Çöpten ekmek yememek için intihar ediyorum'

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında sge2011 tarafından paylaşıldı.

  1. sge2011
    Offline

    sge2011 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    408
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    alaşehir
    Emeklinin ailesine bıraktığı mektupta ''Çöplerden yiyecek arama durumuna gelmeden önce onurlu bir şekilde hayatıma son vermek istedim'' diye yazdığı öğrenildi.
    Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da parlamento binasının bulunduğu Sintagma meydanında sabah saatlerinde 77 yaşında bir kişi şakağına sıktığı kurşunla intihar etti.
    Olay yerindeki görgü tanıklarına göre yaşlı adam intihar etmeden önce birşey belirtmedi
    Yaşlı adamın üzerinde ''büyük ekonomik sorunlar yaşadığı ve ailesine borç bırakmak istemediğini'' belirten bir not bulundu.
    Emekli eczacı olduğu öğrenilen yaşlı adamın bıraktığı notta, ''Çöplerden yiyecek arama durumuna gelmeden önce onurlu bir şekilde hayatıma son vermek istedim'' ifadeleri de yer aldı.
    İntiharın duyulmasının ardından tepkilerini göstermek isteyen Yunan vatandaşları olayın meydana geldiği noktaya gelerek, çiçekler ve çeşitli notlar bıraktı.
    Notlardan bazılarında yeni borç karşılığı AB ve IMF direktifleriyle alınan sert kemer sıkma önlemlerine işaret edilerek ''Memorandum öldürdü'', Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis'in göçmenleri Atina'nın merkezinden belli kamplara toplama planına vurgu yapılarak, "Umutsuz vatandaşı toplama kampları hazırlayın", Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis'in protesto gösterileriyle ilgili planına dikkat çekilerek "Sintagma Meydanında intiharlara izin verilsin mi?" ifadeleri yer aldı.
    Yaşlı adamın üye olduğu Yunanistan Eczacılar Birliği yöneticileri de olay yerine gelerek çiçek bıraktı.
     
  2. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    intihar etmek onurmu oldu yazık
     
  3. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    yunanistan baya kötüye gidiyor isoanya da da olaylar oluıyor avrupa birliği dağılıyor
     
  4. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Kültürel görelilik diye bir kavram vardır; etnosentrik düşüncenin karşısında durur. Kültürel görecilik farklı toplumları onların değer yargıları ile anlamaya çalışmak olarak özetlenebilir.

    Şimdi kendi değer yargılarımızla bakarsak intiharı ve onuru anlayamayabiliriz. Oysa ki Yunanistan farklı bir toplumdur, farklı değerler bütününe sahiptir. Mesela Türkiye'de biz maalesef toplum olamadık zira aynı gerekçe ile birisi intihar etse gidip çiçek bırakan falan olmaz.

    Özetle kendi değer yargılarımızla başka toplumları ve insanları yargılamak yanlış bir yaklaşımdır. Gerçekten de toplumların evrimini, gelişimini anlamaya; bütüncül bir toplum kuramına ulaşmaya çalışan Antropoloji biliminin de 6 temel prensibinden bir tanesi kültürel görecilik düşüncesidir.
     
  5. engunaydin
    Offline

    engunaydin Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    789
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İzmir
    Bizim de iyiye gittiğimiz yok ama sesimiz çıkmıyor. Eminim şimdi bir satın alma gücü paritesi ile hesaplamaya gidilse Türk insanı daha kötü durumda çıkar. Bize göre yüksek ya da onlara göre normal bir hayat standartını kaybediyorlar ama bu kayba rağmen durumları o kadar kötü değil. En azından bizden iyi.
     

Sayfayı Paylaş