Yeni MacBook'larda Klavye Olmayacak!

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    upload_2016-4-9_22-15-1.png
    Apple firması çalışma yaparak MacBook'larda klavyeyi kaldırıyor.
    Apple firması her ne kadar sevenleri gibi sevmeyenleri olan bir şirket olsa da yenilikçilik noktasında önemli bir firma olduğunu kabul edebiliriz. Yine bu yenilikçiliğini konuşturacak olan Apple, aldığı patent ile ilerleyen yıllardaki MacBook cihazlarında klavyeden vazgeçiyor.


    Bunun yerine kalvye bölümüne geniş bir dokunmatik ekran kullanacak olan Apple, tıpkı

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ve tabletlerde olduğu gibi dokunmatik klavyeyi yerleştirecek. Böylelikle tamamen özelleştirilebilir bir klavye yapısına sahip olacak olan MacBook, bunun yanı sıra kişinin istediği gibi özellikleri klavyesine ekleyebilecek.

    upload_2016-4-9_22-15-26.png

    Yukarıda görebileceğiniz gibi bir patent alan Apple, bu dokunmatik klavye noktasında normal tuşları seven kullanıcılarını üzecek olsa da özelleştirme noktasında oldukça önemli bir adım atabilecek. Toplamda 4 ayrı dokunmatik panele sahip olacak olan MacBook'un klavye bölümü tabiki üstte yer alacak. Alt ve ortadaki bölüm klasik touchpad kısmı olacakken sağ taraftaki bölüm numerik kısım olacak. Sol tarafın ise ne olacağı belli değilken başta Apple uygulamaları olmak üzere birçok uygulama ve oyunda kısayollar olarak kullanılabilir.
     

Sayfayı Paylaş