Gears of War: Ultimate Edition İnceleme

Konu, 'Play Station-PSP Bölümü' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=2]Gears of War, Ultimate Edition adı altında Xbox One için tekrar geliyor.
    [/h]Microsoft Game Studios ve Epic Games 2006 yılında karşımıza oldukça güzel bir Xbox 360 ve PC oyunu ile çıkmıştı. Gears of War serisinin ilk oyunu olan Gears of War, çıkışıyla birlikte oldukça fazla sevilmişti. 2006 senesinin en hızlı satan oyunu olmayı başaran Gears of War, bu başarısı ardından günümüze kadar 3 adet Gears of War oyunu daha çıkarttı. Çıkan tüm bu oyunlar oldukça büyük bir başarı yakalamıştı ve Xbox konsolunun ikon oyunlarından bir tanesi olmuştu Gears of War serisi.
    Yeni nesil konsolların piyasaya çıkması ile birlikte tabii ki “remastered” adı ile andığımız oyunlar da tekrar kendini göstermeye başladı. İşte biraz önce bahsettiğimiz efsanevi Gears of War serisinden, serinin ilk oyunu remastered adı altında olmasa da Ultimate Edition adı altında Xbox One için piyasaya çıkıyor. Peki, Gears of War: Ultimate Edition’ı incelemeye var mısınız?

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]İyileştirilmiş Bir Gears of War Var Karşımızda![/h]Gears of War’u oynamayan oyuncu zaten kalmamıştır diye düşünüyorum. Oynamayan kaldıysa da zaten Gears of War: Ultimate Edition ile birlikte mutlaka tadacaktır oyunu. O yüzden bu incelememizde Gears of War’un temellerini sizlere incelemeyeceğiz. Gears of War: Ultimate Edition’ın artılarını, eksilerini, oyunlara getirdiği yenilikleri tartışacağız. Gears of War: Ultimate Edition konsolumuza yeni nesilin avantajları ile geliyor tabii ki. Bu avantajların en büyüğü, sizlerin de tahmin edebileceği gibi oyunun tamamının 1080p/60 FPS değerlerinde çalışması. Bunun haricinde ışıklandırmaların, gölgelerin, görüş mesafesinin ve buna benzer ögelerin daha da geliştirilmiş olması da Gears of War: Ultimate Edition’ın önemli özelliklerinden.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Gears of War: Ultimate Edition ile birlikte klasik Gears of War oyunu tabii ki sadece grafiksel gelişmelere uğramadı. Ses bakımından da oldukça gelişti oyun. Grafiksel olarak büyük artılara sahip olan Gears of War: Ultimate Edition, ses olarak da içerisinde Dolby 7.1 Surround teknolojisini bulunduruyor. Yani, eğer grafik ve performans delisi bir oyuncuysanız ve ilk Gears of War oyunun tadı damağınızda kaldıysa, Gears of War: Ultimate Edition sizler için kaçmaz bir fırsat.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Çoklu Oyuncu Modu Tekrar Aktif![/h]Gears of War: Ultimate Edition’ın senaryosu bir tarafa, daha çok çoklu oyuncu modu üzerinde yapılan yenilikler ile karşımıza çıkyıor. Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modunda artık kendi seviyemize yakın oyuncular ile karşılaşabiliyoruz. Tabii kendi seviyemize yakın oyuncularla da karşılaşırken, bu karşılaştırmalar artık Dedicated olarak adlandırılan sunucularda gerçekleştiriliyor. Ayrıca Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modu, senaryo modu gibi stabil 60 FPS olarak çalışıyor.
    Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modunda oyun modu ve harita zenginliği de göze çarpan en büyük özellik oluyor çünkü Gears of War: Ultimate Edition, çoklu oyuncu modunda tam 19 adet harita bulunduruyor. Gears of War oyununun PC sürümüne özel olarak gelen haritaların ve ek paket yolu ile gelen haritaların da içerisinde bulunduğu Gears of War: Ultimate Edition, oyun modu olarak klasik modlarını içerisinde barındırmaya devam ediyor. Bu klasik modlar haricinde oyuna bir de Team Deathmatch, King of the Hill (Gears of War 3 tarzında) ve 2’ye 2 Gnasher Execution modları ekleniyor. Tabii tüm bu haritalarda ve tüm bu oyun modlarında 17 adet Gears of War 3 karakteri ile oynayabiliyoruz. Bu 17 adet karakter başta karşımıza kapalı olarak çıkıyor ve seviye atladıkça bu karakterleri açabiliyoruz. Yani oyunun çoklu oyuncu modunda bir ilerleme sistemi de bulunuyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Bitti mi? Hayır![/h]Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modu karşımıza geniş iyileştirmeler ile birlikte çıkıyor demiştik. Bu özellikler o kadarla kalmıyor tabii ki. Yukarıda bahsettiğimiz bu yeniliklerin haricinde Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modunda ve genel olarak oyunun tümündeki kontroller Xbox One’a uyumlu olarak geliyor. Ayrıca eğer dilersek nişan alma hassasiyetini özelleştirebiliyor, alternatif kontrol tuşlarını kullanabiliyoruz. Ayrıca Gears of War: Ultimate Edition’ın çoklu oyuncu modunda oynadığımız maçlardaki doğuş süresini, aktiviteleri, silah doğum oranını ve kendi kendimizi iyileştirme gibi özellikleri de değiştirebiliyoruz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Gears of War 3’ün çoklu oyuncu modunun Tac-Com özelliğinin ve düşman hedefleme/işaretleme sisteminin de geri döndüğü Gears of War: Ultimate Edition’daki kontroller de artık daha modern ve yumuşak bir şekilde çalışıyor. Eğer tüm bu özellikler sonrasında çoklu oyuncudan sıkılırsanız, Gears of War: Ultimate Edition’ın senaryo modunda; zamanında oyunun PC sürümüne özel çıkan 90 dakikalık senaryo görevleri de Gears of War: Ultimate Edition’ın içerisinde bulunuyor. Genel olarak tüm Gears of War: Ultimate Edition’ı oynarken 1,250 Gamerscore’a kadar puan kazanabiliyorsunuz ve oyunun geliştirilme dönemine ait olan konsept galerilerin kilitlerini açabiliyorsunuz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Genel olarak Gears of War: Ultimate Edition:[/h]Xbox 360 ile veya PC aracılığı ile Gears of War oynayan oyuncuların da, daha önce hiç Gears of War oynamayan oyuncuların da dikkatini çekebilecek seviyede Gears of War: Ultimate Edition. Gerek oyunun senaryo modunda yapılan iyileştirmeler olsun, gerek çoklu oyuncu modunda yapılan geliştirmeler olsun, gerek de Gears of War: Ultimate Edition’a özel kampanyalar olsun, Gears of War: Ultimate Edition gerçekten kendini aldırabilecek bir oyun. Kampanya demişken, eğer 1 Eylül 2015 tarihine kadar Gears of War: Ultimate Edition’ı satın alırsanız Gears of War 2, Gears of War 3 ve Gears of War: Judgment, Xbox One için çıkışını yaptığı zaman sizlere ücretsiz bir şekilde gelecek.
    Tabii oyunun hiç mi kötü yanı yoktu? Yoktu arkadaş. Çok nadir olarak FPS problemi yaşadım. Bazen de oyunun sunucularında problem yaşadım. Fakat tüm bu sorunlar ufak güncellemeler ile düzeltilebilecek sorunlar. Bu yüzden oyunu sanıyorum ki kusursuz olarak görebiliriz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    [/h]PUAN:
    9
    /10


    Yapımcı[h=3]The Coalition ve Splash Damage[/h]Dağıtımcı[h=3]Microsoft Game Studios[/h]Tür[h=3]Aksiyon, TPS,[/h]Platform[h=3]Xbox One[/h]


    • İyileştirilmiş grafikler ve sesler.
    • Ekstra çoklu oyuncu modu ve senaryo modu içeriği.
    • İyileştirilmiş çoklu oyuncu modu.

    • Ufak tefek FPS ve sunucu problemleri.
    Xbox 360 ile veya PC aracılığı ile Gears of War oynayan oyuncuların da daha önce hiç Gears of War oynamayan oyuncuların da dikkatini çekebilecek seviyede Gears of War: Ultimate Edition.


     

Sayfayı Paylaş