Kupa Matadorların. İspanya 4-0 İtalya

Konu, 'Dünyadan Futbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Ve Euro 2012’de son viraj geride kaldı... Dev organizasyonun ‘Kral’ı bu gece belli oluyor. Son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya mı? Yoksa Pirlo önderliğinde coşan İtalya mı?

    [​IMG]

    HTSPOR

    Grup aşamasında da karşı karşıya gelen ve nefesleri kesen bir mücadele sonrası sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan İspanya ve İtalya, bu kez Avrupa’nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacaklar.

    Son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile 2006 Dünya Kupası'nın sahibi İtalya arasındaki final maçı saat 21.45'te başlayacak. Zorlu karşılaşmaya Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Olympic Stadyum evsahipliği yapacak.

    Finalist takımlardan İspanya daha önce kupayı 1964 ve 2008 yıllarında olmak üzere iki kez kazanma başarısı gösterdi. Boğalar, 1984 yılında ise Avrupa şampiyonluğunu finalde kaybetti.

    İtalya ise 1968 yılında kazandığı ilk ve tek Avrupa şampiyonluğundan beri kupaya uzanamıyor. İtalyanlar 2000 yılında final, 1988'de ise yarı final oynadı.

    Cüneyt Çakır 4. hakem

    Final maçını Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını ise vatandaşları Bertino Cunha Miranda ile Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak. Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa ile Duarte Nuno Pereira Gomes ise mücadelede ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

    Zorlu mücadelenin dördüncü hakemi ise son olarak İspanya ile Portekiz arasında Ukrayna'nın Donetsk kentinde oynanan ilk yarı final maçını yöneten FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır.

    Türk hakemlerden Bahattin Duran da zorlu maçta yedek hakem olarak bulunacak.
     
  2. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    bence kupayı italya alır beklenmedik şekilde hucum oynuyorlar o defans yapan anlayış gitmiş yaş ortalamsı yüksek olmasın rağmen koşup mücadele ediyorlar bence penealtılarada kalsa italya alacak gibi geliyor bana kupayı
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Euro 2012 Finali'nde İtalya'yı 4-0 yenen İspanya, Avrupa Şampiyonu oldu. Üst üste 3 turnuvada mutlu sona ulaşan İspanyollar, Euro 2008 ve 2012 Dünya Kupası'nın ardından, Euro 2012'yi de kazanarak, ulaşılması güç bir rekoru ele geçirdi.

    [​IMG]

    Euro 2012 Finali'nde İtalya'yı 4-0 yenen İspanya, Avrupa Şampiyonu oldu. Üst üste 3 turnuvada mutlu sona ulaşan İspanyollar, Euro 2008 ve 2012 Dünya Kupası'nın ardından, Euro 2012'yi de kazanarak, ulaşılması güç bir rekoru ele geçirdi.
    İspanya'ya kupayı getiren goller, David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres ve Juan Manuel Mata'dan geldi. Bu sonuç, turnuva tarihinde, final maçında alınan en farklı sonuç oldu.
    İSPANYA HIZLI BAŞLADI
    Final maçının ilk bölümünde İspanya daha üstündü. Kendisi için çok önemli olan pas trafiğini, maç başında kurmayı başaran İspanya, ilk dakikadan itibaren gol pozisyonlarını üretmekte de zorlanması. 10. dakikada Xavi ve Fabregas'ın ceza sahası önündeki paslaşmalarının ardından Xavi, çok sert bir şut çıkardı ama top az farkla üstten auta gitti.
    İspanyolların yoğun baskısı, 14. dakikada sonuç verdi. Iniesta'nın ara pasıyla hareketlenen Fabregas, çizgiye kadar indi ve içeri çevirdi. Orda zor durumda kafa vuruşunu yapan David Silva, İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.

    Kalesinde gördüğü erken golün ardından İspanya kalesine daha fazla yüklenen İtalya, özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla etkili oldu. Kale sahasına gelen ortalarda ise Casillas'ın kritik hamleleri, İtalyan forvetlerine gol imkanı tanımadı.
    Cassano ve Balotelli'nin uzakten denemeleri de sonuç vermezken, İspanya ilerleyen dakikalarda yeniden oyunun kontrolünü eline aldı. 41. dakikada ise yine çok iyi organize edilen İspanya atağında, 2. gol geldi. Xavi'nin harika ara pasına hareketlenen Jordi Alba, güzel bir son vuruşla farkı 2'ye çıkardı.
    Final mücadelesinin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.
    İKİNCİ YARIDA DA SENARYO DEĞİŞMEDİ
    İkinci yarıya ise İtalya, en azından farkı 1'e indirmek için hızlı başladı. Cassano'nun yerine oyuna giren Di Natale, turnuvanın ilk maçında havalandırdığı İspanya fileleriyle bu kez topu buluşturamadı. Özellikle 51'deki pozisyon çok kritikti. Kaleci ile karşı karşıya durumda Di Natale'nin vuruşu, Casillas'tan döndü ve yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı İtalyanlar.
    İkinci devrenin başındaki İtalya rüzgarını yavaşlatan İspanya, ilerleyen bölümde ise oyunda dengeyi kurdu. 2 farklı üstünlüğünü de düşünerek oyundaki tempoyu düşüren İspanyollar, klasik pas trafiğini yaratmayı başardı.
    Dakikalar ilerledikçe şampiyonluk umudu azalan İtalya'da 57. dakikada oyuna giren Motta, sakatlandı ve oyuna devam edemedi. 3 oyuncu değişikliği hakkı da sona eren İtalya, mücadelenin son yarım saatini 10 kişi oynamak zorunda kaldı ve oyunun kontrolü tamamen İspanya'ya geçti.
    10 kişi kalan rakibi karşısında artık çok daha rahat bir oyun sergileyen İspanya, son dakikalarda oyuna giren Fernando Torres'in golüyle skoru 3-0'a getirdi. 2. golün de asistini yapan Xavi'nin harika pasıyla İtalya savunmasının arkasına hareketlenen Torres, Buffon'un yanında topu ağlarla buluşturdu.
    Oyun disiplininden tamamen kopan ve rakibi karşısında ikinci yarının büyük bölümünde varlık gösteremeyen İtalya, 88'de 4. golü de kalesinde gördü. Yine Xavi'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Torres, bu kez vurmadı ve daha müsait durumdaki Mata'ya bıraktı. Juan Mata da boş durumda vuruşunu yaptı ve İspanya'yı 4-0'lık üstünlüğe taşıdı. Mata, turnuvadaki ilk topa dokuşununda golle tanışmış oldu.
    Sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılan İspanya, Euro 2012'de şampiyonluğa ulaştı.
     
  4. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    italyanlar finale çıktığına pişman oldular böyle bir sonuç beklemiyorlardı
     
  5. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    italya yarı finalı 1 gün daha geç oynadı ve daha yorgundu ama ileride çok pas kaybı yaptılar ispanya da yüksek pas yüzdesiyle oynayınca ve aralara iyi pas atınca yerden almanya bunu yapmadı yapamadı italya yı eledi helal olsun
     

Sayfayı Paylaş