Battlefield Hardline Oyun İncelemesi!

Konu, 'Play Station-PSP Bölümü' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    [h=3]Postalları bir köşeye bırakıp rozet ve silahları çıkarma zamanı…[/h]
    FPS oyunları tutkunlarının diğer oyunlardan ayrı tuttuğu birkaç oyun vardır. Bu oyunlar hak ettikleri yerlerini korumak için sürekli birbirleriyle mücadele halinde peşi sıra çıkardıkları seri oyunlarla adlarından sıkça söz ettiriyorlar. Yaptıkları işlerde bazen oyunun senaryosunda bazen oynanış dinamiklerinde yeniliğe giderek oyun severlerin beğenisini yüksekte tutmaya çalışıyorlar. İşte bu oyunlardan bir tanesi de Battlefield’dir. FPS oynanış biçimi, kemikleşmiş oyuncularıyla ve kendine has çoklu oyuncu moduyla neredeyse artık bir efsane olan Battlefield bu yıl çıkardığı Battlefield Hardline adlı oyunla oyuncusuna bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor.

    Serinin ilk oyunu olarak 10 Ekim 2002 tarihinde piyasaya sürdüğü oyunda 1942 yılında yaşanan 2. Dünya Savaşı konsepti ile adını duyuran oyun, diğer serilerinde de savaş konseptini bozmayarak hem tarihteki savaşları hem modern savaşları konu almış ayrıca 2006 yılında çıkardığı oyun Battlefield: 2142 oyunuyla da bilim kurgu savaşlarına da değinmişti. Artık yeni bir şeyler yapmak istercesine bu yıl piyasaya sürdüğü oyunla oyuncularının karşısına bambaşka bir konseptle çıkmıştı. Son serideki oyunun geliştiricisi Visceral Games ve Digital Illusions CE firmaları iken yapımcı ve dağıtımcısı oyunla özdeşleşen Elektronic Arts firmasıdır.

    [​IMG]

    Yeni Battlefield’de postalları bir köşeye bırakıp, rozet ve silahları alarak Maimi sokaklarında uyuşturucu baronlarına karşı savaş açacaksınız. Oyunun senaryo modunda yöneteceğiniz karakterin adı Nicolas Mendoza. Uyuşturucu baronlarıyla aynı masaya oturup Miami’nin arka sokaklarında kargaşa yaratan polislerin düzenlediği entrikaların ortasında kalan ve doğru yolu bulmaya çalışan genç bir polis dedektifinin verdiği mücadeleyi konu alıyor. Oyunun başlangıç sahnesinde olayların nasıl bir seyirde gideceğini de az çok anlıyorsunuz.

    [​IMG]


    Oyun Battlefield serisinden olunca çatışmalarda kaçınılmaz oluyor fakat sistemli bir şekilde oyundaki yetenek puanlarını kazanmak istiyorsanız yapacağınız en önemli şey eski oyunları oynamışsanız bu sefer bu oyundaki karakterin polis olduğunu unutmamak olmalı. Çünkü sıcak çatışmalardan ziyade elinizde polis rozetiyle suçlulara “Kanun namına teslim ol!” demek daha yerinde bir hareket olacak. Bu şekilde ilerlerseniz yetenek puanlarınızın hızla arttığını ve oyun içinde kullanacağınız silah ve diğer savunma ve güvenlik aksesuarları hızlı bir şekilde açıldığını göreceksiniz. En çok kullanacağınız aksesuarların başında karakterinizin akıllı cep telefonu geliyor. Oyunun bir önceki serisinde hedefleri işaretlediğiniz dürbünün yerini alıyor. Sadece hedefler için değil oyunda çevrenizden toplayacağınız evrak ve delilleri kolaylıkla bulmanızı sağlayacak ve oyunda size ekstra puanlar ve terfiler kazandıracaktır.

    [​IMG]

    Oyun esnasında iki farklı silahların yanında iki farklı güvenlik ve savunma aletlerini de kullanabilirsiniz. Silah çeşidinin çok olduğu oyunda yeni silah almak için seviyenizin artmasını bekleyebilir ya da çatışma halinde iken öldürdüğünüz suçluların silahlarını alarak oyunda silahları açabilirsiniz. Oyunda kullanacağınız yardımcı aletlerin başında çelik yelek, şok tabancası, mayın, sis bombası, jop ve balistik kalkanın yanı sıra oyun içinde ulaşılması zor olan noktalara geçişi kolaylaştırmak için kanca ve zipline da oyunda sıkça kullanacağınız aletlerin başında geliyor. Oyunda silahlarınıza ekstra mermiler ise her bölüm yenilenen perk sistemindeki kilitleri açarak kazanabilirsiniz. Tabi perk sistemi için bölümde başarılı olmanız şart ya da tıpkı silahlarda olduğu gibi öldürdüğünüz ya da etkisiz hale getirdiğiniz suçluların mermilerini de yerden toplayabilirsiniz. Silah değiştirmek ya da sağlık paketi almak için karşınıza sıkça çıkacak oyun haritasında belli noktalarda bulunan mühimmat çantalarından değiştirebilir ya da yenileyebilirsiniz.

    [​IMG]


    Oyunda ufak birde ipucu verelim. Çatışmaya girecekseniz önce alarm noktalarını pasif hale getirin, yoksa işin içinden çıkılmaz bir durumla karşılaşmanız içten bile değil. Yok ben çatışmayı severim diyorsanız. Multiplayer modu tam da size göre. Zaten oyunun adı Battlefield olunca aksiyonun sınırlarında gezinmenizde kaçınılmaz oluyor.

    Oyunda birden fazla multiplayer modu yer alıyor. Battlefield’in olmazsa olmazı aksiyon sahnelerinin yanı sıra oyun içinde kullanacağınız araçlarla sürüş becerinizi gösterebileceğiniz mod olan Hotwire moduyla işaretlenmiş olan araçları ele geçirmeye çalışıyorsunuz. Ya da karşı tarafa geçip araçları polislerden kaçırmakta olabilir, seçim sizin. Oyunun Heist modu ise soygun. Rakibiniz suçlulardan oluşuyorsa ellerindeki para dolu çantaları ele geçirip güvenli noktalara götürmeniz gerekiyor. Tehlikeli ortamlardan rehine kurtarma operasyonuna katılmak istiyorsanız da Rescue modunu tercih etmeniz gerekir. Blood Money modun da ise tam bir kargaşa mevcut. Belli noktalardaki para rezervlerini boşaltıp kendi takımınızın olduğu noktalara taşımaya çalışıyorsunuz. Yalnız rakiplerinizin taşıma noktalarına yapacağınız ani baskınlarla onlardan çalarak oyun sonunda ekstra puanlar kazanabilirsiniz. Oyunda bu modların yanında Crosshair, Conquest ve Team Death Match modları da mevcut. Ayrıca oyunda 9 farklı haritada sizleri bekliyor olacak.

    [​IMG]

    Oyun dördüncü seride kullanılan oyun motoru Frostbite 3 ile hazırlanmış. Yani önceki serinin üstüne fazla bir yenilik getirilmemiş. Alışık olunan Battlefield serisi olarak düşünülmezse oyun grafiksel manada fena değil. Özellikle partikül sistemi oyuna çok güzel adapte edilmiş fakat bazı kaplamalardaki ufak detaylar oyunun genel kalitesinden uzak. Müzikler ise yer Miami olunca Güney Amerika tarzında tınılar duyulması gayet normal. Ayrıca oyunun atmosferine yakın müziklerin yanında oyun içi seslerde her zamanki gibi başarılı.

    [​IMG]

    Son satış istatistiklerine bakıldığında dördüncü seriyi geçemeyen oyuncu rakamıyla beklenilen etkiyi verememiş ve Battlefield’in diğer serilerinden uzak senaryo ve konsepte sahip olsa da sonuçta vadettiği aksiyonu yine de yaşattırıyor. Özellikle Multiplayer oyunlarda daha iddialı diyebiliriz. Aksiyon macera ve heyecandan vazgeçemeyenler için fena değil. Şimdiden iyi oyunlar…


    Oyunun Künyesi

    Geliştiricisi: Visceral Games, EA Digital Illusions CE
    Dağıtım ve Yapımcısı: Electronic Arts
    Oyun Motoru: Frostbite 3
    Platform: Microsoft windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
    Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2015
    Türü: FPS, Aksiyon, Macera
    Modları: Tek oyunculu, çok oyunculu

    Minimum Sistem Gereksinimleri

    İşletim Sistemi: Windows Vista SP2 64-BIT (KB971512 Güncellemesi ile birlikte)
    İşemci: Athlon II/Phenom II 2.8 GHz, Intel Core i3/i5 2.4GHz
    Bellek: 4 GB
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 5770 (1 GB), NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)
    HDD: 60 GB

    Önerilen Sistem Gereksinimleri

    İşletim Sistemi: Windows 8 64-Bit KB971512 Güncellemesi ile birlikte)
    İşlemci: Intel Quad-Core veya AMD Six-Core INTEL QUAD-CORE CPU, AMD SIX-CORE CPU
    Bellek: 8 GB
    Ekran Kartı: AMD Radeon R9 290 veya NVIDIA GeForce GTX 760
    Ekran Kartı Belleği: 3 GB
    HDD: 60 GB
     

Sayfayı Paylaş