2014 Google Chrome'a Yaradı!

Konu, 'Diğer isletim sitemleri' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    2014 Google Chrome'a Yaradı!



    2014 yılının son günlerini yaşadığımız günlerde, tarayıcı pazarında yıllık bilanço şekilleniyor. Yıl boyunca pazar payını en çok artıran tarayıcı Google Chrome oldu.

    [​IMG]2014 yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Her pazarda yıl boyuncadevam eden rekabetin yıllık sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Tarayıcıpazarı da hem mücadelenin, hem dalgalanmaların yıl boyunca ortaya çıktığı alanlardan biri oldu.
    Google Chrome'da artış
    Geride bıraktığımız 11 aylık sonulaçlara bakılırsa, yılın büyük bir bölümünü Google Chrome karlı kapattı. 2014'e yüzde 16'lar civarında bir pazar payı ile başlayan tarayıcı, yılın son ayı itibarıyla payını yüzde 20'lerin üzerine taşımayı başardı. 4 puanlık bu artış Chrome tarayıcının ikincilik koltuğuna yükseltti.
    [​IMG]
    Firefox kan kaybetti
    Yılın kaybedeni ise Mozilla'nın popüler tarayıcısı Firefox oldu. 2014'e yüzde 18.02'lik bir pay ile ikinci sırada merhaba diyen Firefox, yıl içinde yüzde 5'e yakın pazar payı kaybetti ve üçüncülüğe geriledi. Internet Explorer ve Safari ise pazar payı konusunda en stabil tarayıcılar olarak dikkat çekti. IE, yüzde 58 civarındaki payını yıl boyunca korurken, Safariyüzde 6'ların hemen altında konumlandı. Bakalım 2015 tarayıcılaraçısından neler getirecek?
     

Sayfayı Paylaş