Hızlı İnternet İçin Uydu Satın Almak

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında BİLO33 tarafından paylaşıldı.

  1. BİLO33
    Offline

    BİLO33
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.970
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Mersin
    Üçüncü dünya ülkelerine hızlı interneti sağlamak için değişik bir proje başlatıldı.Batmış firma Terrestar'dan 150 bin dolar karşılığında Terrestar-1 uydusunu satın almak isteyen ve bu uyduyu interneti kötü olan ülkelere yönlendirmek isteyen gönüllülerin niyeti iyi ancak hesaba katmadıkları birkaç detay var.

    Buy This Satellite(Bu uyduyu satın alın) gönülleri şimdiden 15 bin dolar toplamış durumda ancak,TerreStar tamamen battığında uydu EchoStar'ın himayesine geçecek ve söylemeliyiz ki EchoStar'dan 150 bin dolara bir uydu satın alacak olmak kulağa çok iyimser geliyor.

    Paranın toplanıldığını ve uydunun satın alındığını düşünelim.Yörüngedeki uydularda çok kısıtlı miktarda yakıt bulunuyor ve uydular bu yakıtı diğer kullanılmayan çöp uydulardan kaçmak ve yörüngeye tekrar oturmak için kullanıyorlar.Bu yüzden uyduyu alıp istenilen bölgeye yönlendirmek yakıt ikmali yapmadan oldukça güç.

    Buy This Satellite,uydudan sinyalleri alıp internetin dağıtılmasını
    kendi inşaa ettikleri düşük bütçeli ağ ile yapacaklarını söylüyorlar.Birçok eksik yanı olsa da projenin en azından düşünülmesi umut verici,ne diyelim umarız başarılı olurlar.
     

Sayfayı Paylaş