Vu+ Duo cihaz kullanan arkadaşlar varsa cihaz hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?![]()
Linux Tabanlı Uydu Alıcıları Kategorisinde ve Vu+ Forumunda Bulunan Vu+ Duo yorumlar Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca : Vu+ Duo cihaz kullanan arkadaşlar varsa cihaz hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?...
Vu+ Duo cihaz kullanan arkadaşlar varsa cihaz hakkındaki görüşlerini alabilir miyiz?![]()
Cihaz hakkında çok yazılar var ama yorum göremedik, babatosun arkadaşımıza katılıyorum geribildirimlerinizi merak ediyoruz.
BEn TR'ye geldiğinde ilk alan kişilerden bir olarak çok memnunum açıkçası ilk çıktığında bir kaç eksiği cardı şuanda inanılmaz yerlere geldi çok kısa bir zamanda ve hız olarakta çok iyi hiç pişman olmazsın alacağına...
Şu an receiver alacak olsam vu+ duo alırım. Benim için tek eksisi fazlası olması. Çift tuner olduğuna göre kullanmak gerekecek çift çıkış lnb'lerimi 4 çıkışa yükseltmemi gerektirecek bu cihaz. Yani eksisi çok fazla bir cihaz olması olarak gözüküyor.
Alibaba.com'dan Mr. Michael Wong ile görüştüm klonlarını mühendislerinin yaptığını söyledi. Satışa geçtiklerinde haber verecekmiş...
Tanesi 250-300 dolardan en az 5 adet satan Malezya firmasına da rastladım. Vu+ Duo cephesinde güzel şeyler olacak gibi fiyat olarak da.
Konu AYDINLANMA tarafından (09-08-2010 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
O zaman hemen ek yapayım. Dreambox 500c de araştırdım. 60 dolar gözüküyor mailime yolladıkları fiyat listesinde. Fiyat çok ucuz değil; Türkiye'de de toptan fiyatı 60 dolar seviyesinde 500 serisinin sıfırları da 1. kalitede 140 liraya kadar düştü ancak 500c yok bu yüzden Çin'e yöneldim. Fiyat listesinde Dreambox diğer modellerin de fiyatını yollamışlar. Dreambox 800hd için sadece 190 dolar fiyat veriyorlar gerçi TR'de de 500 liralara düştü klonlar daha da düşecek muhtemelen. Dreambox 8000'in fiyatını hatırlamıyorum ancak TR'deki orjinal Vu+ Duo'dan daha pahallı değildi gibi hatırlıyorum. 600-700 dolar aralığı olabilir. Klonlar başladığına göre 8000 klon fiyatları da zamanla düşecektir. 800-900 liralara 1 sene sonra klon 8000'lere rastlayabiliriz.
Klon Vu+'mı yoksa klon 8000'mi almak daha uygun sorusu da öylecene duruyor. 8000'in artısı tunerın değişebilmesi; 2. tunerı DVB-C veya T olarak değiştirebilirsiniz. Vu+'da ise dreamboxların aksine tuner ile işlemci tümleşik yani yapılan yorumlara bakacak olursak Vu+'ta tuner arızalandı mı cihazın garantisi de yoksa tamiri mümkün olacak mı belli değil. Tuner arıza yapar mı? Hiç duymadım ama ya yaparsa
Neyse bu sene de geçsin seneye bu zamanlar artık HD receiver elzem olacaktır. O zaman klon mu orjinal mi Vu+'mı Dreambox'mı o zaman ki fiyatlara bakarak karar vereceğim. İlk mesajda söylediğim ise hala geçerli bugün receiver alacak olsam vu+ orjinal alırdım. Sonuçta klonlarını hiç duymadık alıp da yazılımsal problemler yaşayıp kullanamamaktansa bugün için Vu+ orjinal doğru karar. Yarını bilemiyorum...
Tabi 800HD klon da 500 lira olduğuna göre 1000 lira orjinal Vu+'a bugün vermektense sorun olmadığını bildiğim klonları çıkınca bir tane vu+ alırım bugün de DM800 klon alayım aynı paraya klon vu+ ve dm800 sahibi olurum demek de mantıklı olabilir.
Kafanızı çorba ettiğime göre artık susabilirim![]()
Konu AYDINLANMA tarafından (10-08-2010 Saat 06:31 ) değiştirilmiştir.
"Her günü hayatının son günüymüş gibi yaşarsın ve sonunda haklı çıkarsın"
http://twitter.com/ertanaktepe
Vu+ Solo da satışta sanırım ön sipariş gibi Türkiye'de bir sitede: Ürün Teslimat Tarihi 13 Ağustos 2010 Cuma Günüdür.2 Yıl Dikey Elektronik Garantisinde Olan Ürünlerimiz , En Son yazılımlar Yüklü , Kanallar Dizili , Server Ayarlı Bir Şekilde Gönderilmektedir.Size Sadece Fişi Takıp İzlemek Kalır.
yazıyordu. Fiyatta: 744,30 TL clon mu orjinal mi bilmiyorum sadece gözüme çarptı.
Konu Örnek tarafından (10-08-2010 Saat 16:41 ) değiştirilmiştir.
Vu+ Solo HD Linux Uydu Alıcısı Ürün Özellikleri:
* Açık Kaynak Kodlu Linux İşletim Sistemi ( Enigma2 ) DreamBox Yazılımları ile Tam Uyum
* Broadcom Mips İşlemci ( En Yüksek İşlemci Teknolojisi )
* DVB-S2 Tek Tuner
* MPEG2 / H.264 Hardware ( DVB Uyumlu )
* 2 Modul Giriş Yeri
* 1 Kart Okuyucu ( Conax Gömülü )
* 10/100 Mbps Ethernet Arayüzü
*2 USB 2.0 Girişi ( 1 Önde 1 Arkada - USB HDD ve USB Belleklere Kayıt İmkanı PVR )
1 V.24/RS232 Girişi
* HDMI Arayüzü
* 1 Scart Girişi
1 YPrPb Girişi
* 1 Optik S / PDIF Dijital Ses Çıkışı
* Kanal Değişim Hızı ( 1 Saniye ile Dünyanın En Hızlı Uydu Alıcısı )
* EPG ( Elektronik Program Rehberi )
* Plugin Desteği ( JPEG, MP3, XviD ...) Resimlere TV den Bakabilme , USB HDD deki Filmleri Oynatabilme , MP3 leri Dinleyebilme
* Favori Listesi ile İstenilen Kanal Listesini Kolayca Kullanabilme ( DreamBox Settingsleri ile Tam Uyum )
* Çoklu Dil Desteği
* Tam Otomatik ve Manuel Kanal Arama
* TV de Olmasa Bile Teleteks Kullanabilme
* DiSEqC 1.0, 1.1 ve 1.2 ile Tam Uyum ( Hareketli ve Disecg Motorlarla Kullanıpta Yüksek Performans )
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)