Lenovo Y50-70 (Dizüstü Netobook)

Konu, 'Driver Bölümü' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Lenovo Y50-70

    Taşınabilir bilgisayar üreticileri uzun zamandır oyunculara yönelik çözümler geliştirmeye devam ediyor. Özellikle önde gelen markaların tamamen oyunculara yönelik özelliklerle donatılan ve epey yüksek fiyatlı modellerini görmemiş olamazsınız. Aslına baktığınızda firmalar da kendi taraflarında haklılar çünkü bir oyuncu bilgisayarının ilk şartı standartların çok çok üzerinde, hatta zirve noktasına yakın seviyede donanım bileşenleri. Fiyatı ciddi şekilde artıran asıl etken bu. Öte yandan oyuncuların duyularına hitap eden ekran, ses sistemi ve klavye gibi detaylardan da kaliteden kaçınılmıyor dahası tasarımda da çeşitli renklendirmelere ve keskin çizgilere gidiliyor. Yazımızda Lenovo’nun Y50-70 modelini ağırlayacağız. Lenovo Y50-70 oyuncuların son derece önemsemesi gereken bir taşınabilir bilgisayar seçeneği çünkü fiyat ve karşılığında sunulanlar açısından değerlendirildiğinde piyasanın en iyisi olmaya oynuyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Lenovo Y50-70’te siyah renk ağırlıkta. Bilgisayarın çapraz ütü izlerine sahip üst kapağı sıradanlığın ötesine geçmeyi başarıyor. Kapakta kullanılan malzeme alüminyum ve iki taraflı fırçalama işleminin de son derece iyi bir görünüm sunduğunu belirtmemiz gerek. Lenovo logosu ise yine alüminyum malzemeden fakat daha farklı bir işleme metodu ile üretilerek kapağa oturtulmuş. Lenovo Y50-70 daha kapağını açmadan bizleri etkilemeyi başarıyor. Siyah rengin içeride de devam ettiğini görüyoruz. Ekran çerçevesinde piyano siyahı bir çerçeve tercih edilmiş. Gövdede ise ellerin kaymasını engelleyen ve rahatlık sağlayan özel dokulu bir kaplama var. Bu malzeme alt ve yan taraflarda ton farkı olmadan yerini tipik siyah plastiğe bırakıyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Klavyenin sağ ve sol üstünde konumlandırılan hoparlörlerde alanında profesyonel üreticilerden biri olan JBL’in imzası var. Stereo standardındaki bu hoparlörlere ayrıca kasa içinde konumlandırılan ve alt tarafa doğru ses üreten bir subwoofer eşlik ediyor. Genel ses performansını başarılı bulduğumuzu söylemeliyiz. Hoparlörler ayrıca Dolby Advanced Audio teknolojisine sahip ve yazılım desteği ile çıtayı daha da yükseltiyor. Hoparlörlerin tasarımı gövdenin arkasına doğru kıvrılıyor. Sıra dışı bir görüntü ile karşı karşıya olduğumuz kesin. Ayrıca bilgisayarın soğutma sistemi alttan hava çeken ve ekran menteşelerinin arasındaki bir ızgaradan tahliye eden yapıda yer alıyor. Böylece daha ince bir bilgisayar karşımıza çıkıyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Tasarımsal detaylara daha fazla bakmadan hemen teknik özellikleri bir listeleyelim.


    • Intel Core i7 4720HQ (2.6 GHz) işlemci
    • 16 GB DDR3 sistem belleği (1600 MHz)
    • 8 GB NAND + 1 TB HHD
    • 4 GB NVIDIA GeForce GTX 860M grafik kartı
    • 15.6 inç ekran (1920 x 1080 piksel)
    • JBL ses sistemi
    • 720p web kamera
    • 4 hücre batarya
    • 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0 bağlantısı
    • 802.11a / b / g / n / ac kablosuz ağ
    • Bluetooth 4.0
    • SD kart okuyucu
    • Microsoft Windows 8.1 işletim sistemi
    • 387 x 263 x 23.9 mm boyutlar
    • 2.4 kg ağırlık

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Lenovo Y50-70, Intel’in üst seviye Core i7 4720HQ işlemcisine sahip. Her şeyin öncesinde bu işlemci dört çekirdekli ve aynı anda HyperThreading ile sekiz komut dizisi işleyebiliyor. Normal şartlarda 2.6 GHz hızında çalışan işlemci ayrıca tek çekirdek odaklı uygulamalarda hızını 3.6 GHz’a kadar kendisi yükseltebiliyor. 6 MB önbelleğe sahip işlemcinin güç tüketimi de 22 nm teknolojisi nedeniyle 47W gibi dengeli bir seviyede. Sistemde bulunan bellek miktarı da 16 GB gibi ideal bir seviyede. Elbette 32 GB’a çıkartabilme şansınız var ancak yeterli geleceğini söyleyebiliriz. Bahsedilmesi gereken noktalardan biri de grafik kartı. Lenovo Y50-70, sistemden bağımsız olarak görev yapan 4 GB kapasiteli NVIDIA GeForce GTX 860 grafik kartına sahip. Grafik kartı yetenek olarak günümüzün birçok oyununu rahatlıkla oynatacaktır. Elbette bunda ekran çözünürlüğünün 1920 x 1080 olmasının da etkisi var. Yine de bazı oyunlarda çok fazla detaylara odaklanmamanız gerekecek. 15.6 inç büyüklükteki ekranın neden 4K değil de Full HD olarak sunulduğu kısmı ise bize göre daha doğru bir seçim denebilir. 4K bir ekranda oyun oynamak için çok daha fazla grafik kartı gücü gerekiyor. Bu daha iyi bir soğutma sistemi, dha büyük kasa ve daha yüksek fiyat demek. Lenovo Y50-70 bu noktada da dengeyi korumayı başarmış. Nitekim bunu 1 TB kapasitedeki HHD’den de görebiliyoruz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Lenovo Y50-70, oyuncu olmak için kaslı olmanızı gerektirmiyor. 387 x 263 x 23.9 mm boyutlar ve 2.4 kg ağırlık taşınabilirliği etkilemiyor. Bilgisayar gövdesinin ince yapıda olmasının bir diğer sebebi de optik sürücünün kullanılmaması. Daha doğrusu optik sürücü harici olarak sunuluyor ve kutu içeriğinden geliyor. Her ne kadar günümüzde optik sürücüye olan ihtiyaç ortadan kalkmış gibi görünse de Lenovo Y50-70 işi sağlama almış görünüyor. Tasarıma geri dönelim. Lenovo Y50-70, firmaya özgü ve AccuType adında daha iyi bir klavyeye sahip. Klavyede her tuşun kavisli bir yapısı var ve parmağın hareket etmesi kolaylaşıyor. Chiclet yapısındaki klavyenin tuş yükseklikleri ve hissiyatı da son derece başarılı. Ek olarak kırmızı renkli aydınlatma da oyunların hoşuna gidecek bir diğer detay. Fn ve Boşluk tuşlarına birlikte basarak aydınlatmanın kademesini belirleyebiliyorsunuz. Üstteki fotoğrafta JBL imzalı ses sisteminde de kırmızı rengin uygulanış şeklini görüyorsunuz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Dokunmatik yüzey ürünün ölçüleri düşünüldüğünde standartlara göre biraz daha büyük denebilir. Çalışırken ve oyun oynarken rahatlık sağlıyor fakat oyuncuların yine de harici bir fareden faydalanacağı kesin. Eksi olarak belirtilebilecek herhangi bir yönü yok. Lenovo Y50-70’in sol tarafındaki arabirimler sırasıyla güç, ethernet, HDMI ve iki adet USB 3.0 şeklinde. Güç girişi Lenovo’nun kendine özel bir yapıda. İlk görüşte USB girişi ile karıştırmamak gerekiyor. Ethernet de dikkat çekici bir detay. Günümüzde kablosuz bağlantıların popülerleşmesi ile geride kalmaya başladı ancak oyuncular için halen vazgeçilmezlerden biri. Standartların dışında bir ağ donanımı yok. Sadece olması gerektiği gibi 1000 Mbps bant genişliğine destek veriyor. Burada değinilmesi gereken diğer bir konu USB 3.0 bağlantılarının aynı zamanda bilgisayar kapalıyken bağlı cihazları şarj edebilme özelliğinin olması.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Sağ tarafta ise mikrofon ve kulaklık gibi önemli girişlere ek olarak bellek kartı okuyucu, fare veya USB sürücü için kullanılabilecek USB 2.0 arabirimi ve Kengsington kilidi yuvası var. Bellek kartı yuvası SD standardı ile uyumlu. Bilgisayarın aslında taşıdığı donanıma göre ince olan gövdesi aşağıdaki fotoğraftan daha net bir şekilde anlaşılabiliyor. Dikkat ederseniz kavisli klavye tuşları da göze çarpıyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi Lenovo Y50-70, dengeyi iyi kuran bir oyuncu bilgisayarı. Günümüzün oyunları için yeterli donanıma fazlası ile sahip. Daha iyi alternatifler yok mu? Elbette var ancak kesenin ağzını bir kat daha fazla açmanız icap edebilir. İncelememiz süresince Lenovo Y50-70’in bir eksiğine rastlamadık. Donanım seçimlerinde de en doğru tercihler yapılmaya çalışılmış. SSD ile fiyat yükseltmek yerine sabit diskle kapasite sorunu çözülmüş, yine 4K ekran oyuncular için biraz erken ve maliyet odaklı da düşünülerek Full HD’ye gidilmiş. Optik sürücünün gövde dışında sunulması da tasarımı olumlu yönde etkileyen bir karar.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Lenovo Y50-70’i beğendik. Şu anda günümüzde tasarım, donanım, performansı ve fiyat olarak en başarılı oyuncu bilgisayarlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. 2.4 kg ağırlığı ile taşınabilirliği zora sokmuyor. Oyun sırasında ise rahatsız edici bir fan gürültüsü ve ısınma problemi de oluşturmuyor. Eğer hem işi, hem de oyunu aradan çıkartmak istiyorsanız kesinlikle iyi bir seçenek.
     

Sayfayı Paylaş