Haziran 2016’nın Steam istatistikleri yayımlandı!

Konu, 'Play Station-PSP Bölümü' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Windows 10, Intel ve Nvidia platformu ellerinde tutmaya devam ediyor.


    Her ay olduğu gibi, geçtiğimiz ay da Steam oyunculardan bilgileri toplamaya devam etti ve bu bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz ayın en popüler yazılım ve donanımları ortaya çıktı.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , görülen o ki Haziran ayında da Windows 10, Intel ve Nvidia dijital platformu kontrol etmeye devam etmiş. Bu istatistiklerin devamına bakmaya var mısınız?


    [​IMG]
    Sizlerin de yukarıdan görebileceği gibi Steam kullanan oyuncuların yarısından biraz fazlası Nvidia marka ekran kartı kullanıyor. Bunun haricinde, yine oyuncuların neredeyse yarısına yakın bir kesimDirectX 12 teknolojisine sahip. İşlemci tarafında ise Intel neredeyse AMD’yi Steam’den silmek üzere. Öyle ki oyuncuların yüzde 70’i Nvidia kullanmakta. Bunun da haricinde, 4 ve 2 çekirdekli işlemciler de kendi arasında yarışmakta. Fakat ilginç bir şekilde oyuncuların yüzde 47’si çift çekirdekli işlemcikullanırken, yüzde 45’i dört çekirdekli işlemci kullanmakta.
    Yine yukarıdaki görselden görmeye devam edebileceğiniz gibi, sanal gerçekçilik kısmında adetaNvidia gibi bir liderlik sürdüren HTC Vive’ı görüyoruz. Mac platformlarından ise Steam’de en popüler Mac, MacBook Pro olarak görünüyor. Bunların haricinde ise, hemen aşağıdaki görselden görebileceğiniz gibi popüler dijital oyun platformunun en popüler işletim sistemi Windows 10 ve bu sistem geçtiğimiz aylara göre yüzde 3’lük bir büyüme geçirmiş.


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş