İOS Apple Hakkında son gelişen haberler

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple’ın mağazasında yer alan bazı uygulamalar XcodeGhost nedeni ile kaldırıldı.
    [​IMG]
    Apple, teknoloji dünyasının lider isimlerinden bir tanesi ve hem donanım hem de yazılım olarak kendi standartlarını pazara sunuyor. Donanım olarak baktığımızda mobil pazarda iPhone akıllı telefon ve iPad tablet modelleri ile mücadele ederken, bu cihazlarda işletim sistemi olarak ise iOS kullanılmakta.
    [​IMG]
    iOS için geliştirilen uygulamalar ise iPhone ve iPad modellere Apple App Store üzerinden sunulurken, binlerce uygulama ile şu anda en başarılı uygulama mağazalarının başında geliyor.
    App Store üzerinden onbinlerce uygulama sunulurken, bu uygulamalardan bazıları, Apple cihaz kullanıcıları için tehlikeli de olabilmekte.
    Reuters üzerinden gelen bir habere göre Apple, iPhone ve iPad App Store üzerinde bir temizlik gerçekleştirirken, bazı uygulamaları mağazası üzerinden kaldırdı. Bu uygulamaların kötü amaçlı bir kod içerdiği kaydedilirken, Bu kötü amaçlı kod XcodeGhost olarak biliniyor.
    Gelen bilgilere göre bu kötü amaçlı kod birdenbire yüzlerce uygulama içerisinde bulunurken, 2008’de App Store’un açılışından bu zamana kadar ilk kez böyle bir olayla karşılaşıldığı kaydediliyor.
    Bakalım bu zararlı kod, yakın zamanda tekrar Apple’ın başını ağrıtacak mı? Hep beraber göreceğiz…
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    iOS 9 ile Android 6.0 Marshmallow güncellemelerinin tasarımsal açıdan farklılıklarına değiniyoruz. Bakalım her iki güncellemede ne gibi farklılıklar var.


    [​IMG]Apple’ın güncel mobil işletim sistemi iOS 9, tasarımsal açıdaniOS 7’nin ana hatlarını koruyan bir yapıya sahip. Tasarıma verilecek olan ağırlığı iOS 8’den sonra yeniliklere veren Apple, iOS 9 ile birçok yeni özelliği iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları ile buluşturdu. iOS 9 ile tasarımsal açıdanSan Francisco adı verilen yazı tipi değişikliği, pop-up bildirimlerde daha yumuşak köşeli bir tasarım ve yeni görev yöneticisi değişiklikleri yapıldı.
    Android cephesinde ise iOS’te olduğu gibi tasarımsal yapı korundu. Android 5.0 Lollipop ile materyal tasarım anlayışını benimseyen Google, Android 6.0 Marshmallow sürümünde de bu anlayışı devam ettirdi. Tasarımsal açıdan göze hitap eden güzel değişikliklerin yapıldığı Android 6.0 Marshmallow sürümü, ağırlığı yeniliklere ve sistem stabilitesine verdi.
    Yapı itibariyle birbirinden farklı olan iOS ve Android işletim sistemleri tasarımsal açından da ayrışıyor. Peki, iOS 9 ile Android 6.0 Marshmallowarasındaki tasarımsal farklılıklar neler?

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG][​IMG]


     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple'ın 12.9 inç büyüklüğündeki iPad Pro tableti Türkiye'de satışa sunuldu. iPad Pro fiyatı ve özellikleri hakkında her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.


    [​IMG]iPhone 6s etkinliğinde gün yüzüne çıkan iPad Pro, herkesin ilgi odağına takılmıştı. Etkinlik sırasında her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten çekinen Apple, iPad Pro hakkında sadece yüzeysel bilgiler vermişti. Etkinliksonrası iPad Pro'nun 4 GB RAM ile geldiği ortaya çıkmıştı. 4 GB RAM ve iOSişletim sisteminin neler yapabileceği merak edilmeye başlamıştı.
    iPad Pro özellikleri

    iPad Pro; 12.9 inç büyüklüğünde 2048x2732 piksel çözünürlüklü ekrana,Apple A9X işlemciye, M9 yardımcı hareket işlemcisine, 8 Megapiksel arka kameraya, 1.2 Megapiksel ön kameraya ve 4 adet hoparlöre sahip.
    Apple, geçtiğimiz gün merakla beklenen iPad Pro modelinin Türkiye satışfiyatını ve tarihini açıkladı. 11 Kasım'ı işaret eden Apple, bugün Apple Store'da iPad Promodelini ve iPad Pro aksesuarlarını satışa sundu.
    iPad Pro fiyatı ne kadar?

    iPad Pro 32 GB fiyatı - 2.999 TL, iPad Pro 128 GB fiyatı - 3.599 TL ve iPad Pro Wi-Fi + Cellular özellikli 128 GB fiyatı - 4.099 TL'den satışa sunuldu.Smart Keyboard ve Apple Pencil aksesuarlarının fiyatları ise iPad Pro fiyatına yakışır türden.
    [​IMG]
    Apple Pencil fiyatı 379 TL, iPad Pro Smart Keyboard fiyatı 649 TL, iPad Pro Smart Cover fiyatı 219 TL ve iPad Pro silikon kılıf fiyatı 279 TL olarak belirlendi.

    [​IMG]Apple bugün gerçekleşen etkinliğiyle tüm tabularını yıktı. Bugüne kadar 10 inçin üzerinde iPad üretmeye karşı olan Apple tam 12.9 inçlik yeni iPad Proile tablet pazarına yeni bir boyut kazandırıyor.
    iPad Pro özellikleri

    iPad ailesi iPad Pro ile bir boy daha büyüyor. Yüzde 80 daha yüksek bir performansa sahip olacağı iddia edilen iPad Pro gücünü Apple’ın yeni nesil işlemcisi Apple A9X’ten alacak. iPad Pro modelinde 4 GB RAM kullanılıyor.
    12.9 inç boyutunda 2732 x 2048 çözünürlüğünde Retina ekranla gelecek olan iPad Pro, 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak. Yoğun kullanımda 10 saatlik pil ömrü sunacak olan iPad Pro’da tam 4 tane hoparlör bulunuyor. Apple böylece mobil ürünlerinde ilk defa 4 hoparlöre birden yer veriş oldu.
    Touch ID özelliğiyle birlikte gelen iPad Pro, Wi-Fi 802.11 ac bağlantısına ve 150 Mbps LTE teknolojisine de sahip olacak. Diğer bir değişle iPad Proda, diğer yeni nesil Apple ürünleri gibi 4G desteğine sahip olacak.

    iPad Pro fiyatı

    iPad Pro teknik özelliklerine ve boyutuna rağmen son derece ince bir yapıda olacak. 6.9 mm kalınlığında olan iPad Pro kullanıcılarına fiziksel klavye desteği de sunuyor. Apple iPad Pro ile birlikte Stylus kalemini de tanıttı. Kalemin adı Apple Pencil olacak. Apple Pencil, 15 saniye şarj ile tam 30 dakika kullanım ömrü sunuyor.
    iPad Pro fiyatı beklenenin biraz üzerinde açıklandı. iPad Pro fiyatı, iPhone 6s Plus fiyatından bile daha fazla. iPad Pro Amerika'da 799 dolardan satışa sunulacak. iPad Pro Türkiye fiyatı döviz kuru ve vergiler işin içine girdiğinde astronomik rakamlara ulaşıyor. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı3000-3500 TL arası olacaktır.
    iPad Pro, Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak.
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Google, Android uygulama mağazası Play Store’u Çin’deki Android kullanıcıları için sunmayı planlıyor…
    [​IMG]
    Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, bu açıdan oldukça önem arz ederken, sayısız Çin merkezli akıllı telefon üreticisinin faaliyetlerini sürdürdüğü pazarda ayrıca diğer ülkelerden de firmalar cihazlarını sunarak mücadeleye dahil oluyorlar.
    [​IMG]
    Diğer taraftan işletim sistemi olarak ise bir çok isim Çin’de görebiliriz ve özelikle de Android tabanlı işletim sistemleri firmalar tarafından sunuluyor. Android bilindiği üzere Google tarafından geliştiriliyor ve açık kaynak kodlu yapısı da bu işletim sisteminin oldukça ilgi görmesine neden oluyor.
    Google Play Store, bir çok ülkede teknoloji devi tarafından sunulurken, gelen bilgilere göre çok yakında Çin pazarında da yerini alacak. Reuters tarafından sunulan bir habere göre Google, Play Store’un Çin versiyonunu 2016 içerisinde sunmayı planlıyor. Bu tarih de yaz ayları başında olacak.
    Ayrıca rapora göre Alipay ve WeChat Payment gibi Çin’in lokal ödeme sistemlerinin de Google tarafından Play Store üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabileceği ifade ediliyor. Ayrıca şunu da belirtelim, Çin’de Google Play Store’un ABD’deki Play Store ile bağlantısı olmayacak.
    Yaklaşık olarak 5 sene önce Google, Çin’de hükumet ile karşı karşıya gelmiş ve Çin pazarından çekilmişti. Görülen o ki Çin ve Google arasında yaşanan anlaşmazlıklar son bulmuş olabilir.
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=1]Android’in Vazgeçilmez .APK Dosyaları Nedir?[/h][h=2]Yüklemesini yapmak istediniz uygulamanın dosyasının uzantısı .APK olması geliyor.[/h][​IMG]Google firmasının geliştirmiş olduğu Linux tabanlı Android işletim sistemi ile görev yapan ya da tablet bilgisayarınıza Google Play Store dışında da uygulama yükleyebilirsiniz.
    Bunun için bu tarz dosyaları yükleme sürecinde ilk olarak Ayarlar kısmında izin vermeniz gerekiyor. Bu ayarı ise aşağıdaki şekilde sağlayabilirsiniz.
    .APK Dosyası Nasıl Yüklenir

    1. Cihazınızın Ayarlar menüsüne erişim sağlayın.
    2. Bu ekran altında “Güvenlik” bölümünü giriş yapın.
    3. Güvenlik ayarları sayfasında yer alan “Bilinmeyen Kaynaklar” seçeneğini işaretleyin.
    4. Artık .APK uzantılı dosyaları çalıştıracak ve PlaySotre haricinde oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz.
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Google Maps iOS uygulaması, kısa bir süre önce iTunes App Store Türkiye mağazasındaki yerini almıştı. Kullanıcılara trafik yoğunluğu bilgilerini de sunarak Türkiye’ye giriş yapan uygulama, yayınlanan son güncellemeyle işlevsel bir özelliğe daha kavuşuyor. Bundan böyle Google Haritalar üzerinde bir mekan veya iş yeri için arama yapan kullanıcılar, söz konusu mekanın çalışma saatlerini ve gün içinde en yoğun olduğu zaman aralığını görebilecek.
    [​IMG]
    Böylelikle Google Maps iOS uygulaması, sadece insanların bir yere ulaşmasına yardım eden bir araç olmakla yetinmiyor ve gidilen yere ilişkin önemli bilgileri de sunan bir asistan kimliğine bürünüyor.Google Maps iOS uygulaması akaryakıt fiyatlarını gösterecek

    Uygulamaya eklenen bir diğer yenilik ise şu an için sadece ABD ve Kanada için geçerli durumda. Bu ülkelerde Google Maps’i iOS cihazları üzerinde kullananlar, benzin istasyonları için arama yaptıklarında o istasyondaki akaryakıt fiyatlarını görebilecek. Söz konusu ülkelerde akaryakıt fiyatlarının istasyondan istasyondan farklılık gösterebileceğini ayrıca belirtmek gerekiyor.
    [​IMG]
    Yenilenen Google Haritalar iOS uygulamasına

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    üzerinden erişilebiliyor.
     
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    iOS, tvOS, OS X ve OS X’in yeni versiyonlarının beta sürümlerini yayınlayan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , App Analytics uygulama istatistik aracının da yeni özelliğini duyurdu. Geliştiriciler bundan böyle tvOS uygulamalarının da kullanım ve para kazanma durumlarını ölçümleyebilecekler.

    Geliştirici web sitesinde yayınlanan duyuruda Apple, App Analytics tvOS aracının iOS ve Mac App Store’da dağıtılan ürünler için sunulanlara benzer veriler sağlayacağını kaydetti. Sayfa görüntüleme, indirme ve genel kullanım sayıları bunlar arasında yer alırken, oturum süresi, aktif cihazlar, çökme sayıları ve uygulama içi satışlar da gösterilen diğer temel veri başlıkları arasında olacak.

    Yeni bir özellik geliştiricilere birden fazla platformda pazarlama yapmanın etkilerini ölçme imkanı veriyor. iOS kampanyasından kazanılan kullanıcıların ne kadarının aynı uygulamayı Apple TV’de açtığı görülebiliyor. Apple’ın tvOS App Store uygulama mağazasının bu ilk günlerinde, birçok uygulama üreticisi akıllı telefon veya tablet uygulamalarını büyük ekranda çalışır hâle getirirken, iOS ile çapraz platform desteğinin sunulması başarının elde edilmesinde önemli bir unsur gibi görünüyor.

    Apple App Analytics uygulama analiz aracını geçen nisan ayında kısıtlı beta olarak açmış, bundan iki hafta sonra da kayıtlı tüm geliştiricilere deneme fırsatı sunmuştu. Servis geçtiğimiz haziran ayında beta sürecinden çıktı, çeşitli yeni özelliklerle uygulama geliştiricilerine hizmet vermeye başladı.

    Bugün de görüldüğü gibi, App Analytics’in performans değerleri uygulama indirmelerinin veya uygulamada geçirilen zamanın günlük şekilde ölçümlenmesinin önüne geçiyor; bölgesel popülerlik, pazarlama etkisi, çökme analizleri ve güçlü karşılaştırma araçları da sunuyor.
     
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple, mobil platformlarda kullandığı iAd sistemi ile para kazanmaktan vazgeçiyor. İşte Apple'ın iAd sistemi için aladığı yeni karar.

    [​IMG]Apple, 2010 yılında iOS 4.0 ile iAd sistemini devreye sokmuştu. iAdsistemikullanıcıların internette gezinme ve alışkanlıklarına göre şekillenip, endoğru reklamı sunmak mottosu ile yola çıkmıştı.

    [​IMG]
    Apple'ın gözünden iAd;
    "iAd size en iyi reklam deneyimini sağlamak için ilgi alanlarınıza yönelik reklamlar sunar. İlgi alanına yönelik reklamları almamayı seçmek istiyorsanız bilgisayarınızda, iPhone, iPad, iPod touch ve Apple TV'nizde reklam takibini sınırlayabilirsiniz. Ayrıca iPhone, iPad ve iPod touch'ınızda konum tabanlı reklamları da kapatabilirsiniz."
    Apple, iAd ile uygulama geliştiricilerine reklam vermeyi sağladığı gibi bu reklamlardan kendi de gelir elde ediyor. Apple, kendi reklam payını aldıktan sonra iAd gelirlerinin %70'i geliştiriciye kalıyor.
    Uygulama içerisinde ve internet sitelerinde (HTML5 dahil) çalışan iAdsistemi için firmanın, tamamen geliştiriciye yönelik bir karar aldığı iddia edilmişti. Ancak iddialar çok farklı şekillendi.
    Apple, bugün iAd servisini kapattığını açıkladı. Geliştiriciler 30 Haziran 2016 tarihine kadar iAd servisinden gelir elde edebilecek.
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple müzik artık Türkiye'de
    Apple müzik Türkiye'ye adımını attı!
    [​IMG]
    Haziran ayında 110 ülkede hizmet vermeye başlayan Apple müzik artık Türkiye'de de faaliyet gösterecek. Neden bu kadar gecikdiğini bilmiyoruz. İnsanların merak ettiği neden kullanalım ne tür özellikleri var görmeden niye para verelim diye düşünüyorlar. Apple'da bu konuda iyi bir adım attı ve 3 aylık ücretsiz bir deneme süresini kullanıcılarına sunuyor.

    [​IMG]

    Benimde bu konuda çok bilgim yok açıkcası hizmete daha yeni girdi bir süre kullanıp size daha detaylı bilgileri sunacağıma emin olabilirsiniz. Peki bu 3 ay boyunca denedik beğendik ne kadar bir fiyata bize geleceğini sorarsanız premium üyeliğin aylık fiyatı 10 TL olarak sunuldu. Tabi bunun tek bir kişilik olduğunu unutmayın. Eğer diyorsanız ki biz ailecek dinlemek istiyoruz aile paketi de sunuldu. Aile paketinde toplamda 6 kişiye kadar bu servisten faydalanabiliyorsunuz. Aile paketinin fiyatı ise 15 TL olarak belirlenmiş. Eğer benden daha uzun süredir kullananlar aramızda varsa yorumlarını bizimle paylaşabilir şimdiden teşekkür ederiz.
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Google Play Store İndir - APK Oyunlar Nasıl Yüklenir?
    Google Play Store uygulaması ile akıllı cihazınızdan uygulamaları direkt olarak cihazınıza yükleyebilirsiniz.
    [​IMG]
    Google Play Store Android işletim sistemi için geliştirilen bir market uygulamasıdır. Bir çok kişi uygulamaları internet üzerinden ararken bazen karışıklıklar oluşabiliyor. Bu yüzden Google Play uygulaması ile bu karışıklıkları ortadan kaldırabilirsiniz.

    .::

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ::.

    Google Play Store Nasıl İndirilir?

    Öncelikle

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    linkine tıklayarak indirme sayfasına gidin. İndirme sayfamızdan Adrese git linkini tıkladıktan sonra Google Play

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    me sayfasına yönlendirileceksiniz. Buradan uygulamayı cihazınıza yükleyin, yükleme işlemi bittikten sonra uygulama cihazınıza başarı ile yüklenmiş demektir.

    Peki Google Play Store Nasıl Kullanılır?

    Öncelikle Google Play uygulamasından akıllı telefonunuza veya tabletinize uygulama yüklemej için Gmail hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Gmail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra Google Play'ın arama bölümünden istediğiniz uygulama veya oyunu arayarak rahatlıkla indirebilirsiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  11. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple, WWDC 16 etkinliğinde iOS 10 sürümünü tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler, iOS 10 güncellemesini alacak modeller

    [​IMG]Apple, WWDC 16 etkinliğinde mobil işletim sistemi iOS'in güncel sürümüiOS 10'u tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler iPhone ve iPad sahiplerini heyecanlandıracak türde. Peski, eski nesil cihazlarına güncelleme vermesi ile büyük övgü toplayan Apple, iOS 10 güncellemesini hangi modellere sunacak? iOS 10 ile gelen yenilikler neler? iOS 10 çıkış tarihi ne zaman? Bu haberimizde iOS 10'a dair her şeyi mercek altına yatırıyoruz.
    iOS 10 ile gelen yenilikler

    iOS 10 ile kilit ekranı yeniden dizayn deiliyor. Kilit ekranında oldukça yumuşak görünen bildirimler yer alacak. 3D touch özelliği de kilit ekranında kullanılabilecek.


    [​IMG]
    iOS 10 ile ayrıca denetim merkezi de baştan aşağıya yenileniyor. 3D touchözelliği bulunan cihazlarda artık daha fazla kısayol yer alıyor.


    [​IMG]
    Siri artık daha zeki. Siri 3. parti uygulamalar ile iletişime geçebiliyor.
    iOS 10 ile fotoğraf uygulaması da değişiyor. iOS 10 fotoğraflar, arşivinizdeki fotoğrafları kişilere göre analiz ediyor ve otomatik olarak albüm oluşturuyor. Bu yüz tanıma sistemi aynı şekilde mekanlar için de kullanılıyor ve fotoğraflar çevredeki öğelere göre organize ediliyor.


    [​IMG]
    iOS 10 ile haritalar uygulaması da yenileniyor. iOS 10 haritalar baştan aşağı yenilenerek daha fazla detay sunuyor. Apple Maps'in gelişiminde artık geliştiriciler de rol üstelenecek.


    [​IMG]
    iOS 10 ile Apple Music değişiyor

    Çok tepki çeken Apple Music artık yepyeni bir tasarıma sahip. Apple Music ile artık müzikler daha kolay bulunacak. Apple Music ile şarkı sözleri geliyor! Apple Music ile müzik dinlerken şarkı sözlerine kolayca ulaşabileceksiniz.


    [​IMG]
    Apple News bölümü de yenilendi ancak bu özellik Türkiye'de kullanılmıyor.


    [​IMG]
    Home Kit artık iOS ana ekranında yer alıyor. Akıllı ev sistemi için geliştirilen Home Kit ile evinizdeki akıllı tüm cihazları iPhone üzerinden kontrol edebileceksiniz.
    iOS 10 ile bilinmeyen numaralar direkt ortaya çıkarılacak. iOS 10 API'ları sayesinde dolandırıcıların numaralarını analiz edecek ve bilmediğiniz bir numara sizi aradığında sistem otomatik olarak bu dolandırıcı olabilir şeklinde uyarı verecek.


    [​IMG]
    iOS 10 mesajlar bölümünde de yenilikler var. Emojiler artık 3 kat dahabüyük. Artık konuşmalarınızı iOS analiz edecek ve isterseniz otomatik olarak kelimelerin yerine emojiler yerleştirilecek. Karşı tarafa gizlenmiş mesaj gönderebileceksiniz. Bu mesajları açmak için üzerine dokunmanız yeterli olacak. Küçük süprizler için hazırlanmış güzel bir yenilik gibi duruyor.


    [​IMG]
    iOS 10 ile artık el yazısı ile mesaj gönderebileceksiniz. DijitalTouch sayesinde ise farklı şekiller çizip gönderebilirsiniz. Full-Screen effects özelliği ile mesajlar ekranın arkaplanı gönderdiğiniz efekt ile renklenebiliyor. iMessage için ayrıca uygulamalar App Store'da yer alacak. Apple'ın mesajlaşma ve görüşme hizmetleri uçtan uca şifreleniyor. Kullanıcı verileri ile gizli tutuluyor.
    iOS 10, 16GB iPhone kullananları sevindirecek bir özellik ile geliyor. iOS 10 ile artık uygulama önbellekleri silinebilecek. Böylelikle uygulama şişmesi sona erecek.


    [​IMG]
    iOS 10 güncellemesini alacak modeller

    iOS 10 güncellemesini;iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 6alıyor.
    iOS 10 ne zaman çıkacak?

    iOS 10 güncellemesi iPhone 7 ile birlikte Eylül ayında son kullanıcıya sunulacak. Bugün ise iOS 10 Beta 1 indirime sunulacak.
     
  12. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Google Play Music ve Youtube Red 4 Ay Ücretsiz!
    Google tarafından yapılan son açıklamada Google Play müzik ve YouTube Red için dört aylık ücretsiz deneme hakkının sağlanacağı belirtildi.
    [​IMG]
    Google tarafından ücretli bir şekilde kullanıcılara sunulan Google Play Music limitsiz versiyonu ve YouTube Red versiyonunun yeni abone olan kişilere dört ay boyunca ücretsiz bir şekilde sunulacağı açıklandı. Bu konuda özellikle yeni üyelerin kapsam altına alınması kişilerin ücretsiz bir şekilde servisleri denemesini sağlayacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada pek çok kişinin üyelikleri üzerinden bu servislerden yararlanmaya çalıştığı görülürken yapılan açıklamalarda kişilerin 4 ay boyunca herhangi bir ek ücret ya da hiçbir şekilde ödeme yapmadan servislerden sınırsız bir şekilde yararlanabileceği belirtildi.

    Reklamsız Keyif

    Normalde 40 dolar gibi oldukça yüksek bir ücretin ödenmesi gerekirken kampanya dahilinde kişiler bedelsiz bir şekilde bu yeni servisleri ve özellikleri deneyebilecek. Servislerin ücretli üyelik türlerinde en önemli sağlanan avantaj herhangi bir reklam gösteriminin olmaması. Google Play müzik üzerinden müzik dinlemek isteyen kişiler ya da YouTube RED ayrıcalığı ile video izlemek isteyen kişiler herhangi bir reklam görüntülemeden sadece video ve müzik deneyimi yaşayabilecek.

    Ücretsiz versiyonlarda şu anda kullanımda olduğu gibi kişilerin müzikler ya da videolar öncesi reklamları izlemesi gerekiyor ve belli bir süre boyunca reklamların kapatılması da mümkün değil.
     
  13. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple'dan Mac Fiyatlarına Zam!
    Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında TRT bandrolünün alınacak olması fiyatlara da yansıdı.
    [​IMG]
    Apple TRT bandrolü uygulamasının ardından mağazalarındaki bilgisayar fiyatlarını güncelledi. Güncelleme ile birlikte bilgisayar fiyatlarında 300 TL'ye varan artış olduğu görülürken bu durum kuşkusuz yeni bilgisayar alacak kişilerin tepkisini çekti.

    Türkiye'de vergiler nedeniyle oldukça yüksek fiyatlar üzerinden satılan teknolojik cihazların aynı zamanda ek bandrol uygulamaları gibi farklı uygulamalar ile daha da pahalı fiyatlara çıkartılması kişilerin ihtiyaçlarını giderme noktasında oldukça yüksek maliyetler yarattı. Apple tarafından mağazalarda yapılan güncellemeler ile birlikte oluşan yeni fiyat listesi şöyle;

    İşte Zam Sonrasında Güncel Mac Fiyatları!

    Zam sonrasında yapılan açıklamalarda cihazların versiyonlarına göre yeni fiyatları şöyle oluştu;

    11 inç Macbook Air'in 128 GB’lık versiyonu 3.669,00 TL

    11 inç Macbook Air'in 256 GB’lık versiyonu 4.469,00 TL

    13 inç Macbook Air'ın 256 GB'lık versiyonu 4.879,00 TL

    13 inç Macbook Pro'nun 128 GB'lık versiyonu 5.309,00 TL

    13 inç Macbook Pro'nun 256 GB’lık versiyonu 6.099,00 TL

    13 inç Macbook Pro'nun 512 GB’lık versiyonu 7.209,00 TL

    15 inçlik modelde ise 256 GB'lık versiyon 8.039,00 TL

    512 GB'lık versiyon 9.859,00 TL

    21.5 inç iMac 4.469,00 TL

    21.5 inç Retina 4K ekranlı iMac 6.099,00 TL

    27 inç Retina 5K ekranlı iMac 7.209,00 TL

    Mac mini 1.989,00 TL

    Mac Pro 12.299,00 TL

    Oluşan yeni fiyatları ile birlikte en ucuz versiyon Mac, Mini versiyonu olurken Mac Mini için yaklaşık 2 milyar liralık bir ödemenin yapılması gerekiyor. En pahalı versiyon ise Mac Pro; 12.299 TL’ye satılıyor.
     
  14. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    2016'nın En İyi Google Play Uygulamaları Neler?
    2016 yılının ilk altı ayı itibariyle en çok beğenilen ve indirilen Google Play uygulamaları da belli oldu.
    [​IMG]
    Android işletim sistemine sahip cihazlarda her yıl dönemsel olarak en iyiler belirleniyor. 2016’nın ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte ilk altı aylık süre içerisinde en çok oynanan oyunlar, en çok indirilen uygulamalar da belli oldu. İşte yapılan listelemeye göre Google Play'de en çok ilgi gören içerikler;

    En İyi Oyun Uygulaması

    MY HORSE: 1 Milyon 177 bin 572 kişinin 5 tam yıldız verdiği oyun daha çok küçük çocuklara yönelik hazırlanmış durumda. Herhangi bir şiddet içeriği bulunmayan bu oyun sayesinde çocuklar eğlenceli vakit geçirebiliyor.

    En İyi Aile Uygulaması

    MANDALA BOYAMA: Beceri türündeki oyun 10 milyondan fazla indirme alırken pek çok kişi de yüksek yıldız ile değerlendirmiş durumda. 100 farklı boyama tablosunu kişiler zevklerine göre boyayabildiği uygulama oldukça eğlenceli.

    En İyi Fotoğraf Uygulaması

    FOTO KOLAJ EDİTÖRÜ: Fotoğrafların kolajı konusunda en çok tercih edilen uygulamalardan birisi olan foto kolaj editörü ile farklı kolajler yapabilmek ve fotoğrafları daha da güzel hale getirmek mümkün.

    En İyi Haber Uygulaması

    HABERLER.COM: Habercilik alanında en çok okunan sitelerden birisi olan haberler.com’un Android işletim sistemine özel olarak oluşturulan uygulaması en iyi haber uygulaması olarak ön plana çıkıyor.

    En Yararlı Uygulama

    Google Çeviri: Google tarafından desteklenen çeviri hizmeti 103 farklı dile çeviri yapması ile birlikte oldukça ilgi görüyor. Aynı zamanda uzun kelimelerin de çevrilebilmesi kişilerin dil konusunda büyük bir kolaylık yaşamasını sağlıyor.

    En İyi Müzik Uygulaması

    TUBİDY: Online olarak müzik dinleme konusunda alternatiflerinden birisi olan Tubidy, diğer müzik servislerini geçmeyi başarmış durumda.

    En İyi Seyahat Uygulaması

    MAPS.ME: Uygulamanın bu kadar ön plana çıkmasının en önemli nedeni ise çevrimdışı olarak da uygulama üzerinden pek çok bilginin alınabilmesi.

    En İyi Spor Uygulaması

    MAÇKOLİK: Milyonlarca günlük ziyaretçi bulunan Maçkolik Spor uygulaması olarak ön plana çıkmasındaki en önemli nedeni kuşkusuz hızlı ve güvenli veriler sunması.
     
  15. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple'ın WWDC 16 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği iOS 10'un, halka açık betası olan iOS 10 Public Beta sürümünü yayınladı. Peki, iOS 10 Public Beta nasıl yüklenir?

    [​IMG]


    Apple, WWDC 2016 etkinliğinde özellikle kullanıcı deneyimini oldukça iyileştirecek olan değişiklikleri bünyesinde barındıran

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    işletim sistemini resmi olarak duyurmuştu.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !






    Geliştiriciler için iOS 10 Beta 2 sürümünün geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, gözler tüm kullanıcıların deneyebileceği Public Beta’ya çevrildi. iOS'un Public Beta sürümleri adından da anlaşılacağı üzere, normal Beta sürümlerinden farklı olarak herhangi bir geliştirici hesabına gerek kalmadan doğrudan cihazlara kurulabiliyor.
    iOS 10 Public Beta 1 Yayınlandı

    Apple'ın beta yazılım programına kayıt olan kullanıcılar, şu anda iOS cihazlarına iOS 10 Public Beta 1'i indirebiliyorlar.
    [​IMG]
    iOS 10 Public Beta Nasıl Yüklenir?

    Eğer sizde iOS 10 Public Beta 1 sürümünü yüklemek istiyorsanız;

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    tıklayarak Apple Beta Software Program sayfasına gitmeniz ve kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra yine aynı linki iPhone'da Safari tarayıcısı ile açıp, iOS 10 Public Beta profilini yüklemelisiniz.
    Profil yüklendikten sonra iPhone yeninden başlatılacak. iPhone açıldığındaAyarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iOS 10 Public Beta'yı yükleyebilirsiniz.
    iOS 10 Public Beta 1 güncellemesini alan modeller

    iOS 10 Public Beta 1 güncellemesi; iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 5 modellerini kapsayacak.
     
  16. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple Google'ın WebP Uygulamasını Test Ediyor
    Sistemlerini geliştirmek isteyen Apple, bu konuda Google tarafından geliştirilen webP servisi üzerinde çalışmaya başladı.
    [​IMG]
    Web ortamında kullanıcılara daha hızlı erişim sunmak isteyen Apple, Google’ın 5 yıl önce geliştirdiği WebP uygulamasını test etmeye başladı. Uzmanlar Apple şirketinin hem IOS hem de macOS’ta WebP uygulamasını aktif hale getirebildiğinde kullanıcılarına daha hızlı ve daha tasarruflu bir web erişimi sağlayabileceğini aktardı. Çünkü WebP, JPEG’e göre görsellerin açılmasında kullanıcılara yüzde 25 ile yüzde 35 arasında zaman tasarrufu sağlıyor. Apple IOS ve macOS’a Webp desteği getirebilirse kullanıcılara hem hız hem kota açısında büyük tasarruf sağlayabilecek. Kullanıcılar için Apple’ın IOS 10 ve macOS Sierra’ların final sürümlerine bu özelliği getirip getirmeyeceğini şimdiden merak konusu oldu.

    Mobile Çok Yarayacak!

    Masaüstü sistemlerde bu durum özellikle sınırsız internet gibi durumlar nedeniyle çok fazla etki etmese de mobil kullanımlarda webp büyük bir avantaj sağlayacak. İçeriklerin hem daha hızlı bir şekilde açılması hem de boyutlarının küçük olması sayesinde mobil veriden daha az gidecek olması, kullanıcılar için çok iyi bir kullanım sunacak.

    Bu bakımdan Apple tarafından yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte kullanıma sunulması, Apple kullanıcılarında fark yaratacak. Konuyla ilgili gelen ilk bilgilerde detaylar paylaşılmasa da önümüzdeki aylar içerisinde yeni sistem ile ilgili detayların paylaşılması bekleniyor.
     

Sayfayı Paylaş