İOS iOS 9 En Hızlı Benimsenen Sürüm

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple'ın merakla beklenen yeni mobil işletim iOS 9 geçtiğimiz hafta yayınlandı. Yeni iOS sürümü sadece 3 günde inanılması güç bir orana ulaşmayı başardı. Rakamlar haberimizde.


    [​IMG]Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9 geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Birçok yeni özellikle kullanıcıların beğenisini kazanan işletim sisteminin benimsenme hızı da oldukça yüksek oldu. Yeni işletim sistemi 72 saat gibi kısa bir zaman diliminde, büyük bir kullanım payına ulaştı.
    Her 2 iPhone'dan 1'i iOS 9

    Apple tarafından paylaşılan veriler, yeni sürümün 16 Eylül - 19 Eylül 2015tarihleri arasında iOS 9'un tüm iOS sürümlerindeki payının yüzde 50'ye ulaştığı yönünde. Bir başka ifadeyle, yeni iOS sürümü sadece 3 günlük bir sürede her 2 iPhone'dan 1'ine yüklenmeyi başarmış durumda.
    [​IMG]
    Diğer sürümleri geride bıraktı

    iOS 9'un hızlı benimsenme oranı ve başarısı, kendinden önceki sürümlere ve rakip platformların yeni sürümlerine bakınca daha iyi anlaşılıyor. iOS 9'un öncülü durumundaki iOS 8, bir yıllık süreyi tamamladığında yüzde 87'lik orana ulaşmayı başarmıştı. Android 5.0 Lollipop ise yayınlandıktan 11 aydan fazla zaman geçtikten sonra yüzde 21'lik paya sahip olmuştu.
     

Sayfayı Paylaş