İOS Android 6.0 Güvenlik Güncellemesi Aldı!

Konu, 'Android os' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Android 6.0 Marshmallow için yayınlanan güncelleme ile sistemdeki kritik güvenlik açıkları kapatıldı. İşte Android güvenlik güncellemesi ile düzeltilen açıklar.


    [​IMG]Google,Android platformunu daha güvenli hale getirmek için geçtiğimiz aylarda düzenli olarak güncelleme yayınlama sözü vermişti. Google’ın bu kararından sonra diğer Android telefon üreticileri de güvenlikgüncellemelerine önem vereceğini ve Google gibi her ay güncelleme yayınlayacağını açıklamıştı.
    Google, güncelleme konusunda sözünü tutan ilk firma olmayı başardı.Android 6.0 Marshmallow yüklü modeller için güncelleme yayınlayan Google, sistemdeki güvenlik açıklarını kapattı. Android’in son dönemdeki yeni baş belasıStagefright açığı bu güncelleme ile kapatılıyor. Stagefrightaçığının yanında kritik sorunların yer aldığı toplam 23güvenlik açığıAndroid 6.0 Marshmallow sürümüne gelen güvenlik güncellemesi ile yamalanıyor. Google, aylık olarak güvenlik güncellemeleri yayınlamaya devam edecek. Bu sayede Android’e olan güven sorunu ortadan kalkacak gibi görünüyor.
    Stagefright açığı nedir?

    Stagefright güvenlik açığı hackerların MMS mesaj üzerinden Android cihazlardaki tüm bilgilere ulaşmasını sağlıyor.
    [​IMG]
    Android güncellemesi nasıl yüklenir?

    Android güvenlik bülteninde; güncelleme ile Mediaserver, libutils,libmedia, libstagefright, Bluetooth ve telefon kütüphanelerindeki güvenlikaçıklarının yamalandığı aktarılıyor. Eğer Android 6.0 Marshmallow yüklü telefon veya tabletiniz varsa Ayalar menüsü içerisinde yer alan "Androidgüvenlik yama seviyesi" bölümünden yeni güvenlik güncellemesini yükleyebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş