İOS Android'de Cortana'yı Sesli Asistanınız Yapın!

Konu, 'Android os' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft'un sesli asistanı Cortana, geçtiğimiz ay Android için ortaya çıkmıştı. Şimdi ise size Microsoft'un sesli asistanı Cortana'yı nasıl Google Now'ın yerini alacağını göstereceğiz.


    [​IMG]Microsoft'un sesli asistanıCortana'nın Mayıs ayında diğer platformlar için de çıkacağı açıklanmıştı. Sesli asistanın Android sürümü ise geçtiğimiz ay sızdırılmıştı.
    Cortana Güncellendi!

    Android için Cortana, aldığı son güncelleme ile yeni bir özelliğe kavuştu. Bu özellik sayesinde Microsoft'un sesli asistanı Cortana, Google'ın asistanıGoogle Now'ın yerini alabiliyor.


    [​IMG]
    Başka bir deyişle, halihazırda kullanımda olan Android telefonlarda ana ekran tuşuna basılı tuttuğumuzda ortaya çıkan Google Now ileCortana'nınyerini değiştirmek artık mümkün.
    Cortana ile Google Now, Nasıl Yer Değiştirilir?

    Cortana'yı Google Now ile yer değiştirmek için yapmanız gereken ise oldukça basit. Güncellenmiş Cortana'nın kurulu olduğu telefonumuzda ilk aşamada yapmanız gereken ana ekran tuşuna basılı tutmak ve ortaya çıkanyuvarlağa doğru parmağınızı kaydırmak.


    [​IMG]
    İkinci aşamada ise karşınıza çıkan ekrandan Cortana'yı seçip "Her Zaman Uygula" butonuna basmalısınız. Bu işlem ile telefonunuzdaGoogle Nowyerine asistan olarak Cortana'yı aktif etmiş olacaksınız.


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş