Kenan Sofuoğlu Dünya Şampiyonu

Konu, 'Motor Sporları' kısmında uydu3405 tarafından paylaşıldı.

  1. uydu3405
    Offline

    uydu3405 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    3 Kasım 2014
    Mesajlar:
    500
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    [​IMG]

    Kenan Sofuoğlu, Fransa’da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası’nda podyuma çıktı ve kariyerindeki 4. şampiyonluğuna ulaştı.

    1 YARIŞ KALA ŞAMPİYON OLDU

    Bu sezon özel hayatında zor günler geçirmesine rağmen bütün olumsuzlukları geride bırakarak dünya şampiyonluğunu kovalayan Sofuoğlu, pilotlar klasmanında en yakın rakibi ABD’li Patrick Jacobsen’in 33 puan önünde bulunuyordu.

    "ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİĞİM OĞLUMA ADADIM"

    Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 11. ayağının ardından gazetecilerin yarışa ilişkin sorularını cevapladı.

    Paris'e gelirken amacının dünya şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu belirten Sofuoğlu, yarış içinde hava şartlarından kaynaklanan zorluklar yaşandığını aktardı.

    Yarışın başında stratejisini istediği gibi uyguladığını anlatan Kenan, dünya şampiyonluğu için gereken performansı ve mücadeleyi verdiğini kaydetti.

    Geçtiğimiz aylarda 5 aylık bebeğinin hayatını kaybettiğini anımsatan Sofuoğlu, "Her şeyden önce benim bir amacım vardı. Bu sezon yaşadıklarımı herkes biliyor. 5 aylık bebeğimi kaybettim ve kendi kendime, eşime ve aileme, 'Allah nasip eder ve kupayı alabilirsem, dünya şampiyonluğu kupasını alabilirsem, üzerine oğlum Hamza'nın ismini yazmak istiyorum' dedim. Rabbim de nasip etti" şeklinde konuştu.

    En büyük amacına ulaştığını dile getiren Sofuoğlu, "Çok zor günlerin ardından böyle güzel bir günün gelmesi bizi gerçekten çok mutlu etti" ifadesini kullandı.
     

Sayfayı Paylaş