Windows 10 Mobile Yapı 10512 Bilinen Sorunlar Listesi

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Windows 10 Mobile için yeni yapıyı kullanıma sundu. Bir çok sorun düzeltildi güncelleme yine de doğal olarak bazı sorunlar da beraberinde getiriyor.
    [​IMG]
    Microsoft’un Windows Insider Programı çerçevesinde Windows 10 Mobile güncelleme geliştirme çalışmaları devam ediyor. Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcıların da erken yapılardan itibaren test ettiği Windows 10 Mobile Insider Preview sürümü için yeni bir yapıya daha kullanıma sunuldu.
    [h=3]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    [/h]Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10512 sürümü numarası ile yayınlanan güncellemede her ne kadar 2000’den üzerinde hata düzeltmesi yapıldığı belirtilse de bilinen bazı sorun da yok değil. İşte o sorunların listesi:

    • İnternet paylaşımı (Mobil hotspot) bu yapıda çalışmıyor. Mobil Hotspot’u kullanarak telefondan internet paylaştığınızda cihazlar telefondan geçerli bir ip adresi almada başarısız olacak ve internet bağlantısı gözükmeyecek.
    • 2 aşamalı hesap doğrulamada telefon numarası bu yapıda çalışmayacak. Yani siz telefonu sıfırlar ve ilk kurulumda doğrulama yada sms ile kimlik doğrulama için 2 karakterden fazla veri girişi yapamayacaksınız. Eğer iki aşamalı doğrulama için 2. bir hesaba sahipseniz (secondary mail) onu seçebilirsiniz. Geçici bir çözüm olarak 2 aşamalı doğrulama için 2. bir email ekleyin.
    • Bazı telefonlar güncelleme geçişi sırasında uzun zaman bekleme ekranında kalabilir. Sadece bekleyin güncelleme tamamlanacaktır.
    • Groove, Podcast, Pandora gibi arkaplanda ses kullanan bir çok uygulama da mağazadan bir uygulama güncellemesini aldıktan sonra çökecek. Cihazı yeniden başlatma bu sorun çözülecektir.
    • Başlangıç ekranına sabitlenmiş çok sayıda tile varsa bazı telefonlarda “Yükleniyor” yazısında takılı kalabilir. Cihaz resete ihtiyaç duyacaktır yada Windows Phone Recovery Tool ile Windows Phone 8.1’e dönülmeli
    • Bazı uygulamalarda 0x80073cf9 hata kodu ile mağaza üzerinden güncellemede sorun yaşanabilir. Uygulamaları kaldırıp yeniden yükleme ile bu sorun çözülecektir
    • Filmler & TV uygulaması bu yapıda çalışmayacak ( bu uygulama güncellendi ve sorun çözüldü)
    Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesinin kararlı sürüm genel dağıtımının ne zaman yapılacağını henüz açıklamadı. Fakat yılın son çeyreği işaret edilirken, tahminlere göre Ekim ayından itibaren Microsoft markalı üst seviye Lumia telefonlara dağıtılmaya başlanacağı belirtiliyor.
     

Sayfayı Paylaş