İPhone serisinde gelişen son haberler

Konu, 'Apple - iPhone' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=1]iPhone Film Kamerasına Çeviren Cihaz: Cinematic Smartcase[/h][h=2]Cinematic Smartcase yani üretim adıyla ise CS1, iPhone’un gelişmiş bir kamera yazılımından yararlanarak cihazı film kamerası haline getiriyor.[/h][​IMG]Apple firmasının geliştirmiş olduğu iPhone modellerinde yer vermiş olduğu kamera yazılımı sayesinde yapılacak olan reklam ve film çekimlerin kullanılması, Son dönemlere baktığımızda oldukça popüler bir şekilde karşımıza çıkıyor.Romance in NYC filminin çekiminde beraberinde ise Bentley’in yeni reklam filmlerinde yer verilen iPhone 6 ve 6 Plus sayesinde oldukça kaliteli görüntüler ortaya çıkmış. Lumenati tarafından gelişim sürecine alınan kılıf, Bir sinema filminin çekimi sürecinde gerekli olan her şeyi üzerinde barındırıyor.
    [​IMG]
    Geliştirilen aksesuara yakından bakacak olursak tek tuş sayesinde çekim yapma, Beraberinde ise farklı lens seçenekleri kabzanın ön kısmına konumlandırılan kayıt düğmesi aynı zamanda iOS uygulamasıyla birlikte iPhone 6’yı tam donanım bir şekilde sinema kamerasına dönüştürüyor.
    Henüz şuanda sadece kısıtlı sayıda olan aynı zamanda protip sürecinde kalan aksesuarın çok yakın bir zaman dilimi içerisinde KickStarter üzerinde destek için sermaya yatırımları bekleyecek.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] Apple’ın en büyük ekranlı akıllı telefonu iPhone 6 Plus, gündemden düşmüyor ancak bu sefer gündemde kalma sebebi pek iyi değil. Akıllı telefon kullanıcıların cebindeyken bükülüyor! Eğer kısa süre içerisinde çözülmezse büyük bir skandala dönüşebilecek bu olay, bir çok iPhone 6 Plus kullanıcısı tarafından doğrulanmış durumda.
    iPhone 6 Plus’larnı cebinden çıkartan kullanıcılardan bazıları, telefonun ses kısma tuşunun altından eğilmeye başladığını fark etti. Bazı durumlarda ekran kırılmasına bile yol açan bu eğilme, teknoloji otoriteleri tarafından da onaylanmış durumda. Unbox Therapy sitesinin editörlerinden Lewis’in Youtube’da paylaştığı videoda, iPhone 6 Plus’ın el gücü ile bükülebildiğini kanıtladı.
    Sebebi ne?
    iPhone 6 Plus ekranı büyümesine rağmen bir hayli inceldi. Durum böyle olunca dayanıklılığı da azaldı. İlk tahminlere göre sıkı, vücudu saran pantolon giyen kişilerin cihazı ceplerine koyması telefonun eğilmesine sebep oluyor. Aynı zamanda iPhone 6 Plus’ın ses kısma tuşunun altında bir zayıf noktası olduğu ve tüm cihazların buradan bükülmeye başladığı da ortaya çıktı.
    [​IMG]
    Üstüne oturmayın!
    Telefonu büyük boyutlarından dolayı arka cebine koyanlar kesinlikle otururken dikkat etmeli. El gücü ile bükülen bir telefonun, tüm vücut ağırlığına karşı karşı hayatta kalma ihtimali neredeyse yok.
    [​IMG][​IMG]
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] Araştırma ve pazarlama için yapılan dev yatırımları bir kenara bırakacak olursak, her bir iPhone 6 (16 GB) modeli Apple'a yaklaşık olarak 200 dolara mal oluyor. IHS tarafından yapılan parça maliyet araştırmasına göre iPhone 6 Plus'ın bedeli ise 216 dolar.
    Cihaz içerisindeki her bir parçanın pazar değerini alt alta koyup toplayan IHS, iPhone 6'nın donanım maliyetinin iPhone 5S'ten sadece 5 dolar kadar fazla olduğunu gördü. Her iki cihaz da kontratsız olarak 649 dolardan satılıyor.
    Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri ise, 5,5 inç ekrana sahip olan iPhone 6 Plus'ın donanım maliyetininsadece 16 dolar daha yüksek olması. Zira iki cihazın satış fiyatları arasında en az 100 dolar (ülkemizde bu fark daha da açılıyor) fark bulunuyor.
    En pahalısı ekran

    Her iki iPhone 6 modeli için de en pahalı bileşen yine değişmiyor; dokunmatik ekran ve panel iPhone 6'da 45 dolar iken, daha büyük olan 6 Plus'ta 53 dolara yükseliyor. iPhone 5S'te bu maliyet 41 dolar seviyesindeydi. Pil ise 4,7 inç modelde 4, diğerinde 5 dolar. 16 GB'lık depolama alanının bedeli 15 dolar olarak listelenirken, kameranın fiyatı iPhone 6'da 11 ve 6 Plus'ta 13 dolar.
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] Geçtiğimiz Pazartesi günü ortaya atılan ve teknoloji dünyasında büyük bir şaşkınlığa sebep olan bir dedikodu bugün itibariyle yalanlandı.
    Söylenti, Apple'ın rekor bir ücret ödeyerek bünyesine dahil ettiği Beats Music'i tamamen kapatacağınıiddia ediyordu. Oysa ki Apple, Beats için geçtiğimiz Mayıs ayında 3 milyar dolar ödemişti!
    Kulaklık bölümünü de satın alan şirket, böylece tarihindeki en büyük satın alım işlemini gerçekleştirdi. Pazartesi gelen dedikodu ise Cupertino'lu markanın, Beats Music mühendislerini, iTunes gibi farklı projelere kaydırdığını belirtiyordu. Apple bugün yaptığı açıklama ile kesinlikle böyle bir niyetlerinin olmadığını duyururken, söylentinin tamamen asılsız olduğunu belirtti.
    [​IMG]
    Beats Music adı tarihe karışabilir!
    Beats Music hizmeti Mayıs ayı civarlarında toplamda 250 bin üyeye sahip bir hizmet olarak biliniyordu. Dr. Dre ve Jimmy lovine tarafından kurulan Beats, hem büyük ilgi gören kulaklıkları hem de ücretli üyelk sistemi ile kısa sürede bir dünya markası haline geldi.
    Apple söylentileri yalanlamakla beraber, ilerleyen dönemlerde Beats Music adlı streaming servisinin adının değişebileceğini de çıtlattı. Beats Audio uygulamasının Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a entegre şekilde gelmediğini de not düşmüş olalım.
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] Apple'ın ilk iPhone'u tanıttığından beri en çok gelişim gösterdiği alanlardan birisi olan kamera, son zamanlarda sabit tutulan megapiksel seviyesi nedeni ile birçok eleştiri aldı. Ancak aslında olay sadece megapikselden ibaret değil. iPhone'da kullanılan iSight adı verilen kamera barındırdığı teknoloji anlamında oldukça ilerleme kattetmiş durumda.
    8 Farklı model ile çekim yapıldı!
    Camera+ uygulamasının yapımcısı ve fotoğrafçı Lisa Bettany Apple'ın iPhone 5C hariç bütün modelleri ile çeşitli çekimler gerçekleştirmiş ve gelişimi açık bir şekilde ortaya koymuş.
    8 farklı iPhone modeli ile yapılan çekimler, makro, arka aydınlatmalı, gün ışığı gün batımı ve portre çekimleri olmak üzere yedi farklı şekilde gerçekleştirildi. Yapılan her çekimi yan yana gösteren Bettany, kameranın gelişimi somut bir şekilde ortaya koymuş.
    Sonuçlar ise iPhone 6'da kullanılan kameranın 5S'e göre geliştirildiğini ortaya koyuyor. Düşük ışık yeteneklerinin arttırıldığı yeni kamerada gün batımı çekimlerinde önceki modellere göre daha düz ve sahneyidaha doğru yansıtan sonuçlar elde edilmiş.
    Bettany ayrıca portre çekimlerinde kameranın cilt tonlarını yeniden üretmesinin hafif pikselleşmiş ve lekeligörünüme sahip sonuçlar verdiğini de söylüyor.
    Yeni iPhone modellerinde temel olarak 8 megapiksellik aynı kamera kullanılırken, iPhone 6 Plus'ta ek olarakoptik görüntü sabitleme sistemi kullanılmış.
    Bu sistem sayesinde kamera aksamı cihazın hareketine bağlı olarak fiziksel hareket ediyor ve el titremelerine karşı önlem alınmış oluyor. Bu sayede daha net fotoğraflar ve durağan videolar elde edilmiş oluyor.
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] Apple'ın 9 Eylül'de düzenlediği etkinlik ile tanıttığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, ilk olarak 19 Eylül'de Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer ilk parti ülkerinde, 26 Eylül Cuma günü ise ülkemizde dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede satışa sunuldu.

    Her ne kadar Steve Jobs uzun yıllar boyunca 3.5 inç ekranın cep telefonu için ideal olduğunu ve tek el ile kullanımın son derece basit olduğu konusunda diretmiş olsa da, Steve Jobs'ın vefatının ardından Tim Cookyönetimindeki Apple, ekran boyunun yarım inç kadar sadece boydan arttırdı ve karşımıza 4 inç ekrana sahip iPhone 5 ailesi çıktı.
    Yapılan bu değişiklik başlarda Apple severler tarafından büyük tepkiler almış olsa da kısa sürede 4 inç ekran da kabul gördü ve kullanıcılar iPhone 5 ve iPhone 5S'i kabullendiler. Üstelik 4 inç ekrana sahip iPhone 5'in tanıtımında telefonun hala tek el ile kullanıma uygun olduğu, ekranın yukarı doğru uzayan kısmına hala başparmak ile erişilebildiği belirtilmişti.

    Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 640x377px ve 78KB.
    [​IMG]
    Ancak Apple yavaş yavaş geride bıraktığımız ayın başında düzenlediği etkinlikte kendi felsefesine göre çok daha radikal bir karar aldı ve ekran boyutunu hem enden hem boydan büyüterek 4.7 inç ekrana sahipiPhone 6 ve 5.5 inç ekrana sahip iPhone 6 Plus'dan oluşan iPhone 6 ailesi ile karşımıza çıktı. Bu tanıtımda ise büyük ekranın avantajaları üzerinde duruldu. Ayrıca Apple her ne kadar etkinlikte bahsetmese de cihazın tek elle kullanımı için bir de erişilebilirlik modu hazırlamıştı ancak şu an çok başarılı bir bir özellik olduğu söylenemez.
    Ekranların boyutu ile artan bir diğer şey ise ekran çözünürlükleri. 4.7 inç ekrana sahip iPhone 6 karşımıza750x1334 ekran çözünürlüğü ile çıkarken, [B]iPhone 6 Plus'da bu değer[B] 1920x1080. Artan çözürnürlüklerin olumlu yanları olsa da bir de madalyonun diğer yüzü var. Tasarım.[/B][/B]
     
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] En gelişmiş Wi-Fi standardı olan 802.11ac, 5 GHz bandını desteklemesi sebebiyle oldukça yüksek hızlara ulaşabilmemiz mümkün kılınmış durumda. Günümüzde bir çok Android cihazda karşılaştığımız bu standart iPhone 6 Plus'da da kullanılmaya başlandı.
    Aradaki fark ne kadar?
    Peki bu standart bizlere ne kadar bir fark sunuyor diye merak ediyorsanız, iClarified'in hazırladığı performans testini izlemenizde fayda var. Zira deyim yerindeyse 802.11ac'nin kullanıldığı iPhone 6 Plus,iPhone 5S'i yerle bir etti.
    Apple'ında 9 Eylül'de düzenlediği etkinlikte Wi-Fi hızını önemle vurguladığı iPhone 6 Plus, gerçektende oldukça yüksek performanslara imza atabiliyor.
    Yazımızın başında söylediğimiz gibi elbette bu standardı kullanan tek telefon iPhone 6 Plus değil. Piyasada bulunan bir çok akıllı telefon benzer düzeyde yüksek performanslara imza atabiliyor.
    Yani bu videoda aslında sadece iPhone 5S ile iPhone 6 Plus'ın Wi-Fi performansı kıyaslanmıyor, 802.11n ile 802.11ac arasındaki performans farkı gözler önüne seriliyor.
    Tabi şunu da eklemek lazım, bu düzeyde yüksek performanslara ulaşmak için modeminizin de bu standardıdesteklemesi gerekiyor.
     
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iPhone 6 Satışlarında Yeni Rekor

    Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin satış performansına yönelik yeni veriler ortaya çıktı. Apple'ın yeni gözdeleri, ilk haftasonu satış rakamını ikiye katladı.

    [​IMG] Teknoloji gündeminin son 1 aydır damga vuran iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satış performansına yönelik yeni veriler gelmeye başladı. Pazar araştırma şirketi Mixpanel'in verilerine göre başlangıçtan bu güne kadar 21 milyon adetiPhone 6 ve iPhone 6 Plus satıldı.
    İki katından fazla artış
    9 Eylül tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen ve 12 Eylül tarihinde ön siparişe açılan yeni cihazların başlangıç haftasında 10 milyon adet satıldığı Apple tarafından açıklanmıştı. Buna göre, aradan geçen sürede yeni modellerin satış rakamını iki katın üzerinde artırdığı söylenebilir.
    iPhone 6'dan ikizine büyük fark
    Toplam satış rakamının 17 milyonunun iPhone 6'ya 4 milyonunun da iPhone 6 Plus'a ait olduğu da verilen bilgiler arasında. Mixpanel'in verileri iki modelin satış performansının iPhone 6 lehine 4.25'de 1 olduğu yönünde. Bir başka değişle, yaklaşık her 4 adet iPhone 6 satışına karşılık 1 adet iPhone 6 Plus satılıyor.
    [B]iPhone 6 yüzde 5'i geçti[/B]
    Şirketin diğer bir verisi ise tüm iOS cihazlar arasındaki [B]iPhone 6 ve [B]6 Plus'ların payına yönelik. Veriler[B]iPhone 6'nin yüzde [B]5.85, [B]iPhone 6 Plus'un ise yüzde [B]1.28 olduğunu gösteriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni ikili daha büyük satışlara imza atabilecek mi?[/B][/B][/B][/B][/B][/B]
     
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iPhone 6 İçin En İyi Kılıflar

    iPhone 6, başarılı bir cihaz olsa da, çok dayanıklı bir kasaya ve ekrana sahip değil. İşte iPhone 6'nın dayanıklılığını artırmak için kullanabileceğiniz ilginç kılıflar.

    [​IMG] Apple'ın son iPhonemodeli iPhone 6, çok başarılı özellikler ve başarılı bir tasarım ile geliyor. Ancak, o kadar para harcadığımıziPhone 6, önde darbelere açık bombeli bir ekrana ve çok dayanıklı olmayan bir alüminyum kasaya sahip olmaması nedeniyle, önceki modellere göre, alacağı darbelerde daha kolay zarar görecek durumda.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    başlıklı yazımızdan hatırlayacağınız gibi, özellikle ekranı darbelere açık olan iPhone 6, çok ciddi bir dayanıklılık sunmuyor.
    Peki, iPhone 6'nın dayanıklılığını nasıl artıracağız? Bir telefonun dayanıklılığını artırmanın en iyi yolu, tabi ki kılıflardır. İşte iPhone 6'da kullanılabilecek başarılı ve ilginç kılıflar.
    Gresso Titanyum Kılıflar

    Gresso tarafından el işçiliğiyle geliştirilen Titanyum kılıflar, Dünya'nın en pahalı iPhone 6 kılıfları olarak tarihe geçmiş durumda. Şu anda Gresso T1 modeli 2 Bin Dolar fiyata sahip. Ayrıca 18 Ayar altın içeren T2 ve T3 modelleri ise 3 Bin Dolar fiyatla satışa sunuluyor. Tüm Dünya genelinde satılan Gresso kılıflar, özel siparişlerle alınabiliyor.
    [​IMG]
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Chrome Artık iPhone 6 Uyumlu!

    Popüler iOS uygulamaları yeni iPhone modellerine uygun olarak güncelleniyor. Google Chrome uygulaması iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın ekran büyüklüklerine uyumlu hale geldi.

    [​IMG] Apple'ın yeni gözdeleriiPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a yönelik uygulama uyumluluğu giderek artıyor. iOS platformunun yerleşik tarayıcısı Safari'den sonra en çok rağbet gören tarayıcı olan Google Chrome yeni modellerin ekran büyüklüklerine uyumlu hale geldi.
    Büyüyen ekranlara uyumlu
    Google Chrome, 4.7 inç'lik iPhone 6'da ve 5.5 inç'lik iPhone 6 Plus'ta artık daha efektif şekilde kullanılabiliyor. Yeni modeller için sağlanan optimizasyon sayesinde web sitelerindeki yazılar yeni çözünürlüğe uygun bir şekilde görüntüleniyor ve genişleyen alanda daha fazla içerik yer alıyor.
    [​IMG]
    Google Drive entegrasyonu
    Yeni sürüm sadece iPhone 6 ve 6 Plus desteği getiremekle de kalmıyor. Google Drive entegrsasyonu sunanChrome tarayıcı ile artık dosya indirmek ve indirilen dosyaları doğrusan Google Drive içinde açmak mümkün. iOS için Google Chrome'u buradan indirebilirsiniz.
     
  11. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iPhone 6 Plus Ciddi Sorunlar Yaşıyor!

    Son günlerde birden fazla kaynaktan gelen bilgiler 128GB iPhone 6 Plus modellerinde ciddi sıkıntıların baş gösterdiğini içeriyordu. Apple'dan gelen sızıntı ise bu durumu doğruluyor!


    Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 120KB.
    [​IMG] Son birkaç haftadırfarklı kaynaklardan gelen haberler, 128 GB iPhone 6 Plus modelini kullanan bazı kullanıcıların büyük sıkıntılar yaşadığını söylüyordu. Bilinmeyen sebeplerden ötürü phablet modeli kendi kendine donuyor ya da durmadan sistemi baştan başlatıyordu. Bugün Apple'dan geldiği tahmin edilen bir sızıntı sıkıntının sebebini ortaya çıkarttı.
    iPhone 6 Plus'larda da kullanılan TLC NAND flaş bellek tipinin bu sorunlara yol açtığı konuşulurken, hem Apple hem de sektörün içinden olduğunu söyleyen birkaç kaynak bu durumu onayladı. Söylenenlere göre Apple TLC NAND flaş belleklerde ciddi bir sorun olduğunu ve bu konuda hızlı bir çözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyormuş.
    iPhone 6 da sıkıntı yaşıyor
    Öte yandan farklı kaynaklar da 64 GB iPhone 6 modellerinin bazılarında da bu sıkıntıların baş gösterdiğini ve bu modellerde de aynı bellek tipinin kullanıldığını dile getiriyor!
    Apple'ın şu aralar ne gibi bir çözüm üzerinde çalıştığı bilinmezken, direkt olarak şirketin içinden gelen bir sızıntı markanın bu belleklerden vazgeçeceğini bildiriyor.
    Hali hazırda bu sorunu yaşayan kullanıcıların telefonları ise ilk etapta değiştirilmek yerine yeni iOS güncellemesi ile çalışır hale getirilecekmiş.
     
  12. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]Günümüzün mobil dünyasında yetersiz seviyelerde kalan 16GB depolama alanı Apple tarafında tarihe karışıyor.
    Bildiğiniz gibi

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'ın

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    modeli olan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    larda giriş seviyesindeki modelde 16GBdepolama alanı bulunur. Daha sonra 64GB ve 128GBkapasiteli versiyonları bulunan bu telefonlarda özellikle 16GB model kullanıcıları bu depolama alanından bir süre sonra şikayet ederler.

    Bir kısmını sistemin kullanması, daha sonra ise indirilen uygulama ve oyunlar, çekilen

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ve videolar ile çok da uzun bir süre geçmeden dolan hafıza özellikle sistem güncellemeleri zamanında sıkıntı yaratır. Hatta bugün yayınlanan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    8.4 güncellemesinin istediği boş alan sebebiyle bazı kişiler iOS 8.4'e geçmekte zorlanabilir. Hele ki iOS 9'un isteyeceği tahmini 5GB boş yer kullanıcıları kara kara düşündürmekte.

    [​IMG]

    Buradan hareketle söylentilere göre Apple bu sıkıntıyı artık kabul ederek MicroSD kart desteği yerine 16GB modelinden vazgeçerek bu sorunu çözecek. Tabii bu vazgeçme dediğimizde Apple'ın sadece 64GB ve 128GB modelleri olacağını düşünmeyin, 16GB modelini 32GB'a yükseltecek olan firma böylelikle büyük ihtimalle iPhone 6S modelinde 32GB/64GB/128GB modelleri ile karşımıza çıkacak.

    Bu sonuçla hem artan video kapasiteleri, gelişen oyunların da artık daha fazla yer işgal etmesi gibi sebeplerden ötürü artık en uygun fiyatlı yeni iPhone modelleri 32GB olarak güncellenecek
     
  13. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus, 9 Eylül tarihinde tanıtılabilir.
    [​IMG]
    Teknoloji dünyasının en çok kazanan firması Apple’ın yeni İPhone modelleri merakla bekleniyor. İphone 6S ve İphone 6S Plus model adları altında gelmesi beklenen cihazların duyuru tarihi de netleşmeye başladı.
    Her yıl ili model akıllı telefona imza atan Cupertino merkezli teknoloji devi, bu yıl da iki farklı ekran boyutuna sahip İphone modelini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Hakkında sayısız iddia ortaya atılan Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus’ın çıkış tarihi hakkında oldukça iddialı bir açıklama geldi. Bu açıklama BuzzFeed’den John Paczkowski’ye ait.
    Apple söz konusu olduğunda verdiği bilgilerin güvenirliği ile bilinen John Paczkowski, Apple’ın Eylül ayının dokuzunda bir etkinlik düzenleneceğini ve burada iki yeni İphone akıllı telefonu gün yüzüne çıkaracağını açıkladı. John Paczkowski, İPhone 6S ve İphone 6S Plus adlarına sahip olacak cihazların bazı özellikleri hakkında da bilgi verdi. İşte iddia edilen yeni nesil İphone özellikleri:

    • A9 işlemci
    • 2GB RAM
    • Geliştirilmiş 12-megapixel kamera
    • iPhone 6 ile benzer tasarım
    • Force Touch
    • Geliştirilmiş Touch ID
    • Gold, Rose Gold, Silver ve Space Gray renk seçenekleri
    • Apple, 2011 yılından bu yana hee yıl Eylül ayında yeni İphone akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkarıyor. Bu geleneği 2015 yılında da devam ettireceğiz belirtilen firmanın, bu yıl İphone 6S ve İphone 6S Plus dışında yeni bir İpad tablet ve merakla beklenen Apple TV cihazını da tüketicilerin beğenisine sunacağı tahmin ediliyor.
    • [​IMG]
    • 9 Eylülde yeni iPhone tanıtılabilir!

      Etkinliğin 9 Eylül tarihinde gerçekleşeceği iddia edilirken Apple'ın bu etkinlikte Force Touch ekranlı ve geliştirilmiş kameralı yeni iPhone'u, yeniiPad cihazlarını ve yeni Apple TV'yi tanıtacağı söylendi.
      İddia edilen tarihe yakından bakacak olursak, 9 Eylül 2014'te iPhone 6 veiPhone 6 Plus'ın tanıtılması, tam 1 yıl sonra aynı gün yeni iPhone'un tanıtılacağı iddialarını güçlendiriyor. Şimdiye kadar birçok iPhonemodelinin Eylül ayında tanıtılmış olması da yeni iPhone'u önümüzdeki ay görme şansımızı artırıyor.

      Yeni iPhone'un adı iPhone 6s mi?

      Apple'ın bu etkinlikte tanıtacağı yeni iPhone modelinin de iPhone 6solduğu söylendi. Bununla birlikte Apple'ın, yenilenmiş donanımı ve uygulama mağazasıyla yeni bir Apple TV tanıtacağı da iddia edildi.
     
  14. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Popüler anlık mesajlaşma hizmeti veren WhatsApp, Web sürümünü iPhone kullanıcılarının da beğenisine sundu. Peki, iPhone'da WhatsApp Web nasıl kullanılır?

    [​IMG]WhatsApp, bu yılın başlarında tarayıcı üzerinden kullanılabilen bir Web sürümü ile karşımıza çıkmıştı. WhatsApp Web adındaki bu hizmet iPhonekullanıcıları dışında başta Android ve Windows Phone olmak üzere tümplatformlarda hizmet veriyordu. Neredeyse 1 yıldır iPhone kullanıcıları bu hizmetten maalesef ki yararlanamıyordu.
    WhatsApp Web sürümünü iPhone'da kullanmak için Jailbreak işlemi yapıp "WhatsApp Web Enabler" isimli Tweak'i yüklemek gerekiyordu. Bugün WhatsApp resmi olarak WhatsApp Web'in iPhone kullanıcılarına sunulduğunu açıkladı.iPhone için WhatsApp Web dağıtımı henüz bölgesel olarak dağıtıldığı için sizde aktif olmayabilir. Burada endişelenecek bir şey yok önümüzdeki günlerde bu özellik sizde de aktif olacaktır.
    iPhone'da WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

    iPhone'da WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp uygulamasının alt bölümünde yer alan ayarlar bölümüne tıklayın. Bu işlemi yaptıktan sonra PC'nizden

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    sitesini açın. Daha sonra iPhone'da ayarlar bölümünde yer alan WhatsApp Web seçeneğine tıklayın ve PC ekranında bulunan QR kodu kamera yardımı ile okutun.

    [​IMG]
    Yukarıdaki işlemleri tamaladıktan sonra WhatsApp Web sürümünü kullanabilirsiniz. Eğer WhatsApp>Ayalarbölümünde WhatsApp Web seçeneği yoksa beklemeniz gerekiyor, bir kaç gün içerisinde bu bölüm aktif hale gelecektir
     
  15. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin Türkiye satışına Apple Store üzerinden başladı. Peki, iPhone 6s Türkiye fiyatı ne kadar?

    [​IMG]Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini 16 Ekim tarihinde Türkiye'de satışa sunacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra Apple erteleme kararı almış ve iPhone 6s modellerini 23 Ekim tarihinde satışa sunulacağı duyurmuştu. Beklenen gün geldi çattı ve iPhone 6s Türkiye satışı bugün resmen başladı.
    iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; altın, gümüş, uzay grisi ve yeni roze altın ****lik renk seçenekleriyle Türkiye Apple Store’daki yerini aldı. Yüksekfiyatı ile oldukça ses getiren iPhone 6s modelleri bakalım ülkemizde ne kadar satacak
    [​IMG]
    iPhone 6s Türkiye fiyatı

    Türkiye’de iPhone 6s 16 GB modeli için 3,099 TL, 64 GB modeli için 3,499TL ve 128 GB modeli için 3,899 TL satış fiyatıyla satışa sunuldu.
    iPhone 6s Plus ise 16 GB modeli için 3,499 TL, 64 GB modeli için 3,899TL ve 128 GB modeli için 4,299 TL satış fiyatıyla satışa sunuldu.
     
  16. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Fiziki klavyeye sahip iPhone 6k konsepti yayınlandı.
    [​IMG]
    Akıllı telefon pazarında en çok tercih edilen modeller arasında yerini alan iPhone, farklı bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Bir tasarımcı tarafından tasarlanan iPhone 6k konsept görüntüleri yayınlandı.
    [​IMG]
    Tasarımcıların akıllı telefonlar için gerçekleştirdikleri tasarımlar teknoloji severler tarafından ilgi ile takip edilmekte. Bu tasarımlardan biride iPhone cihazı için gerçekleştirildi. Curved isimli bir tasarımcı QWERTY klavyeye sahip yeni iPhone 6k konseptini yayınladı. Geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan ve kızaklı fiziki QWERTY klavyesi ile beğeni kazanan BlackBerry Priv, tasarımcıların da dikkatini çekmiş görünüyor. Tasarımcı Curved, yeni iPhone tasarımını BlackBerry Priv modelinden esinlenerek gerçekleştirmiş.
    [​IMG]
    Tasarımcı Curved’in BlackBerry Priv’den ilham alarak tasarlayıp sunduğu iPhone 6K konsept’i daha önceki sunulan iPhone tasarımlarından oldukça farklı. iPhone 6 tasarımı üzerine kurulmuş kızaklı fiziki QWERTY klavyesi ile iPhone 6K konsepti’de oldukça ilgi gördü. Oldukça farklı bir fikir olarak karşımıza çıkan yeni iPhone konsepti, kızaklı fiziki klavyesi ile kullanımda da oldukça kolaylık sağlayabilir. Curved tarafından tasarlanan kızaklı fiziksel klavyeye sahip iPhone 6k konseptini siz nasıl buldunuz?
     
  17. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=1]4 inçlik iPhone'nun Çıkış Tarihi Netleşti[/h][h=2]Uzun bir süredir hakkında konuşulan ve çıkması beklenen iPhone 7c'nin çıkış tarihi netleşti.[/h][​IMG]Daha önceki haberlerimizde bahsettiğimiz iPhone 7c için seri üretime geçilerek kullanıcılara kavuşturulması bekleniyor. Cihazın önümüzdeki bir kaç ay da çıkması planlanıyor.
    4 inç ekrana sahip olan iPhone 7c hakkında son dönemde çok daha fazla söylenti çıkması başlandı. China Telecom tarafından düzenlenen etkinlikte Nisan ayında satışa sunulması beklendiği 4 inçlik iPhone, aldığımız son haberlere göre seri üretime geçiyor.
    Aldığımız bilgilere göre Apple halihazırda zaten telefon için küçük ölçekli bir üretim gerçekleştiriyor. Fakat seri üretime ocak ayında başlanacak ve iPhone 7c, iPhone 5s'e benzeyecek. Ek bilgi olarak da cihaz 3 renkte satışa sunulacak.
    [​IMG]
    Cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak 4 inç büyüklüğünde 1136x640 piksel çözünürlüğünde ekranı, Apple A9 işlemcisi ve 2GB RAM desteği ile fiyatına göre gayet uygun bir cihaz gibi görünüyor. İşletim sistemi iOS 9 ve 1650 mAh pil gücüne sahip olması bekleniyor.
    Cihaz hakkında bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz
     
  18. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    iPhone 7 Plus çift kameralı gelebilir


    Apple iPhone 7 Plus, optik görüntü sabitleme özelliği ile çift kameraya sahip olabilir.


    [​IMG]
    Daha önceki söylentilerde Apple’ın gelecekteki iPhone modellerinde çift kamera kurulumu sunacağı iddia edilmişti. Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre bu durum kısa süre içerisinde gerçekleşebilir. Bugün müşterilere gönderilen bir araştırma notuna göre, iPhone 7 Plus’ın çift arka kamera sensörleri ile ekstra bir sürümü olacak.
    [​IMG]
    Görünüşe göre Apple, geçtiğimiz yıl 20 milyon dolar civarında bir para karşılığında satın aldığı İsrail merkezli kamera teknolojisi Linx Imaging‘i ni iPhone’unda değerlendirecek. Linx özellikle düşük ışık koşullarında, DSLR kalitesinde fotoğraf üretmesi ile bilinir.
    [​IMG]
    Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple’ın iPhone 7 Plus modelinde çift kamera kurulumu için iki adet 12 MP Sony kamera sensörü kullanılacak. Bunlardan birinin açıklığı diğerine göre daha fazla olacak. Ayrıca analist, kamera modüllerinin optik görüntü sabitleme ile donatılmış olacağını söylüyor.
    [​IMG]
    Bu kamera odaklı versiyonu için fiyatlandırma ve müsaitlik durumuna gelince, Analiste göre çift kamera sensörlü iPhone 7 Plus, normal modeline göre daha pahalı olacak.
    [​IMG]
     
  19. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iOS, tarihinin en büyük açığı ile karşı karşıya. App Store'da yer alan not uygulaması gibi görünen Lazy Notes, ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirmeye çanak tutuyor!

    [​IMG]Apple, kapalı bir yapıya sahip olan işletim sistemi iOS için her ne kadargüvenlik güncellemeleri yayınlayarak, daha güvenli bir sistemi kullanıcılara sunmaya çalışsa da bazen işler yolunda gitmeyebiliyor.
    Jailbreak işlemi ile ücretli App Store uygulamalarını korsan olarak indirmenin önüne geçmek için uğraşan Apple, iOS 9.2'den sonra Jailbreak açıklarını kapatmıştı. Ancak Apple şimdi kendi elinde olan bir şey yüzünden tarihinin en büyük açıklarından birini verdi.
    App Store'da yer alan Lazy Notes isimli uygulama ilk bakışta basit bir not uygulaması gibi görünüyor. Ancak bu uygulamayı iPhone'una indiren kullanıcılar gizli bir App Store ile karşılaşıyor.
    iPhone'a ücretsiz uygulama nasıl yüklenir?

    Lazy Notes'un mağazası sayesinde App Store'da ücretli olan uygulamalar hiç bir ücret ödemeden yüklenebiliyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Ancak Lazy Notes kendi başına çalışmıyor. App Store harici uygulama yüklemek için

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Safari üzerinden girmeniz ve sertifika yüklemeniz gerekiyor.
    [​IMG]
    Bir defaya mahsus bu işlemi yaptıktan sonra Lazy Notes uygulaması ile direkt iPhone üzerinden uygulamaları indirip yükleyebilirsiniz.
    Apple'ın son zamanlarda App Store uygulamalarını eskisi gibi denetlemediği söyleniyordu.
    Üzerine böyle bir olayın yaşanması bu söylentileri doğrular nitelikte oldu. Bakalım Apple durumun farkına varıp Lazy Notes'u ne zaman App Store'dan kaldıracak
     
  20. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iPhone 5SE Modeline Pembe Renk Seçeneği Gelebilir

    Apple iPhone 5SE pembe renk ile de gelecek!


    [​IMG]
    Son zamanlarda gelen bilgiler Apple’ın bahar aylarında 4 inçlik uygun fiyatlı bir iPhone modeli tanıtacağı yönündeydi. İddialara göre telefon iPhone 5S ile aynı tasarım diline sahip olacak. Bir başka teori ise telefonun pembe renk seçeneği sahip olacağı yönünde oldu.
    Japon web sitesi Macotakara, şirketin gümüş ve uzay gri renklerinin yanısıra yeni bir pembe renk seçeneğini de iPhone 5SE modeli ile sunacağını söylüyor. Kaynağa göre bu pembe rengi iPhone 6s ve 6s Plus’ın gül altın renginden daha belirgin olacak.
    [​IMG]
    Şimdiye kadar gelen bilgilere göre, A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisinin de eşlik edeceği iPhone 5SE’nin arka kamerası 8MP çözünürlüğünde olacak ve Live Photosözelliğini destekleyecek. 3D Touch ekran teknolojisine sahip olmayacak ama parmak izi tarayıcısı bulunacak. Telefonda, 16/64GB dahili depolama, 1GB RAM ve 1640 mAh kapasiteli pil yer alacak.
     

Sayfayı Paylaş