İOS Cyanogen: Windows Phone ve Blackberry’dan daha fazla kullanıcıya sahibiz

Konu, 'Android os' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Cyanogen, Android Custom ROM’lar arasında en dikkat çekeni olurken, dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor.
    [​IMG]
    Akıllı telefon pazarında bir çok farklı işletim sistemleri yer alırken, özellikle iki tanesi kullanıcı sayıları açısından öne çıkıyorlar. Bunlardan bir tanesi Google’ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android olurken, bu işletim sistemi farklı akıllı telefon üreticileri tarafından kullanılmakta.
    [​IMG]
    Diğer taraftan Apple’ın iOS olarak kendi geliştirdiği mobil işletim sistemi de en büyük pazar payına sahip işletim sistemlerinden bir tanesi olurken, sadece firmanın kendi sunduğu iPhone modellerinde yer alıyor.
    Daha sonra Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi, ve Blackberry OS gelirken, Tizen, Ubuntu, Mozilla, Sailfish gibi farklı işletim sistemleri de az da olsa pazarda yer alan önemli işletim sistemleri olmakta.
    Android’in açık kaynak kodlu olması geliştiriciler tarafından rağbet görmesine neden olurken, bir çok Custom ROM şimdiye kadar sunulmuştu. Custom ROM’lar arasında ise en ünlüsü CyanogenMOD ekibi tarafından geliştirilen işletim sistemi olmuştu.
    Cyanogen OS, resmi olarak OnePlus One gibi bir çok akıllı telefonda yer alırken, geliştirici ekip rağbet gören cihazlar içinde Custom ROM sunuyor.
    Cyanogen çalışanlarından Adnan Begovic, Seattle Code Rush geliştirici etkinliğinde bazı açıklamalarda bulunurken, şu anda Cyanogen’in 50 milyondan fazla cihazda yüklü olduğunu ve Windows Phone ve Blackberry’nin toplamından bile daha fazla olduğunu kaydediyor.
     

Sayfayı Paylaş