Biz de Alemiz Valla: Google’da En Çok Google Kelimesini Aramışız

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    upload_2016-4-12_23-9-33.png
    Google verilerinden çıkan sonuçlar, 1 Ocak - 31 Mart tarihi arasında Türk kullanıcılarının Google üzerinden en çok hangi kelimeleri aradığını ortaya çıkardı.

    Buna göre başta ‘Google’ olmak üzere Facebook, YouTube, hava durumu, Sahibinden, haber, eokul, Hotmail ve Mynet kelimeleri, 4 aylık süre içerisinde en çok aradığımı kelimeler. Bu arada Google’da Google’ı fazlaca aramış olmamızın sebebi büyük olasılıkla varsayılan arama motoru Google iken tarayıcıya google.com yazmak yerine yalnızca Google yazıp çıkan linke tıklamak.

    4 ayda araması en çok yükselen kelimeler ise ‘bir garip aşk’, ‘survivor’, ‘kısmetse olur’, ‘OSYM’, ‘Milli Piyango’ ve ‘ÖSYM’ oldu.

    Aslında dünya genelindeki arama hacimlerine baktığımızda yabancı ülkelerde yaşayan insanların da tıpkı bizim gibi Google’ı fazlaca aradığını görüyoruz. Bu kelimeyi Facebook ve YouTube takip ediyor.
    upload_2016-4-12_23-9-47.png
    Spor kelimelerine bakıldığında ‘lig’, ‘ligtv’, ‘Fenerbahçe’, ‘Galatasaray’, ‘maç’ ve ‘Beşiktaş’ kelimelerinin ilk sıralarda yer alıyor. En çok çıkış yaşayan kelimeler ise ‘Fenerbahçe Braga’, ‘Galatasaray Lazio’, ‘Galatasaray Lazio maçı’, ‘salon turnuvası’ ve ‘Amedspor’ oldu.


    Gelelim ‘İnternet’ kategorisine. Bu alanda yapılan aramalarda yine ‘Google’ ilk sırayı elde ediyor. Google’ı ‘Hotmail’, ‘Twitter’, ‘Vodafone’, ‘Turkcell’ ve ‘Samsung’ kelimeleri takip ediyor. Yükselişte olan kelimeler ise ‘sigara fiyatları’, ‘Turk Telekom’, ‘Türk Telekom’ ve ‘Huawei'.
     

Sayfayı Paylaş