Windows 10 Game DVR, Artık Oyun Dışı Kullanılabilecek

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Windows 10’un oyunculara sunduğu Game DVR kayıt programı, artık oyunların dışında da ekran kaydedici olarak kullanılabilecek.[/h]Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 10’u tanıtırken PC oyunculuğuna ayrı bir önem gösterdi. DirectX 12, Xbox One ile ortak multiplayer desteği derken, Microsoft ciddi anlamda oyuncuların dikkatini çekti. Windows 10 ile birlikte sunulacak oyuncu odaklı özelliklerden biri de Game DVR. Oyun oynarken video kaydı yapmanızı sağlayan bu araç, son güncellemeye oyunların dışında da kullanıma açıldı.
    Game DVR artık oyunların dışında diğer uygulamalarda da video kaydı imkanı sunuyor. Ancak işin sıkıcı yanı, aracın çalışması için bir Windows uygulamasının açık olması gerekiyor. Yani masaüstünüzü doğrudan kayda alamıyorsunuz. Herhangi bir Windows uygulamasını açtıktan sonra Windows tuşu + G kombinasyonuyla Game DVR araç çubuğunu açabilir ve kaydı başlatabilirsiniz.
    Şu an için maksimum kayıt çözünürlüğü 1080p olarak görünüyor, ancak ilerleyen zamanlarda bu sınır kalkabilir. Game DVR ile aldığınız kayıtlara Xbox uygulaması üzerinden ulaşabilir ve basit düzenleme işlemleri de yapabilirsiniz.
    Game DVR’ı kullanabilmek için ise, aşağıda listelenenler ya da daha üzeri modelde grafik işlemciye ihtiyacınız olacak:

    • Intel HD Graphics 4000
    • NVIDIA GeForce 600M serisi
    • AMD Radeon HD 7000 serisi
     

Sayfayı Paylaş