Bankalararası Kart Merkezi uyarıyor

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında AloneFanky tarafından paylaşıldı.

  1. AloneFanky
    Offline

    AloneFanky Süper Üye Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.175
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Nereye
    Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kredi kartı ile internet üzerinden yapılacak alışverişlerde, hem ticari sitelere, hem de kart kullanıcılarına güvenli bir alışveriş ortamı sağlayacak 3D SECURE uygulaması için gerekli platformu hayata geçirdi.

    Geçtiğimiz yıl başlattığı chip&PIN uygulaması ile kredi kartı sahtekarlığının önünü kesen Bankalararası Kart Merkezi, 3D SECURE ile, sahtekarlık çetelerinin yeni hedefi olan internette, ciddi bir güvenlik duvarı oluşturularak, Türkiye'de e-ticaretin gelişimine olanak sağlanacağını belirtti. 3D SECURE uygulaması halen Türkiye'nin önde gelen 1,100'ü aşkın e-ticaret sitesi tarafından kullanılıyor.

    Uluslararası sahtekârlık çetelerinin internete yöneldiğini açıklayan Bankalararası Kart Merkezi, BBC kaynaklarına dayanarak İngiltere'de internette milyonlarca sterlinlik bir suç endüstrisinin oluştuğunu açıkladı.

    Avrupa'nın en büyük kart pazarlarından biri olan İngiltere'nin chip&PIN'e geçmesi sonrasında, sahtekarlık çetelerinin hedef olarak Doğu Avrupa ülkelerine yöneldiğini açıklayan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal, "BKM ve üye kuruluşların başarıyla sürdürdükleri bir süreç sonunda, biz de İngiltere'nin hemen ardından chip&PIN uygulamasına geçerek, sahtekarlık çetelerinin Türkiye'ye yönelmesini engelledik" dedi.

    Sertaç Özinal, "kartı sahiplerinin güvenliğinden emin olamadıkları sitelerden alışveriş yapmamalarını, mutlaka 3D SECURE uygulamasını bulunduran siteleri tercih etmelerini bu uygulamayla, sahtekârlık çetelerine karşı büyük bir güvenlik duvarı oluşturarak, Türkiye'de e-ticaretin güvenli olarak gelişimini olanak sağlayacaklarını" sözlerine ekledi.

    3D SECURE nedir?

    3D SECURE, kart sahibi ile e-ticaret işyerinin işlem esnasında birbirlerini doğrulayabilmeleri üzerine kurulmuş olan bir güvenlik uygulamasıdır.

    İnternette gerçekleşecek herhangi bir ödeme işlemi sırasında kart, doğrudan alınmış olduğu bankanın sistemlerine yönlendirilir. Bu yönlendirme sonrasında, bankanın sistemine şifre girilerek işlem onaylanır. Böylelikle kart numarası başkaları tarafından biliniyor olsa bile, şifreyi sadece kart sahibi bildiği için, elektronik güvenlik sağlanmış olur.

    Sistemin Visa kredi kartları kullanımı için hazırlanan uygulamasına "Verified By Visa", Mastercard kredi kartları kullanımı için hazırlanan uygulamasına ise "MasterCard SecureCode" isimleri verilmektedir.
     
  2. sigma
    Offline

    sigma Dost Forum

    Kayıt:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.035
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    mugla
    bilgilendirmelerin için teşekkürler kardeşim....:tup:
     

Sayfayı Paylaş