İOS Play Store'daki kayıtlı cihazları düzenleme

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Siz cihaz değiştirip yeni Android ürünleri aldıkça eski cihazlarınız Google’ın uygulama marketi Play Store’da kayıtlı olarak kalmaya devam eder.

    Sonunda size -eğer sürekli telefon ya da tablet değiştirenlerdenseniz- artık kullanımda olmayan bütün tablet ve telefonları içeren kısmen nostaljik kısmen dağınık bir liste kalır.

    Bu artık bilginin bize yaratacağı zorluk ise bilgisayarımızın tarayıcısından Play Stora’a girip uygulama yüklemek istediğimizde uyumluluk bilgisi ve uygulamanın yükleneceği cihazı seçmede ortaya çıkabilir. Fakat bir kaç küçük işlemle bu durumu değiştirmek sizin elinizde.

    Yalnız şu bilgiyi de es geçmeyelim; Play Store’da kayıtlı bir cihazı tamamen silmek mümkün değil. Ancak yapılacak bir kaç ayarla gözükmelerini ve her adımda karşınıza çıkmalarını önleyebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmek yeterli;

    Bilgisayarınızın internet tarayıcısından Google Play Store’u açıp ayarlara erişmek için sağ üstteki küçük dişli simgesine tıklayın. Açılan küçük menüden “Ayarlar“ ı seçin. Fakat oradaki “Android Cihaz Yöneticisi” seçeneği kafanızı karıştırmasın. Gitmek istediğimiz yer orası değil.

    Ayarlara tıkladığınızda “Cihazlarım” ekranı gelecektir. Yeni düzenlenen bu ekrandan “Görünürlük” sekmesinin altından hangi cihazlarınızın menüde görünüp görünmeyeceğini seçebilirsiniz.

    Kenardaki “Düzenle” sekmesine tıkladığınızda ise cihazınıza özel bir takma ad atayabilir böylelikle –kendinizce- hangi cihaza yükleme yapabileceğinizi seçebilirsiniz.

    Cihazlar ilk kayıt edildiklerinde ya “Bilinmeyen Cihaz” ya da cihazınızın model numarasıyla gözükecektir.

    Düzenle butonuna tıklayıp takma ad atadıktan sonra ayarlarınızın kaydedilmesi için “Düzenle” sekmesinin yerinde beliren “Güncelle” seçeneğine tıklamalısınız.

    İşte hepsi bu kadar! Artık güncel cihazınıza uygulama yüklemek istediğinizde listelerle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.
     

Sayfayı Paylaş