Windows 10'da Metro Arayüzü Nasıl Aktif Edilir?

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft'un Windows 8 ile birlikte sunduğu metro arayüzü, Windows 10'da da bulunuyor. Peki, Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor? İşte Windows 10 metro arayüzünü açma.

    [​IMG]

    [​IMG]Masaüstünde en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows, son olarakWindows 10 ile yoluna devam ediyor. Dün itibariyle yayınlanan Windows 10 güncellemesi ile Windows 8 ve Windows 7 özellikleri büyük oranda bir araya gelirken, yeni özellikler de eklendi.
    Microsoft'un Windows 8 ile birlikte sunduğu metro arayüzü ise Windows 10 ile gitti deniliyor olsa da, Windows 10'da da metro arayüzünün bulunuyor. Peki, Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor? Windows 10 ile Windows 8 metro arayüzü farkları neler?


    [​IMG]

    Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor?

    Windows 10 metro arayüzünü açmak için ilk olarak Başlat menüsü > Ayarlar ya da hızlı İşlem Merkezi(Bildirimler) > Tüm Ayarlaryolunu izleyerek ayarları açın.
    Daha sonra Kişiselleştirme ayarlarını seçip, sol alttaki son sekme olanBaşlangıç sekmesini açın. Son olarak dördüncü ayar olan"Başlangıç'ı tam ekran kullan" seçeneğini aktif edin.
    [​IMG]
    Bundan sonra başlat menüsü, eski Windows 8 metro arayüzü gibi açılacak. Ayrıca sol üst bölümden normal başlat menüsü ayarlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
    Windows 10 ve Windows 8 metro arayüzleri arasındaki farklar

    Esasında iki ekran arasında dağlar kadar fark olduğunu söylemek yanlış olur. Fakat Windows 8 metro arayüzü soldan sağa kaymasıyla ve daha sade olup, başlat menüsü özellikleri göstermemesi ile Windows 10 metroarayüzünün gerisinde kalıyor.


    [​IMG]

    Sonuç olarak Windows 10'da metro arayüzü deneyimini ararsanız, gösterdiğimiz şekilde bu özelliği aktif edebilir ve Windows 8 metro arayüzüdeneyimini büyük oranda hatırlayabilirsiniz.
    [​IMG]
    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş