Irak'ta yetimhane skandalı

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında freestar tarafından paylaşıldı.

  1. freestar
    Offline

    freestar Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Nisan 2007
    Mesajlar:
    127
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ABD ve Irak askerlerinin bir operasyonda tesadüfen keşfettiği yetimhanedeki ölmek üzere olan çocuklar kurtarıldı, odaları yiyecek dolu olan bakıcılar kayıplara karıştı.


    Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarında geçen hafta bir operasyon düzenleyen Amerikan ve Irak askerleri tesadüf eseri, özel bakıma muhtaç çocukların açlık ve ilgisizlikten perişan halde olduğu bir yetimhane buldu.

    Amerikan CBS News televizyonunun haberine göre, Bağdat'ın kuzeybatısında bulunan hükümete bağlı El Hanan yetimhanesine giren askerler, kendi dışkıları içinde hareketsiz halde duran bazıları yatağa bağlanmış ve bazıları da çıplak halde yerde yatan 24 çocukla karşılaştı. Askerler çocukların hayatta olup olmadığını anlamak için yere bir basket topu atınca, çocuklardan bazıları ancak kafalarını çevirip o yöne bakacak kadar güç bulabildi.

    Sineklerle kaplıydı

    Ekipte bulunan doktorlar, vücudu sineklerle kaplı olan bir çocuğun ölü olduğunu sandı, ancak daha sonra çocuğun göz bebeklerinin oynadığını fark etti. CBS News'a konuşan Amerikan ordusunun 82'nci Hava İndirme Birliği'nden Başçavuş Mitchell Gibson, "Bu çocuğun vücudunda binlerce sinek vardı. Vücudunun hiçbir yerini oynatamıyordu. Hareket eden tek yeri göz bebekleriydi. Ağzında, gözlerinde, burnunda, kulaklarında sinekler vardı. Beton üzerinde yattığı için oluşan yaralarını sinekler yiyordu" dedi.
    Yetimhanenin bakım görevlilerinin odalarının ise yiyecekle dolu olduğu belirtildi. Kurtarma ekibinden Yüzbaşı Benjamin Morales, "Bakıcıya çok sinirlendim. Kendimi tutabilmek için tüm kaslarımı kullandım" diye konuştu.
    Askerler tarafından kurtarılan çocuklar bir tıbbi bakım merkezine kaldırıldı. CBS televizyonu, çocukların burada oyuncaklarla oynarken çekilmiş görüntülerini de yayımladı. Bu görüntülerde çocuklardan biri, bir Amerikan askerinin elini defalarca öperken görülüyor.

    Bakıcılar kaçtı

    Yetimhanenin ortaya çıkarılmasının ardından Irak Başbakanı Nuri el Maliki, olayla ilgili soruşturma açılması ve yetimhane görevlilerinin gözaltına alınması talimatı verdi. Ancak baskının ardından yetimhanenin yöneticisinin ve diğer yetkililerin kayıplara karıştığı, yalnızca iki korumanın bulunarak gözaltına alınabildiği belirtildi.

    MİLLİYET
     
  2. gEnChBoYs
    Offline

    gEnChBoYs Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    27 Şubat 2007
    Mesajlar:
    387
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sabah gazetede okudum ve şok oldum.bu kadar da adilik olmaz ya.20 özürlü çocuğa 4 amerika köpeğinin tecavüzü varmı böyle bişey.bu olaylara müslüman alemi de sessiz kalıyo ya kafayı yiyesim geliyo.
     

Sayfayı Paylaş