Galatasaray'dan 4. yıldıza dev adım!.. GS 2-0 BJK

Konu, 'GALATASARAY' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]


    Galatasaray, şampiyonluk yolunda çok kritik virajı döndü. Sezonun son derbisinde Beşiktaş'ı 2-0 yenen sarı kırmızılılar, 4. yıldızdan sadece 1 puan uzaklıkta.


    Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı ağırlayan lider Galatasaray, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında oynayamayan kaleci Fernando Muslera, derbi maçta Sinan Bolat'tan formayı geri alırken, Gençlerbirliği müsabakasına ilk 11'de başlayan bir diğer isim olan Umut Bulut'un yerine ise Hamit Altıntop görev aldı. Sarı-kırmızılı ekipte tedavisi devam eden Chedjou ise bu karşılaşmada da oynayamadı.


    Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Slaven Bilic, geçen hafta Torku Konyaspor ile yaptıkları maçın kadrosundan Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek'i yedeğe çekerken, sakatlığı bulunan Ramon Motta ise karşılaşmanın kadrosunda bulunmadı. Bu oyuncuların yerine savunmada Serdar Kurtuluş'a görev veren Bilic, orta alanda ise Kerim Frei ve Atiba Hutchinson'ı oynattı. Galatasaray derbisine savunmada Serdar Kurtuluş, Atınç Nukan, Sivok ve Opare ile başlayan Beşiktaş'ta orta sahada Kerim Frei, Necip Uysal, Hutchinson, Tolgay Arslan ve Sosa görev alırken, forvette ise Derba Ba forma giydi.


    Süper Lig'de son iki haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider giren Galatasaray, Türk Telekom Arena'yı dolduran taraftarı önündeki Beşiktaş derbisine istekli başladı. Özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kaleyi yoklayan sarı-kırmızılı takım, 11. dakikada öne geçti. Yasin Öztekin, kendi geliştirdiği atakta çok iyi bir şut çıkardı, Güney'dan dönen topu tamamlamak da ona düştü. Bu gol başarılı kanat oyuncusunun son 3 aydaki 4. golü oldu. Yasin aynı süre içinde 4 de asist yaparak takımına büyük katkı yaptı. Yasin, 28. dakikada telles'in güzel ortasında da net pozisyonu kaçıran isim oldu.


    Ligde geçen hafta Torku Konyaspor'a yenilerek şampiyonluk yarışında havlu atan Beşiktaş, derbiye baskılı başlayan rakibi karşısında ilk dakikalarda savunmaya çekildi. Galatasaray'ın 11. dakikada bulduğu golle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, golün şokunu çabuk üzerinden atarak orta alanda topu hakim oldu ve üst üste ataklarla rakip kaleye gitti. 20. dakikada Demba Ba ile girdiği pozisyonda direğe takılan Beşiktaş, daha sonra geliştirdiği ataklardan sonuç çıkaramadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.


    İkinci yarıya Beşiktaş inanılmaz bir baskıyla başladı. rakibinin sahadan çıkmasına müsaade etmeyen siyah beyazlılar, Demba Ba, Frei ve Tolgay Aslan net fırsatlar yakaladı ama sahneye son maçların formda ismi Muslera çıktı ve takımını gol yemekten koruyan isim oldu.


    35 dakikalık baskıyı gol yemeden atlatan Galatasaray, 80. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sabri'nin vuruşunda defanstan seken topa Sneijder nefis vurdu ve takımını rahatlatan isim oldu.


    Kalan bölümde oyun temposunu iyi ayarlayan Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kazandı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Artık sarı kırmızılılara 1 puan şampiyonluk için yeterli olacak. fenerbahçe, Başakşehir karşısında puan kaybederse sarı kırmzılılar, Rize maçına kalmadn şampiyonluğunu da ilan edecek.


    Bu mağlubiyetle 66 puanda kalan Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi önelemesi oynama şansı da kalmadı. Siyah beyazlılar, ligi 3. bitirdi ve Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı.


    GALATASARAY - BEŞİKTAŞ: 2-0
    STAT: Türk Telekom Arena
    HAKEM: Hüseyin Göçek


    GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Telles, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 90+2 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 90+3 Emre Çolak), Burak Yılmaz (Dk. 65 Umut Bulut)
    TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu


    BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş (Dk. 46 Oğuzhan Özyakup), Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 77 Mustafa Pektemek), Sosa, Demba Ba (Dk. 83 Cenk Tosun)
    TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Biliç


    GOLLER: Dk. 11 Yasin Öztekin, Dk. 80 Sneijder (Galatasaray)


    SARI KARTLAR: Dk. 33 Demba Ba, Dk. 78 Sosa (Beşiktaş), Dk. 50 Olcan Adın (Yedek kulübesinde), Dk. 59 Melo, Dk. 78 Yasin Öztekin (Galata
     

Sayfayı Paylaş