İOS Apple yeni iTunes ikonuyla klasik logosunu hatırlatıyor

Konu, 'Apple ios' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    iTunes logosundan tatmin olmakta zorlanan Apple, logo üzerinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Ancak Cupertino merkezli şirketi yaptığı bu değişiklikler sebebiyle suçlamak da pek kolay değil. iTunes’un şirketin ürettiği yazılımlar arasındaki önemi göz önüne alınınca bu ilgiyi anlamak daha kolay hâle geliyor.
    [​IMG]
    Apple’ın devrimci müzik ve uygulama mağazalarının kapısı konumundaki iTunes, pek çok medya içeriğine de ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak, iPhone ve iPad yönetiminde iTunes halen önemli bir yere sahip. Bütün bu sebeplerin bir araya gelişinin Apple’ı iTunes ikonunu o anki heyecanına göre elden geçirmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak OS X El Capitan’da kullanılan iTunes ikonuysa bugüne kadarki ikonlar arasında en farklı tasarıma sahip ikon olma özelliğini taşıyor.
    [​IMG]
    Yeni ikonda geçtiğimiz yıl kullanılan parlak kırmızı arka plan yerini açık mavi, mor ve kırmızı tonlarının bulunduğu bir arka plana bırakıyor. Arka planın üstüne yerleştirilen beyaz notada ise herhangi bir değişim gözükmüyor. Yeni ikondaki renk cümbüşü akıllara Apple’ın renkli ve klasik logosunu da getiriyor.
    Apple’ın mevcut yaklaşımları göz önüne alınınca yeni iTunes ikonundaki renk seçimi ve tasarım biraz daha anlam kazanıyor. Geçmişine karşı hassas bir yaklaşım içinde olan şirket, klasik arayışlarını yeniden canlandırırken çeşitlilik konusuna da daha fazla odaklanıyor. Yeni renkler, iOS 8.4 ile boy gösteren Müzik uygulamasının ikonunda da görülüyor.
     

Sayfayı Paylaş