Google'a 9.3 Milyar Dolarlık Dava Açıldı!

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    [​IMG]
    "Dava" kelimesini gördüğümüz an haberde Apple'dan bahsetmeye alıştık ancak bu haberimiz Apple'ın değil,Google'ın davasını konu alıyor. Dev teknoloji şirketi, bundan 6 sene önce açılan bir davanın bugüne kadar devam etmesiyle birlikte yeniden dava edildi. Davayı açan şirketin ismi Oracle. Java platformunun geliştiriciolan Oracle, Android işletim sisteminde izinsiz şekilde kullanılan Java nedeniyle Google'ı tam 6 sene önce dava etmişti. Android işletim sisteminin ilk olarak 7 sene önce kullanıma sunulduğunu düşünürsek bu davanın da Android'in tarihi kadar eski olduğunu söyleyebiliriz.

    Java'yı izinsiz kullanması nedeniyle dava edilen Google, bu davayı tam 6 sene boyunca uzatmayı başarmış ve bu süreç içerisinde Java da izinsiz bir şekilde kullanılmaya devam etmiş. Davanın uzamasından bıkan ve Google'ın davayı uzatması nedeniyle daha fazla zarara uğradığını bildiren Oracle, yeni davasında Google'dan tam 9.3 milyar dolar talep etti. Bu miktar hem Google'ın Java'yı izinsiz olarak kullanmasıyla ödeyeceği cezayı, hem de 6 sene devam eden davada Java'nın kullanımıyla elde edilen kazancın Oracle'a düşen kısmını içeriyor.

    [​IMG]

    Bakalım Google bu dava karşısında ne yapacak. Oracle'ın çok iyi bir dava sebebi olduğunu ve 9.3 milyar doların çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Google'ı ve Google ile bağlantısı olan diğer kuruluşları kendi bünyesinde toplayan Alphabet, geçtiğimiz 3 ay içerisinde 4.9 milyar dolar kazanç sağlayabilmişti. Yani Oracle bu davayı kazanırsa sadece tarihin en büyük tazminat davasını kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda Alphabet'in neredeyse 6 aylık kazancına da el koymuş olacak.
     

Sayfayı Paylaş