Kendi Kendini Bükebilen Lazer Üretildi

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    [​IMG]
    Çeşitli teknolojilerde ve cihazlarda kullanılabilen lazerler, bilgi taşımak için de kullanılabiliyor. Son derece hızlı bir şekilde bilgi taşıma kapasitesine sahip olan "kıvrımlı" lazerler, ancak karmaşık sistemlerin yardımlarıyla oluşturulabiliyor ve bu da onları günlük yaşantımızda kullanamayacağımız anlamına geliyor. Bu sistemleri kullanmadan kıvrımlı lazerlerin nasıl oluşabileceği üzerinde çalışmalar yapan Güney Afrika üniversitesi University of the Witwatersrand, hiçbir ek ekipmana gereksinim duymadan kıvrımlı lazer üretmeyi başardı.

    Işık kullanarak bilgi taşıma konusundaki bütün sorunları ortadan kaldıracak olmasa da bu yeni keşif, lazer teknolojisinin karşılaştığı en büyük sorunlardan birisine çözüm sunuyor. University of the Witwatersrand'da görevli olan ve araştırma ekibinin başında bulunan Profesör Andrew Forbes'in yaptığı açıklamalara göre keşfi gerçekleştiren grup, İtalya'da bulunan University of Naples ile birlikte çalışmış. İki farklı ülkede bulunan üniversitelerin böylesine zor ve yararlı bir araştırma için bir araya gelmesi çok güzel.

    [​IMG]

    [​IMG]

    University of the Witwatersrand tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre kıvrımlı lazer teknolojisinde kullanılan her bir fotonun 2.05 bit bilgi taşıma kapasitesi var. 2.05 bit'in çok büyük bir miktar olmadığının farkındayım ancak en ince ışık hüzmesinde bile milyonlarca fotonun bulunduğunu hatırlamakta fayda var. Araştırmacılar, bilgi taşıma kapasitesinin 2.05 bit'ten University of the Witwatersrand'e yükseltilebileceğini söylemişler ve bunun üzerinde çalışmalara başlamışlardı.

    Kaynak: TheRegister
     
    MEST bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş