İOS En sık karşılaşılan Samsung Galaxy S6 edge sorunları ve çözümleri

Konu, 'İOS Android Teknik uygulamalar' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] © ANDROIDPIT[h=2]Samsung Galaxy S6 Edge problemi: Mobil veri tuşu kayboldu[/h]Bu Haziran ayında Samsung S6 ve S6 edge kullanıcıları oldukça gizemli bir sorunla karşılaştılar, Hızlı ayarlar menüsünden Mobil Veri tuşu kayboluyordu. Kaybolmayı bırakın geri de dönmüyordu. Bu gerçekten ilgin bir sorundu ve Samsung biraz geç de olsa sorunun çözümünü buldu.
    [​IMG]© [h=2]Çözüm[/h]Samsung, Mobil Veri tuşunun kaybolması ile ilgili bir yama yayınladı. QuickPanel Restore ismini taşıyan bu yama/uygulama Galaxy App store üzerinde bulunabilir. Bu uygulama şu anda sadece Galaxy S6 ve S6 edge için mevcut. Yani farklı bir cihazla Galaxy App Store üzerinde bu aramayı yaparsanız çıkmayacaktır.
    Uygulamayı indirdiğinizde ve açtığınızda tek bir tuş göreceksiniz “RESTORE” . Sakın bu tuşa basmayın!! … Şaka şaka, zaten basabileceğiniz başka bir tuş yok, basın, yenilensin. Böylece Mobil Veri tuşunun kaybolması sorunu da kaybolacak.
    [​IMG] © [h=2]Samsung Galaxy S6 Edge problemi: Arka kapak soyuluyor[/h]Bazı Samsung kullanıcıları Galaxy S6 edge için çıkartılabilen arka kapak istediklerinde eminiz bunu kastetmemişlerdi. Bu sorun henüz çok S6 edge modelinde görülmedi hakkınız yemeyelim fakat Galaxy S6’larda sıkça görülmekte. Özellikle güneşte direk kalması ya da ısınma gibi durumlar bu soyulmada etkin rol oynuyor. Çok çirkin bir durum..
    [​IMG]© [h=2]Çözüm[/h]Bu durum başınıza geldiyse ve telefonunuz garanti kapsamındaysa gidin ve bir an önce sinirli yüzünüzü gösterin. Android ailesinin zirvesinde olma iddiası olan bir cihazın bu durumda olması kabul edilemez.
    Eğer garantiniz yoksa tahmin edebileceğiniz gibi en iyi çözüm yapıştırmak. Seçtiğiniz yapıştırıcıya dikkat edin, mutlaka güçlü bir yapıştırıcı olmalı. Ve bunu yaparken çok dikkatli olun çünkü böyle durumlarda yapıştırıcının istenmeyen noktalara ulaşma ihtimali oldukça fazla. Hatta güvendiğiniz bir tamirciniz varsa bu işlemi ona yaptırın.
    [​IMG]© Yine de bu arka kapak soyulması problemi tüm Samsung S6 ailesi için geçerli bir problem olup olmadığını söylemek için çok erken. AndroidPIT olarak Samsung ile konuyla ilgili konuştuk ve problemin farkında olduklarını, üzerinden “detaylı” bir çalışma yürüttüklerini belirttiler.
    [h=2]Samsung Galaxy S6 Edge problemi: Galaxy S6 Edge kamerasında sönmeyen LED[/h]Samsung Galaxy S6 ve S6 edge ilk çıktıkları günden beri bu sorun çok konuşuldu. Bazı Galaxy S6 cihazların LED’leri sönmeyi reddediyordu. Gelende T-Mobile kullanıcıları arasında görülen bu LED sorununu Samsung da kabul etti ve üzerine eğildi.
    [​IMG]© [h=2]Çözüm[/h]Samsung ne kadar Nisan başında çözeceğiz dese de sorun Haziran’ın ortasında Android 5.1.1 güncellemesinin yayınlanmasına kadar devam etti. O güne kadar LED’ler açık mı kaldı bilinmez fakat eğer sizde aynı sorun varsa muhtemelen cihazınızı güncellememişsiniz demektir. Cihazınızı güncelleyin ve sorun gidecektir.
     

Sayfayı Paylaş