Apple'ın 2012'deki 3 kozu!

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    Apple 2012'de iPhone5, iPad3 ve AppleTV'yi piyasaya sürecek.
    iPhone 4s ve iPad 2 ile 2011’i geride bırakan Apple, 2012 yılında bir çok yeni ürünleriyle pazarı sallayacağa benziyor.
    [​IMG]
    imaclove Dergisi, ocak sayında yer alan haberde Apple’ın patent başvurularını incelendiğinde bir çok yeni ürünün hayatımızın bir parcası olacağının müjdesini veriyor.
    Patantlere göz attığımızda birçoğu iPhone’lara ve iPad’lere entegre edilmiş özelliklere erişim için tasarlanmış yeni hareket özellikleri ile ilgili. Hatta bu hareket kabiliyetlerinden bazıları parmaklarınızı kullanmanızı dahi gerektirmiyor.

    Apple tek ekran görevlerini tamamlamak için değiştirilebilir hareket özelliğinin yeni yolları üzerinde çalışıyor. Bir seçeneği kabul etmek için ya da gerçekleşecek bir eylemi onaylamak için parmağınızla çarpı işareti çizdiğinizi düşünün. Böyle bir hareket gelecekteki Apple ürünlerinin geleneksel tek ekran iletişim kutularını ortadan kaldıracağı anlamına gelebilir. Yeni bir patent başvurusu gösteriyor ki Apple, “sanal SIM kartları” devreye sokma üzerinde çalışıyor. Bu, kullanılan GSM operatöründen diğerine geçiş konusunda telefon kullanıcılarının işini kolaylaştırabilir. Hem belki de Apple’ın Endüstriyel Tasarım Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Ive, SIM kart yuvalarını ortadan kaldırarak daha küçük ebatlarda iPhone’lar üretilebilecek. Her şeyden önce, eğer bir aygıt içerisinde daha az yer gerekliyse daha küçük cep telefonları mümkün olacak.

    APPLETV
    Apple ile ilgili uzun zamandır etrafta dolaşan diğer bir söylenti ise Cupertino bilim adamlarının Apple televizyonu üzerinde çalıştığı. Amerikan Patent Dairesi’nden gelen yeterli miktarda pozitif kanıt bu söylentileri destekledi. Örneğin, geçtiğimiz Haziran ayında verilen bir patent, senkronize edeceğiniz bir alet olarak televizyonu da içeren Apple “Widget Synchronizer”.

    Apple’ın gireceği bu piyasada rekabetin hâlihazırda yüksek olduğunu düşünecek olursak, Apple marka televizyonların ucuz olduğunu söylememiz yerinde ve adaletli olacaktır. Steve Jobs biyografisini yazan kişiye bir Apple Televizyon üzerinde çalıştığını ve “sonunda bunu başardığını” söylediği için bu konudan emin olabiliyoruz. Diğer bir söylenti de Apple’ın Japonya’da bu Şubat ayında bir iTV tasarlamak üzere Sharp ile birlikte çalıştığı şeklinde.

    Madem ki iOS 5, iPhone’larla ve iPad’lerle dünya çapında yolunu çizdi, Apple’ın tüm müzik ve videoları uzak sürücülerde saklama fikrini mümkün kılan iCloud servisi ile sürekli bağlı bir TV mükemmel uyum sağlayacaktır.

    Bununla birlikte, Apple’ın kendi ürettiği televizyonları satabilmesi için ve insanların mevcut diğer markalar arasından kendisini tercih etmelerini sağlayabilmesi için görüntü akışına bir şeyler daha eklemesi gerekiyor. FaceTime etkinleştirilmiş 3D görüşmelerine ne dersiniz? Apple, Siri’yi büyük ekranlara taşıyabilir mi? Kesintisiz içerik senkronizasyonundan Steve Jobs’un biyografisinde söz ediliyor.

    Gelecekte belki de tıpkı uygulamalarda olduğu gibi arşivlere ve mevcut içeriğe istediğimiz anda ulaşabilmemizi mümkün kılacak televizyon kanallarına abone olacağız. Bir daha asla televizyon rehberi almak zorunda kalmayacağız.

    AKILLI KONUŞMACI
    Şu an sadece iPhone 4S’de mevcut olan Siri, Apple’ın bir yığın Android akıllı telefon ile arasındaki farkı bariz şekilde ortaya koyduğu son hamle. Sesli komutla arama özelliği, Siri’nin mükemmelleştiği nokta değil. Ses komutlarının ve entegrasyonunun farklı özellikleri de var.

    Ses kontrol sadece mesaj gönderme ve randevu oluşturma konusunda yardım etmiyor tabii ki. Eklenmiş dikte özelliği kullanıcıya neredeyse her şeyi dikte etmeyi mümkün kılıyor. Twitter statü güncelleştirmeleri, Facebook iletileri ve aslında tuşlamayı gerektiren bütün her şeyi iPhone işlemcisi sizin için kendi kendine sizin ses komutlarınızla yapabilir. Bu çok şaşırtıcı ancak doğru ve görünüşe bakılırsa klavye alışkanlığınızı tamamen ortadan kaldıracak ve sizleri artık aygıtıyla konuşan bireyler haline getirecek. Siri aynı şeyi Mac OS X 10.8’de de yapabilir mi? Bu bizler için Star Trek zamanı mı?

    HIZA İHTİYAÇ
    Eğer her geçen gün bulut ve internet tabanlı depolamaya daha çok güvenir hale geliyorsak ileride daha hızlı bağlantıya ihtiyacımız olacak. Üstelik sadece evde değil dışarıda da.
    Şu an İngiltere’de mevcut mobil bağlantı durumu çok ilginç bir halde. Beş ana mobil dünya oyuncusu sahada ve diğerleri ise kıt kanaat hizmet sağlıyorlar.

    YENİ İPAD3
    Apple yeni bir kit piyasaya sürer sürmez gözlerimizi acaba yeni neler tasarlıyorlar diye düşünerek ve gelecek olan yeni büyük şeyi hayal etmeye çalışarak Cupertino’ya çeviriyoruz. Bu kez ilgi odağımızda iPad 3 var.
     

Sayfayı Paylaş