iPhone 7s’in İşlemcisi Nasıl Olacak?

Konu, 'Apple - iPhone' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    Mobil dünyası iPhone 7 ailesinde yer alacak Apple A10 işlemcisinin detaylarını merak ederken, iPhone 7s’e güç verecek Apple A11 yongasetine ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı.
    [​IMG]

    Sektörün güvenilir kaynaklarından DigiTimes’ın tedarikçilerden temin ettiği bilgilere göre Tayvanlı menşeli çip üreticisi TSMC, Apple A11 işlemcisine ilişkin çalışmalara başlamış durumda.

    iPhone 6s ailesine güç veren Apple A9 işlemcisinde Samsung (14nm) veTSMC’nin (16nm) kapısını çalan Apple’ın, iPhone 7 ve iPhone 7smodellerinde yer alacak işlemcilerde ise büyük oranda TSMC’nin söz sahibi olmasını istediği iddia ediliyor.

    Ancak iPhone ve iPad modellerinin100 milyonlara ulaşan satış adetleri göz önüne alındığında, Samsung’un da üretim sürecine dahil edilmesi olası görünüyor.


    [​IMG]
    Apple A11, 10nm Üretim Sürecinde Geliştirilecek

    Apple A10’un detayları henüz bilinmiyor, fakat gelen haberler söz konusu işlemcinin 16nm üretim sürecinde geliştirileceği yönünde. Kaynaklara göre ise Apple 11, 10nm FinFET üretim sürecinde geliştirilecek.

    TSMC, 2016’nın son çeyreğinde 10nm fabrikasyon sürecine sahip işlemciler üretmeye başlayacak. İlk örnekler ise 2017’nin ilk çeyreğinde müşterilere gönderilecek. Apple A11 içinse üretim süreci yılın ikinci çeyreğinde başlayacak.

    Üretim sürecinde nanometre değerinin daha aşağıları çekilmesiyle Apple 11 üzerine daha fazla transistör yerleştirilecek. Bu da işlemcinin daha verimli çalışacağını ve daha az ısınacağını gösteriyor.

     

Sayfayı Paylaş