Uzun zamandır canımı sıkan bir meseleyi halletmenin mutululuğu ile konuyu sizlerle paylaşmak istedim umarım arkadaşlara faydası olur.
Örnek olarak Hotbird 13E uydusunda 10992 V 27500 2/3 parametrelerinden yayın yapan RAI Africa kanalını ele alalım.
Emu olarak CCcam kullanıyoruz.
Burası önemli:warn: : var/**** altında bulunan cccam.cfg dosyasında aşağıdaki satırın önünde # işareti varsa kaldırıyoruz.
Öncelikle Biss şifreli bir kanalı açmak için aşağıdaki bilgilere ihtiyacımız var.Kod:SOFTKEY FILE : /var/****/SoftCam.***
1) Kanalın ECM PID değeri : RAI Africa için 1FFF
Düzeltme : Bu ECM PID değerini ben Next cihazların softcam dosyalarına bakarak buluyorum.
2) Kanalın Service ID 'si. Menu-Bilgiler-Stream Bilgisi'nden bakıyoruz. : RAI Africa için 2135
3) Kanalın şifresi. RAI Africa için şifre 596137F1115384E8.
Tüm bunları var/**** altında bulunan Softcam.*** dosyasına aşağıdaki gibi editliyoruz.
F ServiceidPID 00 şifre
F ServiceidPID 01 şifre yani aşağıdaki gibi oluyor.
Cihazımızı restart ediyoruz.Kod:F 21351FFF 00 596137F1115384E8 F 21351FFF 01 596137F1115384E8
Ve kanal açıldı
Bu uygulamayı diğer biss şifreli kanallar içinde yapabilirsiniz. Ayrıca Mgcamd'de softcam.*** dosyasını kullandığı için yukarıda yazdıklarım Mgcamd içinde geçerlidir.
:warn: Dikkat edeceğimiz diğer bir konu ise aynı Service ID'li kanalları aynı anda izleyemeyeceğimiz. Hangisinin satırı en üstteyse o açılır.
Selamlar

LinkBack URL
About LinkBacks