Windows 10 Yeni version güncellemeleri

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için sunduğu müzik uygulaması Groove Müzik için “devasa” bir güncelleme yayınladı.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlamaya hazırlanırken bir taraftan da sistem uygulamalarını Windows 10 Mobile için güncellemeye devam ediyor. Windows 10 güncellemesi ile kullanıma sunulan Groove Müzik uygulaması bugün önrmli bir güncelleme aldı.
    Microsoft’un Windows Yazılım Geliştirme mühendislerinden Ellen Kilbourne bugün twitter üzerinden Groove Music uygulaması için “devasa” bir güncelleme yayınlanacağını açıkladıktan bir kaç saat sonra güncelleme Microsoft Store Uygulama Mağazası üzerinde aktif edildi.
    [​IMG]
    [​IMG]


    Groove Music Yenilikleri:


    • Koleksiyonunuzdaki şarkılar ve albümler artık varsayılan olarak “eklediğiniz tarihe göre” sıralanıyor. Yine dilerseniz alfabetik olarak sıralayabilirsiniz.
    • Artık soldan kaydırarak hamburger menüyü getirebilirsiniz. Bu özellik uygulamayı tek elle kullanmayı kolaylaştırıyor.
    • Listedeki şarkıları yeniden sıralamak için parmağınızı basılı tutun.
    • Son çalınanlar listesinde önceden yalnızca kendi koleksiyonunuzdan dinlediğiniz şarkılar görünüyordu. Artık doğrudan Keşfet menüsünden dinlediğiniz şarkılar da görünecek. (Groove Müzik şifresi gerekiyor)
    • Artık indirme sürecini başlık çubuğunda gösteriyor ve sol gezinti menüsünden indirme yöneticisine geçiş imkanı sunuyoruz. Bu özellik Filmler ve TV uygulamasının içeriğiyle de örtüşüyor.
    • Cortana’ya “Elektronik çal” deyin, o da bütün elektronik müziğinizi karışık olarak çalsın (Cortana destekli yerler için)
    • Güncellemeler sırasında çok sık olmasa da veritabanını yenilememiz gerekiyor, böyle durumlarda olan biteni belirten bir diyalog gösteriyoruz.
    • Eğer yinelenen şarkılar tespit edersek, otomatik olarak silinmesini isteyip istemediğinizi belirten mesaj gösteriyoruz.
    • Son değişikliği geri alarak Şimdi Yürütülüyor’daki şarkı adı boyutunu küçülttük. Artık daha küçük.

    [​IMG]
    Groove Müzik uygulaması bu güncelleme ile Continuum desteği de kazandı. Continuum desteği açısından yenilikler ise şu şekilde:


    • Düzgün boşluk ayarı ve hizalama için sanatçı galerisi düzenini güncelledik, ayrıca renk eşleşmeli kare arkaplanı kaldırdık.
    • Sanatçı detayları sayfasına keşfet modülleri ekledik.
    • Keşfet ekranındaki düzeni daha düzgün görünmesi ve daha iyi gezinme için yüksek çözünürlükte güncelledik. Modüller aynı zamanda sayfada kayma için kontrol imkanı da sunuyor.
    • Yüksek çözülürlüklerde daha iyi görünmesi için Arma sonuçları ekranındaki düzen güncellendi.
    • Ekle menüsünün düzeni yüksek çözünürlüklerde güncellendi.
    • Son çalınanlar galerisinin düzeni yüksek çözünürlüklerde güncellendi.

    Windows 10 için Groove Müzik uygulamasını Uygulama Mağazası üzerinden uygulama güncellemelerini kontrol ederek güncelleyebilir ya da buradaki Microsoft Store Uygulama Mağazası linkine tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [MENTION=56357]Mehmetkarahanlı[/MENTION]@

    [​IMG]
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Windows 10 Mobile’ın bir sonraki büyük güncellemesi Windows Redstone için testlere başladı. Windows 10 Mobile Redstone Yapı 11085 ve 11084 sürümleri ortaya çıktı.
    [​IMG]
    Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini henüz piyasadaki mevcut akıllı telefonlar için yayınlamadı. Fakat Windows 10 Mobile işletim sistemi kullanan cihazların satışa sunulması ve Windows 10 Mobile güncellemesinin RTM sürümüne tamamlanmasından sonra Microsoft, Windows 10 Mobile için bir sonraki büyük güncelleme Windows Redstone çalışmalarına başladı.
    [​IMG]
    BugünBuildfeed üzerinde ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, şirket içi test ekipleri Windows 10 Mobile Redstone Yapı 11085 ve 11084 sürümlerini test etmeye başladı. Şirket içi testlerin tamamlanmasının ardından Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılara da dağıtılması heyecanla beklenen Windows 10 Mobile Redstone güncellemesinin ilk Insider Preview sürümü numaraları ise henüz kesinlik kazanmadı.
    Microsoft, Windows10’da sunduğu Threshold 1 ve Threshold 2 güncellemelerine benzer bir şekilde Windows 10 Mobile Redstone güncellemesini Redstone 1 (RS1_release) ve Redstone 2 adları ile iki seferde yayınlanacak. Windows 10 Mobile Redstone 1 güncellemesinin 2016 yılının ilk yarısında yayınlanması planlanırken, Redstone 2 güncellemesi ise 2016 yılı son çeyreğinde yayınlanacak.
    Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi ile Windows Phone 8.1’e önemli yeniliklere imza atmıştı. Bu yeniliklerin arasında Continuum ve Evrensel Uygulama Platformu en çok dikkat çeken özellikler olmuştu. Windows 10 Redstone güncellemesinde ise daha çok kullanıcı ara yüzü ve kullanıcıların beklentilerini odaklanılacağı düşünülüyor.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]


    Microsoft, kendi web tarayıcılarında kullandığı güvenlik mekanizmasıSmartScreen'i güncellediğini duyurdu.
    [​IMG]

    Windows 10'la yüklü gelen web tarayıcıları Internet Explorer 11 ve Microsoft Edge, kullanıcıları olta saldırılarından ve zararlılardan korumak üzere SmartScreen filtreleme teknolojisinden faydalanıyor. Yeni sürümüyle birlikte SmartScreen, kullanıcıları "drive-by" saldırılarından da korumaya başlıyor.
    Drive-by saldırılarına maruz kalmak için yalnızca web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli oluyor. Normalde zararlıları genellikle indirip çalıştırmanız gerekiyor, ancak drive-by saldırılarında herhangi bir etkileşimde bulunmanıza gerek kalmadan kurban haline gelebiliyorsunuz. Microsoft, güncellenen SmartScreen'in sıfırıncı gün açıklarına karşı koruma sağladığını da ekliyor.
    Firmaya göre yeni drive-by koruması, bir senedir farklı kaynaklardan toplanan verilerin sonucunda ortaya çıkarıldı. Bu kaynaklar arasında Bing, Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), Internet Explorer, Microsoft Edge, SmartScreen ve Windows Defender var.
    SmartScreen'de kullanıcı deneyimine yönelik geliştirmeler de var. Örneğin zararlı kod, bir web sayfası içerisindeki bir çerçevedeyse, artık tüm web sayfası değil, yalnızca sözkonusu çerçeve engelleniyor.
    [​IMG]
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft’un Windows 10 Mobile Insider Preview sürümü için en son test ettiği yapının 11088 sürümü olduğu ortaya çıktı.
    [​IMG]
    Microsoft, merakla beklenen Windows 10 Mobile güncellemesini henüz yayınlamadı. Yapılan açıklamalara göre Ocak ayında yayınlanması beklenen Windows 10 Mobile güncellemesi için geliştirme çalışmaları ise Redstone yapısı altında devam ediyor.
    [​IMG]
    Bugün Buildfeed üzerinde ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, Windows 10 Mobile için Yapı 11088 Redstone sürümü üzerinde çalışıyor ve testlere devam ediyor. İddialara göre Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 11088 sürümü ile bazı yeni özellikler de Windows Insider kullanıcılarına sunulacak.
    Microsoft’un geçtiğimiz hafta yayınladığı son Windows Insider sürümünde sonra bir sonraki yapının yeni yılda yayınladığı belirtilmişti. Masaüstü Windows Insider sürümü için Windows 10 Redstone Yapı 11082 sürümünün yayınlanmasından sonra Windows 10 Mobile için ilk Redstone sürümünün yeni özellikler getirmeyeceği daha çok alt yapısal mühendislik çalışmalar içereceği belirtiliyordu. Ortaya çıkan Yapı 11088 sürümü bilgileri ile birlikte bazı küçük yeniliklerin de gelebileceği iddia edildi.
    Microsoft İşletim Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı Gabriel Aul’un twitter’da verdiği bilgilere göre bir sonraki Windows 10 Mobile Insider Preview sürümü yeni yılla birlikte yayınlanacak. Tahminlere göre Ocak ayının başlarında yayınlanacak olan Windows Insider sürümü Windows 10 Mobile için de ilk Windows 10 Mobile Redstone sürümü olacak.


     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Windows 10 Redstone Yapı 11099 sürümünü Windows Insider kullanıcıları için yayınladı.
    [​IMG]
    Microsoft, bugün 2016 yılının Insider Preview yapısını, Windows 10 Redstone Yapı 11099 sürümü ile bilgisayar kullanıcıları için yayınladı. Microsoft İşletim Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı Gabriel Aul’un twitter’da yaptığı duyuru ile kullanıma sunulan Yapı 110099 derlemesi şu anda indirilebilir durumda.
    [​IMG]

    Windows Insider programı çerçevesinde bilgisayarlar için yayınlanan ikinci Windows 10 Redstone sürümü olan Yapı 11099 derlemesi dikkat çeken bir yeniliğe sahip değil. Gabriel Aul’un blog yazısında da belirttiği üzere şimdilik sadece geriye doğru uyumluluk ve entegrasyon noktalarında mühendislik çalışmaları yapılan Windows 10 Redstone Yapı 11099 sürümü, Windows Insider kullanıcıları için daha hızlı test sürümleri yayınlanması için en hatasız haline getirilmeye çalışılmış.
    Gabriel Aul’un blog yazısında dikkat çeken iki önemli nokta oldu:

    • “Ekiplerin kendi alanlarında yeni özellikleri hazır etmesine bağlı olarak, farkedilir yeni ozelliklerin gelmesi birkaç yapıyı bulacaktır. “
    • “Artık hızlı halkaya vereceğimiz yapı aralığını iç halkalara yakın tutacağız. “

    Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere Windows 10 Redstone ile gelecek yeni özelliklerin Windows Insider kullanıcılarına sunulması için en azından “bir kaç” Yapı daha yayınlanması gerekiyor. Aul’un açıklamasında dikkat çeken diğer nokta ise Windows Insider Hızlı Halka (Fast Ring) kullanıcıları için artık daha az aralıklarla yeni yapılar yayınlanacak. Muhtemelen bir hafta arayla yayınlanacak bu yapılarda, yeni özelliklerin Şubat ayından itibaren test edilmeye başlayacağını tahmin ediyoruz.
    [​IMG]
    Microsoft, Windows 10 Redstone güncellemesini Threshold güncellemesinde olduğu gibi iki parti halinde yayınlayacak. İlk Windows 10 Redstone güncellemesinin kullanıcılara sunulması yaz aylarında gerçekleşirken, ikinci Redstone güncellemesi ise yılın son çeyreğinde yayınlanacak.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Microsoft’un dün gerçekleştirdiği Surface ve Lumia donanım etkinliğinde yeni Lumia Windows 10 Mobile akıllı telefonları

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ve

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ‘in tanıtımları gerçekleştirdi. Bu yeni Windows 10 Mobile telefonlarının önemli özelliklerinden bir tanesi de Continuum.
    Continuum sayesinde bir Windows 10 Mobile telefonunu bir PC gibi kullanmak mümkün oluyor. Bunun için Continuum destekli bir yerleştirme istasyonuna ihtiyaç var. Bu yerleştirme istasyonu herhangi bir monitöre bağlanıyor, Windows 10 Mobile telefonuna bağlantı ise, yukarıdaki videoda gösterilen Lumia 950 XL’de bu telefonda bulunan USB-C portu üzerinden sağlanıyor.
    Continuum özelliği etkinleştirildiği anda büyük monitörde Windows 10 arayüzüne benzer bir görüntü karşımıza çıkıyor. Sol alt köşede Başlat ikonu var ve buna tıklatıldığında Başlat menüsüne benzer bir pencere açılıyor. Ancak daha dikkatli bakıldığında bunun Windows 10 Mobile telefonunun başlangıç ekranı olduğunu fark edeceksiniz.
    Şu an için daha çok Outlook, Office gibi Microsoft yazılımları Continuum desteği sunuyor, ancak zamanla üçüncü taraf uygulamaların da katılmasıyla birlikte daha çok Windows 10 Mobile uygulamasının büyük ekranlarda düzgün şekilde kullanıldığını görebiliriz. Windows 10’da evrenselliğin ön planda olduğunu göz önünde bulundurursak, bir Windows 10 Mobile telefonu Continuum aracılığıyla büyük ekrana yansıtıldığında telefon ekranında açık olan uygulamanın PC’lere özel versiyonunun harici ekrana yansıtıldığını görebiliriz.
    Continuum modunda büyük ekranda açılan uygulamalar küçültülemiyor, Windows 10 PC’lerde olduğu gibi yan yana çalıştırılamıyor. Görev Görünümü benzeri bir arayüz yok, ancak uygulamalar arasında geçiş yapmayı sağlayan, küçük ekrandakinin daha büyük boyutlu bir versiyonu mevcut.
    Doğrusunu söylemek gerekirse, Continuum çok heyecan verici bir özellik gibi görünmüyor. Ancak Office belgeleriyle çalışırken veya e-posta yazışmaları yaparken epey pratiklik sağlayacağını da söylemek gerekiyor. Sonuç olarak Continuum bireyselden çok kurumsal kullanıcılar için epey kullanışlı bir özellik olabilir, çalışanlarına Lumia telefonu dağıtan şirketlerin onların masalarına telefonları için de bir yerleştirme istasyonu koyduğunu görebiliriz.
    [​IMG]
     
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    @Mehmetkarahanlı@

    Microsoft, tasarım dilinin önemli parçalarından biri olan Canlı Kareler’i daha interaktif ve daha yetenekli hâle getirmek için iki yıldır önemli çalışmalar yürütüyor. Windows 8 ile birlikte kullanıma sunduğu Canlı Kareler odaklı tasarımında yıllar içinde önemli değişiklikler yapan şirket, Windows 10’da Canlı Kareler ile etkileşime girmenin temel niteliklerini değiştirmemişti. Ancak bu durum yakında değişebilir
    [​IMG]

    Microsoft, gelecek hafta düzenleyeceği Build geliştirici konferansında Canlı Kareler ile ilgili özel bir seans düzenleyecek. Bu seansın varlığı, Canlı Kareler için değişimin yakında olduğunu gösteriyor. Seans için hazırlanan tanıtımda “Canlı Kareler değişiyor ve çok talep ettiğiniz ve kaçırmayı istemeyeceğiniz iki sürprizi beraberinde getiriyor.” cümlesi yer alıyor. Microsoft Windows 10’u ilk etapta interaktif Canlı Kareler ile yayınlamayı planlamıştı. Dolayısıyla bu planın bir güncellemeyle gerçeğe dönüşmesi muhtemel gözüküyor.

    [​IMG]

    Microsoft daha öncesinde bir “interaktif kare görünümü” konseptini gözler önüne sermiş ve uygulamalar içindeki bildirimlerle etkileşime girmenin kolay yollarından birini göstermişti. İnteraktif Canlı Kareler sayesinde kullanıcılar kareye dokunmak yerine kare üzerinde kaydırma yaparak mesajlarını görebilecek ve bu mesajlara yine kare üzerinden hızlıca yanıt verebilecek. İnteraktif Canlı Kareler’in Hesap Makinesi gibi uygulamaların da kullanımını kolaylaştırması ve hızlandırması bekleniyor.

    [​IMG]

    Microsoft’un sözünü ettiği “çok talep edilen iki özelliğin” ne olduğu ise şu an için belirsizliğini koruyor. Bu konuya dair merak edilenler, önümüzdeki hafta gerçekleşecek Build 2016 konferansıyla açıklığa kavuşacak.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10’da Google araması yapmanın en kolay yollarından birini devredışı bırakıyor. Şirketten yapılan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , dijital asistan Cortana ile üçüncü taraflarda arama yapabilme özelliğinin daha entegre bir arama deneyimi sunmak adına sonlandırılacağı belirtildi. Microsoft’un bu kararının altında Bing yerine Google’ın Cortana’nın varsayılan arama motoru olarak kullanılmasını sağlayacak çalışmalar yapılması ve tarayıcı eklentilerinin geliştirişmesi gösteriliyor.

    Şirket, bazı Cortana aramaları Edge veya Bing üzerinde ilgili özellikleri tetikleyebildiği için arama sonuçlarının kayıtlarının Windows’un farklı yerlerinde tutulmasından ötürü endişelendiği belirtiliyor. Yapılan açıklamada; kişiselleştirilmiş, uçtan uca arama deneyiminin kesin biçimde sunulabilmesi için en etkin yolun Cortana, Microsoft Edge ve Bing entegrasyonu olduğu ifade edildi. Google veya diğer arama motorlarından faydalanmak için tarayıcı üzerinden ilgili arama motorunun sayfasını ziyaret etmek gerekiyor.

    Windows 10 Cortana ile arama yapmaya artık izin vermiyor. Microsoft’un bu kararının sürpriz şeklinde nitelemek mümkün olsa da, kararın emsalsiz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Hem Siri’nin hem de

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ‘in sesli arama özelliği, kullanıcıları varsayılan arama motorlarıyla sınırlıyor. Bu tutum kullanıcının seçim şansını ortadan kaldırıldığı için eleştirilse de, hem

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    hem Google hem de Microsoft’un ortak tercihine dönüşmüş durumda.

    Yine de, Microsoft’un yaptığı bu değişikliğin eklentiler yardımıyla Cortana üzerinden Google’da arama yapan kullanıcıları üzeceğini görmek pek zor değil. Windows 10, rakiplerine kıyasla daha kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi olarak lanse edildiği için de bu karar kulağa biraz ilginç geliyor.
     
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!


    Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



    [​IMG]Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
    Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    . Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
    "Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
    Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
    [​IMG]
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Windows 10 Mobile için ekran sınırı 9 inç seviyesine yükseldi

    Microsoft, Windows 10 Mobile için 9 inç seviyesini yeni sınır olarak belirledi.
    [​IMG]
    Windows işletim sistemi ile PC segmentinde açık ara lider durumda olan Microsoft, uzun süredir elinde tuttuğu liderliği kimseye kaptıracak gibi görünmezken, ayrıca akıllı telefon pazarına da yöneldikten sonraWindows Phone mobil işletim sistemini geliştirmeye başlamıştı.


    [​IMG]
    Geçtiğimiz sene PC segmenti için Windows 10 olarak yeni sürüm gelirken, akıllı telefon pazarında daWindows 10 Mobile yerini aldı.
    Teknoloji devi mobil işletim sistemini akıllı telefon pazarında donanım yönünden de destekleme kararı almış ve Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümünü satın aldıktan sonra, Lumia modellerini Microsoft ismi ile sunmaya başlamıştı.
    Microsoft, işletim sistemini geliştirmeye devam ederken yeni gelen bilgilere göre Window 10 Mobile platformu için ekran büyüklüğü sınırını 9" seviyesine yükseltti. Daha önce bu seviye 8" olarak belirlenmişti. İlerleyen dönemde firmadan tablet / akıllı telefon olarak bazı hibrit modeller sunulabileceği anlamına geliyor.
    Microsoft, akıllı telefonlar için seviyeyi 9" seviyesine yükseltti ve diğer taraftan Windows 10 üzerinde gelecek olan notebook, tablet modelleri için de 7" seviyesi yeni alt sınır oldu. Daha önce bu seviye de 8" olarak belirlenmişti.
    Ayrıca kısa bir süre önce bir Microsoft mühendisi tarafından sunulan bilgi de çok yakında uyumlu Windows 10 Mobile akıllı telefonların çift tıkla uyandırma özelliğine kavuşacağı oldu. Henüz bu özelliğin sunulacağı tarih için kesin bir bilgi gelmezken, Lumia kullanıcıları yakında güç tuşuna basmadan cihazlarını çift tıkla uyandırabilecek ve saat, tarih ve bildirimleri kolayca görebilecekler.
     

Sayfayı Paylaş