İFA 2015 Sony’nin etkinliğini canlı olarak izleyin

Konu, 'Digital Teknolojiler' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Sony’nin yeni 3 akıllı telefonu bugün gün yüzüne çıkıyor….
    [​IMG]
    Sony, bugün Almanya’nın Berlin şehrinde bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte de büyük merakla beklenen yeni bazı akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkartacak. IFA 2015 içerisinde gerçekleştirilecek olan etkinlik Sony tarafından canlı olarak da sunulacak.
    [​IMG]
    Siz de bu etkinliği canlı olarak izlemek istiyorsanız eğer,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , Sony’nin canlı yayın sayfasına ulaşabilir ve tanıtımı izleyebilirsiniz. Etkinlik Türkiye saati ile 17:15’de başlayacak.

    Sony’nin bugün 3 yeni önemli akıllı telefon modelini sunması bekleniyor. Bunlardan bir tanesi yeni amiral gemisi modeli Xperia Z5 olacak ve bu cihazın 5.2″ 1080p Full HD ekran ile geleceği kaydedilmekte.
    Diğer bir model ise Xperia Z5’in daha küçük versiyonu olarak Xperia Z5 Compact olacak ve bu akıllı telefonun da 4.6″ büyüklüğünde ve 720p HD ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Sony ayrıca Xperia Z5 Premium olarak daha üst bir model daha sunacak ve bu akıllının da 5.5″ 2K Quad HD ekran içereceği ifade edilmekte.
    Cihazlar diğer donanım özellikleri ile çoğunlukla benzer olarak geliyor.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Sony’nin yeni akıllı telefonu dünyanın 4K çözünürlükte ekran ile gelen ilk akıllı telefon modeli oldu.
    [​IMG]
    Sony’nin Almanya’da düzenlediği etkinliği yeni cihazları gün yüzüne çıkartırken, firma beklendiği üzere 3 yeni Xperia Z5 duyurusu gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi Xperia Z5 adı ile gelen firmanın yeni amiral gemisi olurken, diğer bir tanesi de Xperia Z5 Compact olarak amiral gemisinin küçük versiyonu oldu.
    [​IMG]
    Sony diğer taraftan, Xperia Z5 Premium adı ile yeni üst seviye bir akıllı telefonunu daha duyurdu. Bu akıllı telefonun en büyük özelliği ise 4K yani 3.840×2160 piksel ekran çözünürlüğü ile duyurulan ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip. Cihazın ekran büyüklüğü ise 5.5″ olarak yer almakta.
    Bu yeni akıllı telefon 3GB sistem belleği ile geliyor ve ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi içermekte. Görülen o ki Sony, bu sene için 4GB bellek içeren model sunmayacak ve büyük ihtimalle gelecek sene sunulacağı tahmin edilen Sony Xperia Z5+ modelinde 4GB belleği görebiliriz.
    Cihazda Sony’nin yine bugün duyurulan diğer modellerinde de yer alan yeni 1/2.3″ Exmor RS sensör içeren 23MP yeni nesil kamera bulunuyor. Ayrıca ön kamera da Exmor R sensörlü 5.1MP olarak geliyor. Yonga seti ise 4 adet 1.5 GHz Cortex-A53 & 4 adet 2 GHz Cortex-A57 olmak üzere sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Qualcomm Snapdragon 810 olarak yer alıyor.
    Google Android 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon IP65/68 dayanıklılık sertifikasına sahip ve suya ve toza karşı dayanıklı tasarım içeriyor. Cihazın güç tuşuna entegre olarak ayrıca parmak izi tarayıcı da bulunuyor.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Sony, yeni amiral gemisi Xperia Z5’in küçük versiyonunu da IFA 2015’de duyurdu…
    [​IMG]
    Sony, bugün Almanya’da IFA 2015’d düzenlediği etkinlikle 3 yeni akıllı telefon modelini duyurdu. Bu yeni modeller Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium adı ile gelirken, Premium modeli dünyanın ilk 4K çözünürlükte ekrana sahip akıllısı olarak dikkatleri üzerine çekti.
    [​IMG]
    Ekran özellikleri dışında benzer donanım özellikleri ile gelen cihazlardan Sony Xperia Z5 Compact, küçük ekranlı cihaz tercih eden akıllı telefon meraklıları için tasarlanırken, güçlü donanım özellikleri ile göz dolduruyor.
    Sony’nin Xperia Z5 Compact modeli 4.6″ büyüklüğünde dokunmatik TRILUMINOUS IPS ekran içeriyor ve ayrıca cihazın bu ekranının çözünürlüğü ise 1280×720 piksel HD olarak gelmekte.
    Yonga seti ise diğer iki model gibi Qualcomm Snapdragon 810 olarak belirlenmiş. Bu yonga seti 2Ghz saat hızında çalışan 4 Cortex-A57 ve 1.5Ghz saat hızında çalışan 4 Cortex-A53 olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci ile geliyor. 64-bit mimarisindeki bu işlemci yanı sıra Adreno 430 grafik işlemci de yer almakta.
    2GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonda microSD kart ile arttırılabilir şekilde ayrıca 32GB dahili veri kapasitesi belirlenmiş. 4K video çekimi yapabilen 23MP çözünürlükte arka kamera bulunuyor ve ön kamera da 5.1MP olarak geliyor.
    Google Androd 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon ayrıca güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi tarayıcı ile birlikte geliyor. Akıllı telefon diğer taraftan diğer modeller gibi IP68 duya ve toza dayanıklılık sertifikası da içermekte. Batarya kapasitesi de 2.700mAh olarak belirlenmiş.
     

Sayfayı Paylaş