İOS Apple Uygulama Bölme, Durduruldu!

Konu, 'Apple - iPhone' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple'ın, iOS 9 sürümü ile birlikte getirdiği, uygulamalardan boş depolama alanı sağlayacak sistemi, geçici olarak durduruldu. İşte Apple'ın "Uygulama Bölme" sistemi!


    [​IMG]Apple, iOS 8 sürümünde yaşanan depolama sıkıntısı üzerine, özellikle 16 GB iPhone modelleri adına ciddi çalışmalara başlamış ve bu çalışmalar iOS 9 ile birlikte geçerlilik kazanmıştı.
    Bu çalışmalardan en dikkate değer olanı ise artık, AppStore üzerinde yer alan uygulamaların, çok daha az depolama alanı harcayacağı olmuştu. Ancak son gelen bir açıklamaya göre Apple, “Uygulama Bölme” ismini verdiği bu sistemi, geçici olarak AppStore uygulamaları için devre dışı bırakmak durumda kaldı!
    “Uygulama Bölme” nedir?

    “Uygulama Bölme” sisteminin devre dışı bırakılmasına değinmeden önce, hatırlatmak adına “Uygulama Bölme” sistemini kısaca özetlemekte fayda var.
    [​IMG]
    Hatırlanacağı gibi Apple’ın Uygulama Bölme sistemi, AppStore’da yayınlanan uygulamaların, sadece indirilen iPhone, iPad veya iPod Touchcihazının ihtiyacı olanlarla sınırlı kalması, dolayısıyla uygulamanın kaplayacağı depolama alanının düşürülmesi üzerine kurulan bir sistemdi.
    Bir örnekle devam etmek gerekirse, 64-bit desteği sunan bir iPhone modeli ile sunmayan modele aynı uygulama dosyalarının indirilmesi yerine, sadece çalışacak dosyaların indirilmesi şeklinde uygulanan bu sistem, 64-bitsistemli iPhone için, 32-bit dosyalarının indirilmesiyle oluşacak atıkların önüne geçiyordu.
    “Uygulama Bölme” sistemi, geçici olarak durduruldu!

    Söz konusu bu “Uygulama Bölme” sistemi ise, Apple tarafından yapılan açıklamayla beraber geçici olarak durduruldu. Net olarak açıklanmayan bir altyapı sorunu nedeniyle geçici olarak devre dışı bırakıldığı belirtilen “Uygulama Bölme” sistemi beklentiler doğrultusunda en kısa sürede yeniden aktif kullanıma geçirileceği açıklanıyor.
     

Sayfayı Paylaş