Windows 10 sistemindeki ürünler

Konu, 'Windows işletim sistemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10 için köklü bir yeniliğe gidiyor. Windows 10, DVD sürümünün yanında USB belleklerde de satılacak. Peki, neden? İşte ayrıntılar.


    [​IMG]Windows 10 güncellemesinin yayınlanmasına sayılı günler kaldı. Kademeli olarak dağılacak olan Windows 10 güncellemesini,Windows 7,Windows 8ve Windows 8.1 sahipleri ücretsiz olarak yükleyebilecek. İlk defa Windows platformunageçecek olanlar için ise ilerleyen aylarda Windows 10 kutulu versiyonu raflardaki yerini alacak.
    Son zamanlarda satışa sunulan Windows sürümlerinin kutulu versiyonlarıDVD şeklinde olmuştu. Microsoft bu alışagelmiş düzeniWindows 10 ile bozmaya niyet etmiş gibi görünüyor. Gelen son bilgilere göre Windows 10’un DVD sürümünün yanında USB bellek sürümü de olacak. Peki, Microsoft neden USB belleklere geçiş yapmak istiyor?
    Bu sorunun cevabı ise çok kolay . DVD artık günümüzde pek tercih edilmiyor ve yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda DVD sürücüsü bulunmayabiliyor. Özellikle mini-PC olarak nitelendirilen dizüstü bilgisayarlarda boyutlardan tasarruf etmek için DVD sürücüsüne yer verilmiyor. Microsoft da bu durumu göz önünde bulundurarak Windows 10 USB Bellek sürümlerini satışa sunacak.
    [​IMG]

    Windows 10 Fiyatı Ne Kadar?

    Amerika’da 119 dolara satılacak olan Windows 10 Home USB Flash Drivekutularının içerisinde Windows 10 ISOdosyasının yüklü olduğu bir USB bellek bulunacak. Kullanıcılar USB bellek sayesinde; kutuda bulunanWindows 10 Key girerek direkt olarakWindows 10 temiz kurulumyapabilecek.


    [​IMG]

    Windows 10 USB Flash Drive sürümünün Türkiye’de de satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Bakalım Microsoft bu hamlesi ile dizüstü sahiplerinin beğenisini kazanabilecek mi?
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Bir süredir test sürüşünde olan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    için belirli aralıklarla yeni build ve güncellemeler yayımlanıyor ve ilgili paketler Windows Update üzerinden gönderiliyor. Bu güncellemeleri almak ve yüklemek daha kararlı bir test sürüşü için önemlidir.
    Bir süredir kenarda bekleyen ve Windows Technical Preview Build 9926 ile çalışan Surface Pro’yu kısa süre önce yayımlanan Build 10041’e upgrade etmek istedim. Windows Update üzerinden yeni güncelleme paketlerini kontrol ettiğimde birtakım şeyler buldu ancak bunlar sadece düzeltme güncellemeleriydi ve aralarında Build 10041 yoktu. Bu mevcut düzeltme güncellemelerini yüklemek istediğimde ise indirme işlemi gerçekleşti ancak yükleme aşamasına geçerken 0x8024402f hatası aldım. Ama hatanın ekran görüntüsünü alamadım [​IMG]
    Windows Update Error 0x8024402f
    Update & Recovery araçlarında Windows Update altında Advanced options bölümüne gittim ve oradaki Give me updates for other Microsoft products when I update Windows seçimini devre dışı bıraktım.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Windows Update üzerinden tekrar güncellemeleri kontrol ettiğimde tüm paketler başarılı bir şekilde yüklendi. Ardından bir güncelleme kontrolü daha yaptım ve bu sefer Windows 10 Technical Preview Build 10041 yani benim için fbl_impressive 10041 Enterprise paketi de listelendi, indirildi ve yüklendi.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Windows Update Error 0x8024402f herkeste yaşanıyor mu emin değilim çünkü bendeki Windows 10 TP sürümünü Windows 8.1’den yükselterek kullanmaya başlamıştım ve her yeni gelen build’ı da yine aynı sisteme güncelleme olarak geçtim. Sonuç olarak hatanın nedenini anlayamadım ama Build 10041 sonrasıGive me updates for other Microsoft products when I update Windows seçeneğini aktif etsem dahi güncelleme kontrolünde hata oluşmadı.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Daha önceki tüm Windows sürümleri gibi Windows 10 da lisanslı bir işletim sistemidir. Henüz teknik önizleme aşamasında olduğu için satışı söz konusu değil ancak önümüzdeki yıl raflardaki yerini alacak veWindows 10’u 2015 yılında satın alabileceksiniz.
    Lisanslı bir Windows 10 kopyası satın aldığınızda (lisanslama modeline göre değişmekle birlikte) mutlaka bir Windows ürün anahtarına da sahip olursunuz. Bu ürün anahtarı (product key) sadece key veya ****** gibi farklı isimlerle de anılır.


    • Ürün anahtarı – Product key
    • ******
    • Key

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Her bir Windows 10 işletim sistemi kopyası

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    veya kurulum sonrasında lisans aktivasyonu için bir ürün anahtarına ihtiyaç duyar. Bu ürün anahtarı genellikle satın alan müşteriye özeldir ve sadece ona ait Windows kopyası üzerinde etkinleştirilebilir. Ancak bu durum OEM, Open, Kutu Windows lisans türüne göre bazen değişiklik de gösterebilir.
    Windows 10 Teknik Önizleme aktivasyonu için gerekli olan ürün anahtarını aşağıda bulabilirsiniz. Yüklü olan sürüme ve build numarasına göre uygun ürün anahtarını tercih etmelisiniz.
    Windows 10 TP (build 10041) için ürün aktivasyon anahtarı:
    NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR
    Windows 10 Pro Insider Preview (build 10074, 10122, 10130) için ürün aktivasyon anahtarı:
    6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF
    Windows 10 Enterprise Insider Preview (build 10074, 10122) için ürün aktivasyon anahtarı:
    VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK
    Windows 10 Home Insider Preview ([B]build 10158, [B]10159, [B]10162, [B]10166) için ürün aktivasyon anahtarı:
    KTNPV-KTRK4-3RRR8-39X6W-W44T3
    [B]Windows 10 Pro Insider Preview ([B]build 10158, [B]10159, [B]10162, [B]10166) için ürün aktivasyon anahtarı:
    8N67H-M3CY9-QT7C4-2TR7M-TXYCV
    [B]Windows 10 Enterprise Insider Preview ([B]build 10158, [B]10159, [B]10162, [B]10166) için ürün aktivasyon anahtarı:
    CKFK9-QNGF2-D34FM-99QX2-8XC4K
    [B]Windows 10 Home ([B]build 10240)
    TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
    [B]Windows 10 Pro ([B]build 10240)
    VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
    [B]Windows 10 Enterprise ([B]build 10240)
    NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43
    [COLOR=#222222]Bu [B]Windows 10 ürün anahtarlarının[/B] sadece [B]Teknik Önizleme[/B] (ve deneme) sürümü build’leri için geçerli olduğunu, Windows 10 teknik önizleme ([I]ve deneme[/I]) build’lerinin belirli bir süre boyunca geçerli kalacağını ve daha sonra sonlanacağını unutmayın.[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Microsoft’un Windows ile beraber sunduğu bu araçlar, işinize tahmin ettiğinizden daha çok yarayabilir.

    Windows, üçüncü parti program yelpazesi en geniş olan işletim sistemi ailesi. Her türden milyonlarca programın yüklenebildiği Windows’un en çok gözden kaçırılan kısmı ise dahili araçları. Çoğu kullanıcı ya ihtiyacı olmadığı, ya da aynı işi üçüncü parti bir yazılımla yapabildiği için çoğu dahili Windows aracını kullanmıyor. Bu yazımızda, günlük kullanım deneyiminize katmak isteyebileceğiniz dahili Windows araçlarını listeliyoruz. Bazı araçlar tahmin etmediğiniz kadar işinizi kolaylaştırabilir.
    [​IMG]

    Yapışkan Notlar

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Not almak, her meşgul insanın yaptığı bir şey. Gün içerisinde yapılacak işler, o ay içinde gidilecek filmler derken ileriye dönük pek çok aktiviteyi bir yerlere not etme ihtiyacı duyuyoruz. Windows da sizi kağıt masrafından kurtarmak için Yapışkan Notlar aracını sunuyor. Oldukça basit bir yapısı olan bu araç ile masaüstünüze bir not kağıdı tutturabilir ve bu not kağıdına planlarınızı yazıp sürekli gözünüzün önünde tutabilirsiniz.




    [​IMG]

    Başlangıç Yöneticisi

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Windows ilk açıldığında arka planda bazı uygulamaları başlatır. Bu uygulamaların sayısı ne kadar fazlaysa, işletim sisteminin sizin kontrolünüze geçme süresi o kadar uzun sürer. Windows’un Başlangıç yöneticisi ise bu durumu düzenlemek için var. Görev Yöneticisi penceresinin Başlangıç sekmesinde, Windows’un açılışında otomatik olarak başlatılan uygulamaları düzenleyebilir, istemediğiniz uygulamaları başlangıçta devre dışı bırakabilirsiniz.
    [​IMG]

    Windows Defender

    Yeni bir bilgisayar alındığında veya hali hazırda kullanılan bir bilgisayar formatlandığında yapılması gereken ilk işlem güvenlik konusunu sağlama almak olmalı. Bilgisayarınız için

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    bolca ücretsiz koruma programı mevcut. Microsoft da bu konuyla ilgileniyor ki Windows Defender adında bir koruma sistemi sunuyor. Microsoft AntiSpyware ve Microsoft Security Essentials’ın birleştirilmesiyle oluşturulan Windows Defender, tahmin edildiğinden çok daha başarılı.

    Lenovo bilgisayarlarda görülen Superfish virüsünü otomatik olarak

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ismini iyice duyuran Windows Defender, her ne kadar harici bir koruma programına duyulan ihtiyacı yok etmese de, kesinlikle kayda değer bir koruma sunuyor.




    [​IMG]

    Ekran Alıntısı Aracı

    Ekran görüntüsü almak gerek günlük kullanımda gerekse bu yazı hazırlanırken gerek duyulan görsel materyalleri hazırlama konusunda çoğu kullanıcının ihtiyaç duyduğu bir eylem. Doğrudan PrtScr tuşuna basarak ekran görüntüsünü alıp Ctrl+V kombinasyonuyla bir görsel editöre yapıştırabilir, Windows 8’in sunduğu Windows tuşu + PrtScr kombinasyonuyla ekran görüntüsünü doğrudan kaydedebilir veya Ekran Alıntısı Aracını kullanabilirsiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Ekran Alıntısı Aracı sayesinde tüm ekranı yakalamak yerine sadece istediğiniz bölgeyi yakalayıp kaydedebilirsiniz. Üstelik aracın sunduğu farklı seçenekler ile belirli bir pencerenin görüntüsünü alabilir veya herhangi bir geometrik sınırlama olmadan belirli bir bölgeyi yakalayabilirsiniz.
    Windows Disk Yansıması Yazıcı

    CD/DVD dönemi geçeli çok oluyor ancak halen bazı kullanıcılar, verilerini optik medyaya kaydetmek isteyebilir. Windows 7’den önce kullanıcılar bunun için harici bir programa muhtaçtı. Ancak Microsoft, sunduğu bu araçla basit kullanımlar için üçüncü parti program ihtiyacını ortadan kaldırdı. Artık tek yapmanız gereken boş bir CD/DVD yerleştirmek ve yazdıracağınız dosyaya sağ tıklayıp ilgili yazdırma komutunu vermek.




    [​IMG]
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı açıklamalar Windows 10 Mobile amiral gemi akıllı telefonları bekleyenleri umutlandırdı.
    [​IMG]
    Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın aldığından beri Lumia akıllı telefon cephesinde dikkat çeken duyurulara imza atamamıştı. Fakat Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın açıklamaları bu durumun çok yakında değişeceğini işaret ediyor.
    Microsoft’un geçtiğimiz yıl yaşanan görev değişikliği ile CEO görevine getirilen Satya Nadella, gelecek nesil Lumia akıllı telefonları konusunda yaptığı açıklamalarında Windows 10 güncellemesi ile akıllı telefon segmentinde büyük bir değişim başlatacaklarını belirtti.
    [​IMG]
    Satya Nadella açıklamalarında bir de itiraf da bulunarak; “Şu anda üst düzey akıllı telefonlara sahip değiliz. Fakat Windows 10 güncellemesi ile birlikte bu durumu değiştireceğiz.” dedi.
    [​IMG]

    Morgan Stanley muhabiri Keith Weiss’in Microsoft’un gelecekteki telefon iş kolu hakkındaki olanları konusundaki soruya ise Satya Nadella: ” Biz, telefon alanında tek başına bulunmamız gerektiğine inanıyoruz. Windows telefonlar ve Lumia telefonlar bu alanda farklılık yaratmak için oldukça önemli. Bu nedenle akıllı telefon alanına odaklanması devam ediyoruz. Şu anda elimizde iyi cihazlar var. Fakat çok yakında Windows 10 Mobile ile etkileyici cihazları da Windows hayranlarına sunacağız.” şeklinde cevap verdi.
    [​IMG]

    Microsoft yetkilileri daha önceki açıklamalarında da Lumia amiral gemisi akıllı telefonların Windows 10 Mobile güncellemesi hazır olduğunda duyurulacağı belirtmişlerdi. Satya Nadella’nın açıklamalarından sonra Microsoft’un akıllı telefon pazarında Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte oldukça iddialı olacağını söyleyebiliriz.
    [​IMG]
     
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Windows 10 tanıtımına günler hatta saatler kala pil ömrü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Peki, Windows 10 ne kadar pil ömrü sunuyor? İşte Windows 10 pil performansı bakalım


    [​IMG]Bilgisayar dünyasında en çok kullanılan işletim sistemi olan ve önümüzdeki günlerde yeni sürümü yayınlanacak Windows, Windows 10 sürümü ile önemli yeni özelliklere kavuşuyor.
    Arayüzden kullanıma kadar pek çok yeniliğin gerçekleştirildiği Windows 10'u yüklemenizi tavsiye ettiğimizi, daha önce yazdığımız"Neden Windows 10 Yüklemeliyiz" başlıklı haberimizde belirtmiştik.
    Windows 10 ile pil ömrü %10 düşüyor

    Fakat, bugün paylaşılan önemli bilgiler, bazı kullanıcıların Windows 10yüklemekten vazgeçmesine neden olabilir. Zira, bugünWindows 10 ön izleme sürümünü kullanan kullanıcılar tarafından paylaşılana göre, Windows 10 pil ömrünü olumsuz yönde etkiliyor.
    Sorun onaylandı ve güncelleme ile düzeltilecek

    İşlemci kaynaklı olduğu belirtilen pil sorununun özellikle Intel işlemcili bilgisayarlarda yaşandığı belirtilirken, yaşanan sorun Inteltarafından da onaylandı. Intel tarafından yapılan açıklamada %10 oranında bir düşüşyaşandığı ve bu düşüşün ilerleyen güncellemeler ile düzeltileceğinibelirtilirken, bu sorunun önceki Windows sürümlerinde pil sorunu yaşayan kullanıcıların, Windows 10 yüklemekten vazgeçmesine neden olabilir.
    Ancak biz çok ciddi bir sorun yoksa, Windows 10 ve ilerleyen günlerde yayınlanacak tüm güncellemelerin yüklenmesini tavsiye ediyoruz.
     
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    e

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    sine ilk kavuşacak telefonlarını açıkladı.





    [​IMG]
    Bilindiği üzere
    Microsoft, kısa bir süre önce masaüstü platformlar içinWindows 10'u yayınlaşmıştı . Şimdi ise gözlerWindows 10 Mobile'a çevrilmiş durumda.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'un daha önceden

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    e'ın tüm

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'lara geleceği yönündeki açıklamasını hatırlıyoruz. Bunun yanında bugün Neowin'e konuşan Microsoft sözcüsü,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    sini alacak olan ilk 10 telefonu açıkladı.
    Kasım ayına kadar dağıtılması beklenen güncellemeyi ilk alacak Lumia telefonlar ise şunlar;
    -Lumia 430
    -Lumia 435
    -Lumia 532
    -Lumia 535
    -Lumia 540
    -Lumia 640
    -Lumia 640 XL
    -Lumia 735
    -Lumia 830
    -Lumia 930

    Öte yandan Microsoft'un, Windows 10'u tüm Lumia'lara getireceği sözünün hala arkasında durduğunu görüyoruz. YaniWindows 10 güncellemesi bu telefonlara geldikten sonra diğer Lumia telefonlara da yavaş yavaş dağıtılacak.
    [​IMG]
     
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]Windows 10 çıktı çıkmasına ancak işletim sisteminin barındırdığı hata ve güvenlik açıkları, sistemin adının önüne geçmeye başladı.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    10
    resmi olarak dünyaya sunulalı oldukça kısa bir süre oldu ancak bu kısa süre içinde,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    'un yeni ve merakla beklenen işletim sisteminin pek çok açığı ile karşılaştık.

    Bu açıklardan bazıları küçük, giderilebilecek çapta, bazıları ise kullanıcıya ciddi sorunlar çıkarabilecek şekilde önemli. Daha önce pek çok yazımızda Windows 10'un güvenlik açısından önemli sıkıntıları olduğundan bahsetmiştik. İşte bu haberimizde konu alacağımız şey de bu açıkla ilgili.
    [​IMG]
    Microsoft'un ücretsiz geçiş sunduğu Windows 10'u yükleyip kullanmaya başladıysanız dikkatli olmakta fayda var. Çünkü işletim sisteminin ''Wi-Fi Sense'' adındaki yeni özelliği, otomatik olarak Wi-Fi şifrenizi başkaları ile paylaşıyor. Wi-Fi Sense özelliği açık olduğu zaman Skype, Outlook, Hotmailve hatta

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    listenizle bulunan arkadaşlarınız, Wi-Fi çekim alanınızda bulundukları takdirde herhangi bir izin olmadan erişim sağlayabiliyorlar.

    Microsoft bu durumu kullanıcılar zaman kaybı yaşamasın, kolaylık olsun diye yapmış ancak güvenlik konusunda önemli blogger'lardan biri olan Brian Krebs'e göre bu durum ''patlak vermeyi bekleyen bir facia'' gibi bir şey. Çünkü gerek Krebs, gerekse onun gibi düşünen diğer kişiler, insanların listelerinde bulunan kişilerin hepsinin bu konuda güvenilir olmayacağından endişeli.

    Ancak şöyle de bir durum var -ki Microsoft da muhtemelen bu olayın tepki çekeceğini bildiğinin bu önlemi almış- ''Wi-Fi Sense'' özelliği isteğe bağlı olarak çalışıyor. Yani siz izin vermediğiniz takdirde bu özellik kullanımda olmuyor. Ayrıca yeni bir internet ağına katılırken de Microsoft her seferinde size Wi-Fi Sense'in durumu hakkında (açık olup olmadığı hakkında) bilgi veriyor. Sistemin internet ağınıza bağlanan kişiyle şifre paylaşımında bulunmaması, yani Wi-Fi şifrenizin bağlanan kişide gözükmemesi de Microsoft açısından olayın güvenli olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla yapılmış bir hamle. Ancak bazıları bu durumun çok çabuk ve basit şekilde bir nevi hack'lenerek çözülebileceği görüşünde.
    [​IMG]
    Wi-Fi Sense bu bağlamda bakıldığı zaman son derece masum ve güvenilir gelebilir ancak, bilgisayarının ''onaylanmasında fayda olabileceği'' görüşünde olduğu her şeyi onaylayan kullanıcılar açısından sistem sıkıntılara yol açabilir (yani her şey ''önerilen'' ayarda olsun, ben bir şeye dokunmayayım diyen kullanıcılar bu özelliği de aktif hale getirebilir).

    Bakalım bu yeni sistem blogger'ların düşündüğü gibi Windows 10 kullanıcıları açısından küçük çaplı bir faciaya dönüşecek mi, yoksa Micrososft'un geliştirirken düşündüğü gibi masum şekilde kalabilecek mi?
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Adım Adım USB Bellekten Windows 10 Yükleme


    1. Adım: PC’nizi yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarı klavye kısayolu farklılık gösterdiği için bu adımda sizin PC’nize uygun BIOS tuşunu araştırmanız gerekiyor.
    2. Adım: BIOS’da Boot Settings bölümüne tıklayın ve “1st Boot Device” kutucuğunu “USB” olarak seçin.
    [​IMG]
    3. Adım: BIOS ayarlarını kaydedin ve PC’yi yeniden başlatın.
    4. Adım: PC başlatma ayarı USB olduğu için direkt olarak Windows 10 ISOdosyasının indiği USB Bellek devreye girecek ve karşınıza Windows 10 yükleme ekranı açılacak.
    5. Adım: Windows 10 yükleme ekranında ister dosyalarınızı ve ayarlarınızı silerek temiz kurulum yapabilir, isterseniz de bu seçenekleri koruyarakWindows 10 Yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
    6. Adım: Windows 10 yükleme ekranında Windows 10 Lisans Anahtarıgirmeniz gerekiyor. Eğer yükseltme yapacaksanız bu adımı atlamanız gerekiyor. Windows 10 Lisans Anahtarı varsa girerek de yükleme işlemine devam edebilirsiniz.
    7. Adım: Windows 10 kurulumu bittikten sonra sizi ayarlar menüsü karşılayacak. Ayarları kullanımıza göre seçerek Windows 10 kurulumişlemini tamamlayabilirsiniz.
    Not: Eğer BIOS’da hızlı başlatma özelliği varsa, bu seçeneği pasif hale getirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde Windows 10 kurulumunda sorun çıkabiliyor.


    [​IMG]
     
  11. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Microsoft’un Windows 10’u yayınlamasıyla birlikte Windows 10 işletim sistemli yeni ürünlerin tanıtım hızı da artmışa benziyor. Acer’ın “Cloudbook” adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarları da, Windows 10’u, normalde Chromebook’larda görülen” minimal dahili depolama alanı ve ortalama teknik özelliklerle birlikte sunuyor.
    Acer Aspire One Cloudbook 11 ve 14 inç ekranlı iki farklı versiyonla birlikte geliyor. Her iki modelde de 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde ekran kullanılıyor ve Intel Celeron işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. 11 inç modelde 16 ve 32 GB, 14 inç modeldeyse 32 ve 64 GB dahili depolama seçeneği sunuluyor. Acer Aspire One Cloudbook ile kullanıcılarına 1 yıllık kişisel Microsoft Office 365 aboneliği ve 1 TB OneDrive depolama alanını da hediye ediyor.
    Windows 10 ile çalışan Cloudbook’lar, düşük dahili depolama alanı sunan ortalama bilgisayarlar olma niteliğini taşıyor. Ancak Chromebook’ların aksine, bu durum sığdırıldıkları sürece Steam veya diğer Windows uygulamalarını yüklemeyi engellemiyor. Acer’ın Chromebook pazarındaki pozisyonunu Windows 10’a da uygulaması ise hoş bir tercih olarak değerlendiriliyor.
    Acer Aspire One Cloudbook’un 11 inç versiyonu ABD’de bu ay içinde 169 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. 14 inç versiyon ise önümüzdeki eylül ayında 199 dolarlık fiyatıyla raflardaki yerini alacak.
     
  12. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft, Windows 10 için harcadığı fazla mesainin ve tasarım harcadığı emeklerin karşılığını alıyor.
    [​IMG]
    Microsoft, yıllar sonra belki de tarihinin en başarılı sunumu ile oldukça mutlu günler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta Windows 10 güncellemesini yayınlamaya başlayan Microsoft, sorunsuz geçen güncelleme geçişinin ardından aldığı dijital tasarım ödülü ile mutlu oldu.
    [​IMG]
    Microsoft İşletim Sistemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Joe Belfiore’un duyurduğu ödül IDSA 2015 Dijital Tasarım Ödülü Windows 10 Başlat Menüsü için verildi. Amerika Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (IDSA) tarafından verilen bu ödül, Microsoft’un kullanıcılardan gelen istekleri dikkate almasının doğru sonucu olarak dikkat çekti.
    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile Windows 8’den gelen tepkiler ve istekler doğrultusunda Başlat Menüsünü tekrar geri getirmişti. Fakat bu sefer ki Başlat Menüsü, eskiye nazaran evrim geçirmiş, aynı kullanışlılışı yepyeni modern tasarım dili ile buluşturuyordu. Windows 10 Başlat Menüsü, tüm uygulamalar listesi, oturum yönetimi, güç seçenekleri ve Canlı Karolardan oluşuyor. Kişiselleştirme seçenekleri ile kullanışlılığı artırılan Başlat Menüsü, dilerseniz tam ekran olarak da kullanılabiliyor.
    Windows 10 güncellemesi, Microsoft’un bugüne kadar ki en iyi Windows sürümü sloganı ile duyurulurken, şimdiden aldığı övgü ve ödüllerle bu sloganı hak ettiğini de gösteriyor. Lisanslı Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan Windows 10 güncellemesine yükseltmek için tek yapmanız gereken bilgisayar veya tabletinizin atarlar menüsünden güncellemeleri kontrol etmek. Sadece ilk yıl için ücretsiz yükseltme imkanı sunulan Windows 10 güncellemesi için acele edin.
     
  13. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Apple, Windows 10 işletim sistemini destekleyen Mac modellerini açıkladı. Boot Camp güncellemesi ile Windows 10'u destekleyen Mac modelleri

    [​IMG]Apple, 2006 yılında Boot Camp projesi ile karşımıza çıkmıştı. Boot Camp yazılımı sayesinde Mac modellerinde OS X işletim sisteminin yanındaWindows da yüklenebiliyordu. Windows 8.1’e kadar destek veren BootCamp yazılımı, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 10 güncellemesini desteklemiyordu. Apple, bu konuda bir atılım yaparak Boot Camp yazılımını güncelledi ve Mac modellerine Windows 10 desteğini kazandırdı
    Boot Camp 6 Çıktı!

    Intel tabanlı Mac modellerine OS X’in yanına ikinci işletim sistemi olarak yüklenebilen Windows 10; USB 3, USB Type-C, Thunderbolt, yerleşik SD veya SDXC kart, Apple SuperDrive, Apple klavye, trackpad ve fare donanımını destekliyor. Boot Camp 6 sürümünü

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    indirip Mac’inizeWindows 10 yükleyebilirsiniz.

    İşte Windows 10 Destekleyen Mac Modellerinin Listesi

    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Mid 2014)
    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)
    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2013)
    MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
    MacBook Pro (Retina, Mid 2012)
    MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)
    MacBook Pro (15-inch, Mid 2012)
    MacBook Air (13-inch, Early 2015)
    MacBook Air (11-inch, Early 2015)
    MacBook Air (13-inch, Early 2014)
    MacBook Air (11-inch, Early 2014)
    MacBook Air (13-inch, Mid 2013)
    MacBook Air (11-inch, Mid 2013)
    MacBook Air (13-inch, Mid 2012)
    MacBook Air (11-inch, Mid 2012)
    MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015)
    iMac (Retina 5k, 27-inch, Mid 2015)
    iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)
    iMac (21.5-inch, Mid 2014)
    iMac (27-inch, Late 2013)
    iMac (21.5-inch, Late 2013)
    iMac (27-inch, Late 2012)
    iMac (21.5-inch, Late 2012)
    Mac mini (Late 2014)
    Mac mini Server (Late 2012)
    Mac mini (Late 2012)
    Mac Pro (Late 2013)
     
  14. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Apple’ın dual boot aracı Boot Camp, artık en güncel Microsoft işletim sistemi Windows 10’u destekliyor.[/h]Çoğu Mac kullanıcısının bildiği üzere Apple, Boot Camp adlı aracı ile Mac sistemlere Windows işletim sistemlerinin kurulmasına izin veriyor. Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10’un piyasaya sürülmesinin ardından gözler Apple’a çevrilmişti. Teknoloji devi en sonunda Mac cihazlar için Windows 10 desteğinin geldiğini açıkladı ve Windows 10 destekli ürünlerinin listesini paylaştı.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Boot Camp 6, Mac sistemlere Windows 10 desteğini getirmenin yanı sıra, Windows 10’a USB 3, USB-C, Thunderbolt, SD/SDXC ve Superdrive desteği de sunacak.
    Apple, Mac kullanıcılarının sorunsuz bir Windows 10 kurulumu yapması için bir de rehber

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    . Rehber şimdilik sadece İngilizce mevcut ancak ilerleyen günlerde Türkçe bir kurulum rehberi de yayınlanacaktır.
     
  15. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Hem Mac OS hem de Windows tarafının başarılı sanal bilgisayar yazılımlarından olan VMware, Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünleri ile Windows 10 desteği sunmaya başladı. İşte Detaylar!


    [​IMG]Çapraz platform uygulama sıkıntısı çeken kullanıcılar için, bölümünün lider isimlerinden olan sanal bilgisayar yazılımı VMware, yeni duyurduğu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro sürümleri ile Windows 10 ve Mac OS El Capitan sistemlerine tam destek vermeye başladı!
    Sadece Windows 10 ve El Capitan desteği ile sınırlı kalmayan yeni Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, beraberinde geniş donanımsal destekleri de getiriyor.
    VMware Fusion 8 ve Fusion 8 Pro’nun detayları!

    Kısaca özetlemek gerekirse VMware bir sanal bilgisayar uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Yani Windowsi Linux veya Mac işletim sistemleri üzerinde, tıpkı farklı bir bilgisayar ekranı gibi sanal bir bilgisayar bölümü oluşturmak ve onu yönetmek mümkün hale geliyor. Sanal bilgisayarlar en çok, çapraz platform uygulama sıkıntılarında kendini gösteriyor. Örnek vermek gerekirse bir Mac kullanıcısı, Windows’a özel tasarlanan bir uygulamayı kullanmak için, VMware gibi araçlarla Mac sistemi üzerine sanal bir Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kurabiliyor.
    Böylece hem Windows hem de Mac OS işlerim sistemlerini kullanabilme imkanı oluşuyorken, yazılım geliştiricileri için de 2 veya 3 farklı işletim sistemini, ayrı bilgisayarlar alma gereğini ortadan kaldırıyor.
    [​IMG]
    VMware firmasının duyurduğu bu Fusion 8 ve Fusion 8 Pro modelleri de, yenilenen donanımlar ve işletim sistemleri noktasında özelleştirilmiş. Şöyle ki, Mac OSüzerinde şu an beta sürecinde olan El Capitan da dahil olmak üzere, ikinci bir sanal bilgisayar için Windows 10 tam desteği sunulmuş oldu. Bunlara ek olarak Dirext 10 ve OpenGL 3,3 desteklerini de kazanan Fusion 8 ve Fusion 8 Pro, Windows 10’un Cortana sesli asistanını da, Mac OS üzerinde çalıştırabilme olanağı sunabiliyor.
    Windows 10 desteği yanı sıra, Mac tarafında yeni gelen iMac Retina 5K ve Yeni MacBook ürünleri için de optimize edilmiş olan yazılımlar ayrıca; 64-bit uygulama desteği, 16 çekirdeğe kadar CPU desteği, 64 GB RAM tanımlama desteği, 8 TB depolama alanı kullanabilme desteği ve USB-Type C port desteğini de barındırıyor. Son olarak Fusion 8 ve Fusion 8 Pro ürünlerinin, Linux tarafında da geliştirmeler içerdiğini belirtmekte fayda var.
     
  16. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Windows 10 güncellemesi yayınlandıktan sonra uygulama mağazası cephesinde de hareketlilik başladı.
    [​IMG]
    Microsoft’un 29 Temmuz’da Windows 10’u kullanıcılar ile buluşturmasından sonra kısa zamanda büyük ilgi gören ve 75 milyon indirme rakamına ulaşan Windows 10 güncellemesi, Windows Store uygulama mağazasında da büyük bir hareketliliği beraberinde getirdi.
    Windows 10 Yazılım Geliştirme Kiti yayınlandıktan sonra mağaza onayına gönderilen uygulama sayısında belirgin bir artış gözlenirken, mevcut uygulamalarda da güncellemeler devam ediyor. Haberimize konu olan uygulama ise geçtiğimiz aylarda Windows 10 uyumlu olarak güncellenen ve bugün aldığı güncelleme ile yeni özellikler kazanan resmi Twitter uygulaması oldu.
    [​IMG]
    [h=4]Windows 10 Twitter Özellikleri:[/h]
    • Twitter fotoğrafı içeren Tweetler, Vine videoları ve seçilmiş diğer içerikler için artık anasayfa zaman akışında ön izleme fonksiyonu bulunuyor.
    • Mesajlarda fotoğraflarınızı özel olarak paylaşın
    • Anasayfa zaman akışında yer alan bir Tweet üzerinden herhangi birini yanıtlayabilir, retweetleyebilir, favorilerine ekleyebilir veya o kişiyi takip edebilirsin.
    • Bir Tweet’e birden fazla fotoğraf yükleyerek anı yakala.
    • Animasyonlu gif dosyaları yükle ve anasayfa zaman akışında görüntüle.
    • Çoklu hesap oturum açma (yeni)
    • Alıntı Tweet desteği (yeni)
    • Şimdi Neler Oluyor (yeni)
    [​IMG]
    Ayrıca henüz doğrulanmasa da yüksek çözünürlüklü resim ekleme ve liste desteğinin de uygulamaya eklendiği belirtiliyor. Windows 10 için resmi twitter uygulamasını

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

     
  17. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft Windows 10 Mobile güncellemesi için son hazırlıklarını yaparken, operatörler de güncelleme takvimini oluşturuyor. Windows 10 Mobile güncellemesi için bir operatörden daha güncelleme takvimi sızdırıldı. İşte Windows 10 Mobile güncellemesini ilk alacak Lumia cihazları…
    [​IMG]
    Microsoft, aylardır Windows 10 Mobile güncellemesi için yoğun bir şekilde mesai harcıyor. Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcılar tarafından test edilebilen Windows 10 Mobile sürümleri de yayınlayan Microsoft, gelen bilgilere göre Windows 10 Mobile Yapı 10586 sürümü ile Windows 10 Mobile güncellemesi için RTM sürümünü oluşturdu.
    Bu arada operatörler de Windows 10 Mobile güncellemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Avustralya’dan gelen bilgilere Vodafone Avustralya’nın Lumia 640 ve Lumia 635 için Windows 10 Mobile güncellemesi testlerini tamamladığı bilgisi gelmişti. Şimdi de Polonya’da Orange Polonya’dan sızan bilgilere Windows 10 Mobile güncellemesinin mevcut Lumia cihazları için yayınlanma takvimi sızdırıldı.
    [​IMG]
    Orange Polonya, Windows Phone cihazlar için Windows 10 Mobile güncellemesi takvimini belirlemiş ve güncellemeyi mevcut Lumia cihazlara iki grup halinde dağıtacak. İlk grup 14 Aralık’ta başlayacak ve Lumia 630, 635, 735, 830 ve 640 cihazlarını içerecek.
    İkinci ve daha az şanslı grup ise Lumia 520, 532, 625, 720, 820, 920, 925, 930, 1020, 1320 cihazlarını içerecek ve bu cihazlar için güncelleme 1 Şubat 2016 tarihinde başlayacak. Lumia 530 ve Lumia 1520 ile ilgili bir bilgi ise şimdilik bulunmuyor.
    Microsoft tarafından ise Windows 10 Mobile güncellemesinin dağıtımı ile ilgili şimdilik kesin bir bilgi paylaşılmadı. Fakat bu hafta içinde Windows Insider programı çerçevesinde yayınlanması beklenen Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10586 sürümünün bir iki hafta içinde genel dağıtım sürümü olarak kullanıcılara sunulmaya başlayacağı tahmin ediliyor.
     
  18. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Microsoft’un uygulama geliştiricilerine Windows 10 için Evrensel Uygulama Platformu içinde uygulama geliştirme tekniklerinin anlaşılacağı Microsoft Windows 10 Hands-On Labs etkinliği için artık satışa günler kaldı.
    [​IMG]
    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile hem pc hem de mobil cihazlarda sürdürülebilir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacıyla geliştirdiği Evrensel Uygulama Platformu üzerinde uygulama geliştirme anlatımını yapacağı Windows 10 Hands-On Labs etkinliği, Türkiye’dekş Windows Uygulama geliştiricilerini bir araya getiriyor.
    [​IMG]

    Windows 10 ile geleceğin uygulamalarını yazmak, hayalleri gerçeğe dönüştürmek ve kod yazarları arasında adını yazdırmak mümkün! Microsoft Türkiye’nin 25 Kasım Çarşamba günü İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştireceği “Windows 10 Hands-On Labs” etkinliğinde yazılım geliştiriciler hem yeni uygulamalar geliştirebilecek hem de yazılım geliştirmeye tutkuyla bağlı olan diğer arkadaşlarla tanışma fırsatı bulabilecek. Aktif katılımın şart olduğu etkinlik tüm gün sürecek.
    [​IMG]
    Microsoft Türkiye’nin yazılım geliştiricileri için düzenlediği “Windows 10 Hands-On” etkinliğinde, geliştiriciler, tek bir uygulama kodlayarak tüm dünyadaki milyonlarca kullanıcıya ulaşmanın detaylarını Microsoft Türkiye’nin uzmanlarından öğrenecek. Bu sayede, Windows 10 ile tek bir uygulama kodlayarak dizüstü bilgisayarlardan tablet, telefon gibi mobil cihazlara, nesnelerin interneti cihazlarından Xbox’a pek çok platformda çalışan ve milyonlarca kullanıcıya ulaşan uygulamalar geliştirmek mümkün olacak. Üstelik geliştirilen uygulamalar Windows 10’da yer alan Windows Mağaza’da yerini alabilir ve 120 milyondan fazla kullanıcıya aynı anda farklı ekranlardan ulaşabilir.
    Katılımcılar, “Windows 10 Hands-On labs” etkinliğinde, Universal Windows Platform’u kullanarak uygulamalar geliştirecek ve aktif katılımlarıyla anında ve yerinde “hands-on” deneyim kazanacak. Farklı ekran boyutları ve oryantasyonlarda çalışırken nasıl uyarlanabilir arayüzler geliştirebileceklerini öğrenecek olan geliştiriciler, yeni Windows 10 özellikleriyle uygulamalarını nasıl daha fark edilebilir yapabileceklerini de deneyimleyecekler. Tüm kullanıcıların cihazlarında çalışabilen bir mobil deneyim yaratmak için bir mobil uygulamayı buluta bağlamak da katılımcıların etkinlikte öğreneceği önemli detaylardan biri olacak.
    Windows 10 ile geliştirmek çok kolay!
    Windows 10, Windows’u kullanan 1,5 milyar insana sürekli inovasyon ve yeni olanaklar yaratmak için tasarlandı. Windows 10 ile birlikte gelen Universal Windows Platform (UWP) uygulamaları, uygulama kullanma alışkanlıklarını baştan sona değiştirecek.
    [​IMG]
    Microsoft, Windows 10’u tüm cihazlarla senkronize şekilde çalışan bir geliştirme platformu yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu şekilde üretilen uygulamalar çok sayıda cihaz (telefon, tablet, PC, Xbox, IoT cihazı, yeni Surface Hub ve HoloLens) ve insana kolaylıkla ulaşabilecek. Tüm bu çalışmalar sırasında uygulama kendisini otomatik olarak bulunduğu cihaza adapte edebilecek.
    Windows 10 ile geliştiriciler Microsoft’un büyük yatırımlar yaparak geliştirdiği kişisel asistan Cortana, ses tanıma, touch, ses, video ve hologramlar üzerinde çalışabilir ve uygulama konusunda deneyim kazanabilirler. Ayrıca, Windows 10 ve HoloLens, geliştiricilere dijital ve fiziksel dünyayı bağlayan ve insanların cihaz ve uygulamalarla olan etkileşimini değiştiren bir platforma geçiş sağlıyor.
    Geliştiriciler, Universal Windows Platform uygulamalarını Windows 10’la birlikte gelen merkezileştirilmiş Windows Mağaza’dan tek bir çatı altında bulup indirebiliyor. Kullanıcılar, bununla yetinmeyerek Windows Mağaza’da mobil, masaüstü, tablet ve XBOX gibi cihazlar için de özel versiyonlar bulabiliyor. Üstelik bu merkez üzerinden yazılım geliştiricileri kodladıkları uygulamaları paylaşabilecekler, hatta isterlerse belirli bir ücret karşılığında satabilecekler.
    Windows 10 UWP uygulamaları geliştirmek için Windows 10 yüklü bir cihaz üzerinde Visual Studio 2015 ile birlikte Windows 10 SDK kurulması yeterli. Yeni bir Windows 10 uygulaması geliştirildiğinde, uygulama birçok cihazın birbirine bağlı olduğu tek bir platformda tek bir proje olarak görülebilecek.
     
  19. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [h=2]Windows 10’un yeni özelliklerinden olan Cihazımı Bul nasıl açılır ve kullanılır, bu yazımızda onu anlatıyoruz.[/h]Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Kasım güncellemesi ile birlikte Windows 10 yepyeni bir özelliğe kavuştu. Cihazımı bul adlı bu yeni özellik, internet üzerinden Windows 10 cihazınızın yerini tespit etmenize olanak sağlıyor. Eğer Kasım güncellemesini aldıysanız, yapmanız gereken tek şey bu özelliği aktifleştirmek.
    Öncelikle Başlat menüsünden Ayarlar menüsüne girin.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Güncelleştirme ve güvenlik seçeneğine tıklayın ve açılan listeden Cihazımı Bul seçeneğine tıklayın.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Açılan sayfada Cihazımı bul kapalı yazısının altında Değiştir butonunu göreceksiniz. Bu butona tıklayarak açılan penceredeki anahtarı Açık seçeneğine sürükleyin.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Bu işlemden sonra Cihazımı bul özelliği devreye girecektir. Özelliği test etmek için

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    adresine gidin ve Microsoft hesabınızla giriş yapın. Cihazlarınız sekmesi altında bilgisayarınızı ve Cihazımı bul özelliğini göreceksiniz.
     
  20. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    Kayıp ürün anahtarlarını bulun!


    Windows'unuzun, Microsoft Office'in ve fazlasının ürün anahtarlarını ortaya çıkarmak, bu aracın işi!



    [​IMG]

    [​IMG]

    Windows'un veya Microsoft Office'in ürün anahtarını nereye sakladığınızı hatırlamıyor musunuz? Sorun değil, çünkü bu araçla ürün anahtarınızı PC'nizi kullanarak ortaya çıkarabilirsiniz.
    Farklı Windows ve Microsoft Office sürümlerinin ürün anahtarlarını Windows'un kayıt defterinden çıkarabilen Magical Jelly Bean Keyfinder, bu işi açılmayan Windows kurulumlarında bile yapabiliyor. Ücretsiz sürümünde 300'ün üzerinde programı destekleyen araç, 29,95 dolarlık ücretli sürümünde 8.000'in üzerinde programdan lisans anahtarınızı bulabiliyor.

    [​IMG]

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Magical Jelly Bean Keyfinder'ı kullanmak için onu indirdikten sonra çift tıklamanız yeterli. Sisteminizde bulunan ürün anahtarları hemen listeleniyor. Açılmayan bir Windows'taki ürün anahtarlarını bulmak için Tools > Load Hive seçeneğine tıklamanız ve Windows klasörünü seçmeniz yeterli.

    İndirin:

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş