Neden dreambox?
UYDU DÜNYASI Kategorisinde ve Dreambox Forumunda Bulunan Neden dreambox? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca : Çoğu arkadaşımız diyor ki bir çok uydu alıcısı var neden dreambox'u tercih etmeliyim?
Aslında bu sorunun cevabı çok basit ve ...
-
Administrator
Neden dreambox?
Çoğu arkadaşımız diyor ki bir çok uydu alıcısı var neden dreambox'u tercih etmeliyim?
Aslında bu sorunun cevabı çok basit ve aklımda olduğu kadarıyla yazmak istedim.
Dreambox almalıyım çünkü:
Linux sistemi üzerine kurulmuş bir cihaz olduğu için yazılım,emu ve özellik olarak hiçbir firmaya bağlı değilsiniz.
Açık kaynak kodlu bir sistem olduğu için linux geliştirmeye her zaman açık ve linux bilgisi olan herkes geliştirebilir.
A cihazında olup dreambox'da olmayacak bir özellik yoktur nedeni ise dreambox ta plugins denen olayla her özelliği hatta A cihazından daha fazla özelliği kullanma imkanınız olur.
En basit model olan dm 500 de ki bu cihaz piyasadaki cihazlar ile az çok aynı fiyata sahiptir.Bu cihazla bilgisayrınıza film kaydı yapabilir,herhangibi bir tv kartı olmadan pc de uydu izleyebilirsiniz.İsteyende vlc player ile pc de bulunan filmleri dreambox'un takılı olduğu tv'de izleyebilirsiniz.
En önemli özelliği ise kart paylaşımı yapmasıdır bu sistemin matığıda basitçe arkadaşınızda bir kart ve dreabox kullanıyor sizdede başka bir kart ve dreambox kullanıyorsunuz.Kart paylaşımı kullanarak ondaki kartı siz,sizdeki kartıda o kullanabilir.Ethernet girişli cihazlar piyasada mevcut ama bir çoğu linux sistemine sahip olmadığı için e yaygın emu olan cccam'i kullanamamaktadır ki en büyük artısı bence budur dreambox'un.
Eğer pc kullanmaya seviyorsanız ve dreambox cihazınız varsa zamanla anlıyacaksınız ki pc ile dreambox bütünleşebiliyor yani cihazınızı pc den tam olarak kontrol edebiliyorsunuz.
Aklıma gelen artılar bu kadar ki bence eksi bir yanı yok diğer cihazlardan dreambox'un ama artısı çok.Yazımda hatam varsa şimdiden affola sadece dreambox ile yeni tanışan kişileri bilinçlendirmek yada almaya düşünenleri aydınlatmak için yazdım bunları.
-
Paylaşımcı Üye
-
Administrator
ceryan Nickli Üyeden Alıntı
Başlarda biraz sabırlı olunmalı

bir haftada ancak çözebildim canımdan bezdirdi ama artık rahatım

Herkesin genel sorunu o zaten cihazı ilk kullanmaya başlayanın gözünü korkutuyor ama gayet kullanışlı olduğu zamanla çıkıyor ortaya
-
-
Yeni Üye
bendede dream 500s var bende memnunum hakikatten güzel cihaz hem bendeki klon olmasına rağmen
-
Paylaşımcı Üye
bende dm 7020si original var 5 ay oldu ve gunden gune daha cok bilgi ve kullanmasini oyreniyorum.hakaten super bir cihaz . multimedia destek oldugu sure, bu cihazin sirti yere gelmez!
-
Yeni Üye
dreambox tam bir rüya boyundan büyük işler yapıyor.Diğer uydu cihazlarına hiç benzemiyor.Uğraşmayı sevenler için süper bir cihaz.Herkese tavsiye ederim.Her eve lazım.
-
Katılımcı Üye
acıklamalarınız için cok teşekkür ederim bedede var 7020dm orjinal birde 500s var oda orjinal cok menmunum herkese tavsiye ederim
-
Administrator
-
Yeni Üye
bede bu cihazı yeni aldım 3 gün oldu alalı ve 3 gündür kuralıyorum gerçekten de harika bir cihaz ister p den seyret filim felan kaydet istesende cihazdan izle kanal geçişleride çok iyi gerçi henüz server üyeliğim yok ama bu haliyle bile birçok ihaza fark atar
Konu Bilgisi
Users Browsing this Thread
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)
Bu Konu İçin Etiketler