iOS 9'daki "Düşük Güç Modu" iPhone'un Performansını Düşürüyor

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]iOS 9 ile gelecek yeniliklerden biri olan "Düşüş Güç Modu" Android tarafındaki gibi kısıtlamalar yerine direkt olarak işlemcinin performansını düşürüyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'de uzun süredir bulunan "Güç Tasarrufu Modu" bildiğiniz gibi genellikle ekran renklerini siyah beyaz yaparak sadece belli başlı uygulamaları açan bir yapıda karşımıza çıkar. Bazı cihazlarda ise sadece ekranın parlaklığını kısarak bağlantılarınızı kapatıp batarya süresini uzatmaya çalışır.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'ın da artık kullanacağının aklına geldiği bu teknoloji "Düşük Güç Modu" olarak geçiyor. Bu moda geçiş yaptığınızda ise telefonda nedense bir değişiklik görünmüyor. Sadece pil simgesi sarı şekline dönmekte ve başka bir detay ortaya çıkmamakta. Bunun dışında işin görünmeyen kısmında ise arka planda çalışan uygulamaları da kapattığını ve herhangi bir uygulamanın arka planda çalışmasına izin vermediğini de biliyoruz.

    [​IMG]

    Fakat bu düşük güç modunun marifetleri sadece bu kadar olmadığı ortaya çıktı. Macrumours'un yaptığı test ile ortaya çıkan detaylar düşük güç moduna geçen iPhone'un performansının da düştüğü gözlemleniyor. Görselde de görebileceğiniz gibi Geekbench'te normalde 1606 tek çekirdek, 2891çoklu çekirdek skoru alan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    6 Plus
    , düşük güç modunda test edildiğinde ise 1019/1751 gibi skora düşüyor. Neredeyse yarı yarıya orana varan bir performans düşüşü ile bataryayı fazla harcamamaya çalışacak olan bu mod, böylelikle bataryanızın azalan süresini, ekstra 3 saate kadar uzatmayı deneyecek.

    Bakalım

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    9
    'un tam sürümüne ulaştığında dağıtılacak olan bu yenilik kullanıcıları tatmin edebilecek mi.
     

Sayfayı Paylaş