Windows 10 Mobile Yeni Arayüzü Tanıtıldı

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Build Geliştirici Konferansında, Windows Phone 10 güncellemesi ile gelecek arayüz ve tasarım değişikliklerini tanıttı.
    [​IMG]
    Microsoft, dün başlayan ve üç gün sürecek olan Build Geliştirici Konferansı‘nda Windows 10 hakkında kısa bir tanıtım yaptığı ilk oturumun ardından resmi bloğunda Windows 10 Mobileyeni tasarımı hakkında tanıtıcı bir yazı yayınladı.
    Windows 10 güncellemesi ile akıllı telefonlarda da yep yeni bir arayüze geçiş yapan Microsoft, başkat ekranında daha fazla kişiselleştirme olanağı sağlıyor. Bunun yanında uygulama tasarımlarında da değişikliğe giden Redmond merkezli firma, metro arayüzü yerine “Hamburger Menü” adı verilen ekranın alt ve üstündeki araç çubuklarından oluşan yeni bir tasarım diline geçiş yapıyor.
    [​IMG]
    Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesinde üzerinde özellikle durduğu bir kaç nokta var. Bunlardan ilki daha fazla seçenek sunma ve kullanılabilirliği artırma. Bu nedenle de hamburger menü tasarımı kullanılıyor. Bir diğer konu ise uygulamaların birbirleriyle entegre olarak çalışabilmesi.
    [​IMG]
    Uygulamaların entegre çalışmasına örnek olarak Takvim ve Outlook entegrasyonu, mesajlaşma – takvim ve kişiler entegrasyonu ile tek uygulama üzerinden entegre bir çok uygulamaya geçiş yapılarak kullanımda süreklilik sağlanıyor.
    Microsoft, ara yüz tasarımında, canlı karo yapılarında ve etkileşimli bildirimlerde (interaktif bildirimler) önemli geliştirmeleri Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılara ve geliştiricilere sunmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında hızlı Ayarlar menüsünde daha fazla seçenek, toast bildirimlerde ve interaktif bildirimlerde yeni özellikler yer alıyor. Geliştiriciler için de uygulamalarının interaktif bildirimlere entegre çalışmasını sağlamak amacıyla gereken kodlar sağlanıyor.
    [​IMG]
    Yukarıdaki slide görsellerinde de göreceğiniz üzere örnek olarak facebook bildirimi gösterilmiş. Bir arkadaşınızın paylaşım bildirimi geldiğinde o paylaşıma yorum yapabilir, o paylaşım üzerinden messenger (ya da seçeceğiz başka bir uygulama) ile mesaj yazabilirsiniz. Ayrıca beğen-beğenme butonu da toast bildirimlerde mevcut olacak. Bildirimlerde ve bildirim yönetiminde de önemli gelişmeler olacak. Yakın zamanda 3. Parti uygulamalar da interaktif toast bildirimlere entegre edilecek. Canlı karolar da bildirim gösterme açısından üç farklı seçeneğe kavuşacak.
    Windows 10Mobile’ın belki de kullanıma sunulduğunda en çok konuşulacak özelliklerinden biri de Continuum for Phones özelliği olacak. Bu sayede Windows 10 akıllı telefonlar büyük ekranlı cihazlara ya da monitörlere bağlandığında otomatik olarak Full Pc özelliği kazanacak ve bir çok bilgisayar işlevini yerine getirecek. Continuum For Phone özelliğine başka bir yazımızda detaylı olarak yer vereceğiz.
    [​IMG]
    Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için net bir tarih vermedi. Fakat Joe Belfiore‘un sunumunda açıkladığı üzere Windows 10 Mobile yüklü cihazların yaz ayları sonunda kullanıcılara sunulacağı devamında ise mevcut cihazlar için güncellemenin yayınlanacağı belirtildi. Yani Windows 10 güncellemesini telefonunuzda kullanmak için en azından bir kaç ay daha beklemeniz gerekecek. Tabi Windows Insider uygulamasına katılarak Windows 10 Mobile Preview sürümünü mevcut telefonunuzda şimdiden test edebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş