarda neler yapabilecekleri üzerine düşündüklerini sözlerine ekledi.

    [​IMG]
    Tim Cook: "Gurur Duymayacağımız Hiçbir Ürün Yapmayacağız!"
    Kalite vurgusunu ihmal etmeyen Apple CEO’su kendilerine gurur vermeyecek hiçbir ürün üretmeyeceklerini söyleyerek “Biz fiyat rekabetinin olduğu ürünlerin bulunduğu pazarlara girmek istemiyoruz, bu pazarlarda olmak gibi bir arzumuz yok” şeklinde konuştu. Özetle, Tim Cook’un açıklamaları başta iPhone olmak üzere Apple ürünlerinin,gelişmekte olan ülkelerde yaşayan Apple hayranlarına daha uygun fiyatlarla ulaştırılması konusunda sevindirici. Bakalım Apple’ın fiyatlarını revize edeceği ülkeler arasında Türkiye de olacak mı?
     

Sayfayı Paylaş