İOS Mobil Üzerinden ile Wi-Fi Ağınızı Kimlerin Kullandığını Öğrenin!

Konu, 'İOS Android Teknik uygulamalar' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [h=1]Mobil Üzerinden ile Wi-Fi Ağınızı Kimlerin Kullandığını Öğrenin![/h][h=2]iOS ve Android platformu için gelişimi yapılan Fing, Wi-Fi ağınıza erişim sağlayan cihazlarla ilgili olarak tüm veriler karşınıza çıkartıyor[/h][​IMG]Android cihazınızın ya da dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısının birçok nedeni olabiliyor. Bu nedenlerin arasında bir şekilde Wi-Fi şifrenize ulaşan kişilerin internetini izinsiz bir şekilde kullanması olabilir. Şifrenizi değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz fakat bu çözüm de bir yere kadar yetiyor olabiliyor, Sonuçta Wi-Fi şifreniz bir kere ele geçirildiyse bir sonraki denemeler de oldukça başarılı sonuçlar verecektir.
    Fing adlı uygulama bu aşamada size yardımcı oluyor. Uygulama, Ağınıza bağlanan cihazların MAC adresine kadar birçok bilgiyi size sunuyor. Eğer ağınızı bilmediğiniz bir cihazın kullandığını düşünüyorsanız mutlaka MAC adresini bir kenarda tutun böylece onu komple ağ üzerinden engelleyebilirsiniz.
    [​IMG]
    Engelleme işlemine gelecek olursak bunu telefon üzerinden yapamıyorsunuz fakat eğer modeminizin paneli mobil tarayıcı tasarımını destekliyorsa rahatlıkla bu işlemleri mobil üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak bir bilgisayara geçiş yapmalısınız daha sonrasında modemin panel arayüzüne erişmeniz daha sonrasında WLAN ya da LAN kısmından MAC filtreleme alanına geçiş yaparak engellemelerini yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş