NASA’nın Uzay Gemisi Düşüyor mu?

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    İnsanlık tarihinin en büyük teleskoplarından birini harekete geçirmek için oluşturulan Kepler Projesi tehlikeye girdi. Kepler Uzay Gemisi kendisini “Tehlike Modu”na aldı.
    upload_2016-4-11_20-37-45.png
    NASA’nın, Uzay’daki bilinmeyen gezegenleri keşfetmek, var olan gezegenleri gözlemek amacıyla kullandığı Kepler Uzay Gemisi Projesi tehlikeye girdi.


    NASA’nın, 7 Mart 2009 tarihinde 550 milyon dolar maliyetle Uzaya yolladığı Kepler Gemisi, The Independent'da yer alan habere göre acil durum tehlikesi vererek, kendisini acil durum moduna aldı.

    Kepler’in kendisini acil durum moduna alması, en düşük seviyede faaliyet vermesi anlamına geliyor. Yani uzay mekiği yalnızca yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebiliyor.

    Dünyadan an itibariyle 120 milyon kilometre uzakta olan Kepler, acil durum modunda normale oranla daha fazla yakıt harcaması yapıyor. Bu da demek oluyor ki, gemi yakıt takviyesi yapılmadığı takdirde imha olma tehlikesi ile karşı karşıya olacak.
    upload_2016-4-11_20-37-56.png
    Kepler Uzay Mekiği, en son Samanyolu Galaksisi’nin merkezine doğru yolculuk yapma görevine sahip olmuştu.


    Kepler Uzay Mekiği Ekibinin acil durumlarda, NASA’nın iletişim faaliyetlerine erişim izni buluyor. Bu bağlamda ekip, herhangi bir hasara sebebiyet vermeden 13 milyon kilometre uzaklıktaki Kepler’i normal faaliyetlerine döndürmeye çalışacaklar.

    Kepler Uzay Gemisi daha önce 2012 yılında jiroskopik tepki tekerleği arızası ile karşılaşmıştı. NASA 2014 yılında aracı düzelttikten sonra yeni göreve yollamıştı.
     

Sayfayı Paylaş