Windows 10’da Firefox seçimini zorlaştırmasından rahatsız

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Microsoft Windows 10’da kullanıcıların e-posta, takvim veya internet tarayıcısı gibi uygulamalar için varsayılanları ayrı ayrı belirlemelerine imkan tanıdı. Bu, Chrome ve Firefox gibi internet tarayıcılarının kurulum sırasında kendilerini varsayılan internet tarayıcıları olarak belirlemesini engelliyor.
    Mozilla bu değişiklikten hoşnut görünmüyor ve şirket Microsoft’a açık bir çağrıda bulunarak Windows 10’da kullanıcı seçimlerinin üstünden geçmeye yönelik agresif hareket olarak tanımladığı bu uygulamadan vazgeçmesini istedi.
    Microsoft CEO’su Satya Nadella’ya hitaben bir blog yazısı ve açık mektup yayınlayan Mozilla CEO’su Chris Beard şirketinin endişelerini dile getirdi. Beard insanların daha önceki Windows versiyonlarında yaptıkları seçimlere geri dönemk için daha fazla fare tıklaması, içerikler içinde gezinme ve bazı karmaşık arayüzlerden geçerek içeriklere ulaşmak zorunda olduklarını kaydetti. Bu işlemleri kafa karıştırıcı, bulması zor ve kaybolması kolay olarak da nitelendirdi.
    Bu arada Mozilla Firefox’u yeniden varsayılan internet tarayıcısı olarak ayarlamak isteyenlere yardımcı olacak, kılavuz niteliğinde bir video da hazırladı. Üstelik Mozilla bu videoyla birlikte Firefox’u varsayılan internet tarayıcısı olarak ayarlamak için kaç kez tıklama yapmak gerektiğini de gösteriyor.

    Chrome ve Firefox gibi uygulamalar varsayılan tarayıcı olarak ayarlanmak istiyorsa, genellikle ilk açılış sırasında kullanıcının bunu yapmasını sağlayacak bildirim penceresini gösteriyor, ancak Windows 10 kullanıcıları için bu işlem otomatik olarak yapılmıyor, bunun yerine yeni bir ayarlar sayfasına yönlendiriliyor, değişikliğin buradan yapılması isteniyor.
    Mozilla bunun varsayılan internet tarayıcısı işlemini daha zahmetli ve kafa karıştırıcı hâle getirdiğini ve kullanıcıları caydırabileceğini söylüyor. Microsoft’un neden böyle bir değişikliğe gittiği bilinmiyor, ancak şirket güvenliği ön planda tutmak, uygulamaların varsayılan ayarları istedikleri gibi değiştirmediklerinden emin olmak, kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı vermek için bunu yapmışa benziyor. Bununla birlikte bu yöntemle Microsoft Edge daha fazla kullanıcının varsayılan internet tarayıcısı olarak da kalabilecek.
    Mozilla bu konuyla ilgili endişelerini daha önce Microsoft’a ilettiğini, ancak anlamlı bir süreçle sonuçlanmadığını iddia ediyor. Bu nedenle Beard bir açık mektup yazmak zorunda kalmış.


    [​IMG]

    Microsoft ise Mozilla’nın açık mektubuna bir açıklamayla cevap verdi. Windows 10’u kullanıcılar için kolay yükseltme deneyimi ve sonrasında da birbirine bağlı bir deneyim sunacak sağlayacak şekilde tasarladıklarını, yükseltme sırasında kullanıcıların varsayılanları belirleme imkanı olduğunu, bu imkanın internet tarayıcısı için de bulunduğunu kaydetti. Kullanıcıların yükseltme işleminden sonra varsayılan internet tarayıcıların diledikleri gibi değiştirebileceklerini de ekledi. Windows 10’u bir servis olarak tasarladığını dile getiren Microsoft, kullanıcı deneyimlerinden öğrendiklerini iyileştirmeler yapmak için kullandıklarını da vurguladı.


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş