Fatih Terim'den devşirme oyuncu konusuna yeşil ışık

Konu, 'Milli Takım' kısmında uydu3405 tarafından paylaşıldı.

  1. uydu3405
    Offline

    uydu3405 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    3 Kasım 2014
    Mesajlar:
    500
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    [​IMG]

    [​IMG]
    Euro 2016 Grup Elemeleri'nde Kazakistan ile karşılaşacak olan Türkiye'de Futbol Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi.
    İşte Terim'in açıklamaları:
    [h=4]KADRO KONUSU[/h]"Hiç sakatımız yok. Kötü giden maçlardan sonra sakatlıkların arttığını, bahanelerin çoğaldığını görmekteyiz ancak aldığım son rapora göre herkes iyi, herkes hazır. Gökhan Gönül de iyi. Maça kadar daha da iyi olacak. Onun dışında tüm sakatlar düzeldi."
    "İlk 11'imiz şöyle olacak: Volkan, Gökhan Gönül, Caner, Semih, Serdar, Ozan, Selçuk, Volkan Şen, Arda, Burak, Olcay"
    [h=4]"KONSANTREMİ BOZAMAM"[/h]"Söylemek isteyip de söylemediğim bir şey şu anda olabilir. Açıkçası buranın havasını bozmasına gönlüm razı olmaz. Brezilya maçı sonrası geçen sürede oyuncularımın geldiği noktayı böyle şeylerle bozma niyetinde değilim. Onlara gereğini veya söylenecek ne varsa gerektiği zaman söyleriz. Açıkçası konsantremi bozamam. Onların cevabı de verilir, gerekenler de yapılır. Ancak şu anda onun ne yeri ne zamanı... Benim burada bu konulara girmem emeğimizin boşa gitmesi demektir. Bizim çok daha önemli işlerim var, o da yarınki Kazakistan maçı. Tabi kalbimin bir tarafında mümkün değil, onlar da cevapsız kalmayacaktır."
    [h=4]MAÇIN ÖNEMİ, ANLAMI[/h]"Sadece halkımızın değil, hepimizin beklentilerinin altında bir grup başlangıcı yaptık. Ancak yarın 3 puanla bir başlangıç istiyoruz. Bizim de hoşumuza gitmiyor, İzlanda, Çek, Letonya maçı. Yarın Türk Milli Takımı'nın istenen, iyi bir oyunla istediğini alacağına inanıyorum. O yüzden Kazakistan maçı çok önemli. Kazakistan'da baktığımız zaman fizik yapısı güçlü ve neredeyse her takıma gol atan bir takım. Bu maçtan sonra olaylara çok daha ümitli bakacağız."
    [h=4]DEVŞİRME OYUNCU MU GELİYOR?[/h]"Açıkçası kural da bize pek uymuyor. Kanunlarda 5 sene gibi bir süre var. En son da FIFA'nın koyduğu bir süre var. Orada pek bize uymuyor. Ama böyle bir global dünyada tuhaf bir şey değil, biz kendi oyuncularımızı inanıyoruz. Her zaman söylüyorum, kendini Türk hisseden herkes Türk'tür ancak kurallar zorluyor bizi."
    [h=4]BREZİLYA MAÇI VE TFF ELEŞTİRİLERİ[/h]"Üzerinde konuşmamız gereken bir konu bu. Bana bağırılmadı, ona bağırıldı meselesi değil. Kimin canı yanarsa bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Her canı yanan bir başkasınınkini yakmaya çalışıyor. Federasyon tek başına, ben tek başıma suçlu olabilir miyim? Biz Brezilya ile berabere kalsak kendimizi kandırsak daha mı iyi olurdu? Bu federasyon hepimizin federasyonu. Ben de aynı şekilde. Çözümü beraberce üretmeliyiz. Her konuda her başarısızlıkta arayacağımız suçlular bize birşey getirmiyor."
    "Ben 5 Ocak'ta imza attım. Aşağı yukarı 10 aydır buradayım. Kolay değişmiyor bazı şeyler, birçok şeyi hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Biz kendi sahamızda final öncesi sahamızda 7 yeseydik, altından kalkabilir miydik? O gün orada olanları yadırgıyorum açıkçası. 15. dakikadafederasyona, oyuncuya tepki... Dediğim gibi canı yanan kimse başkasının canını yakmaya çalışıyor. Bunu değiştirmek için geldik ve değiştireceğiz. ''Ne yapalım kardeşim, bu kadar'' dediğimi hiç duymadınız herhalde. Ben buraya şikayet etmeye, bahane üretmeye gelmedik. Hepsini halledeceğiz, halletmeliyiz. Yeter ki icraatları yaparken, uluslararası düzeyde düşünelim, uygulayalım. Ben buna yürekten inanıyorum. Ülke yıllardır bahane üretiyor, üretti. Birçok şeyi düzelttiğimize inanıyorum. Burada sağduyulu basın mensuplarına ihtiyacımız var. Ki daha kısa sürede halledelim. Başımızı öne eğmenin gereği yok, utanılacak bir şey yapmadık. Hazırlık maçında mağlup olduk. Ben de yenilgiden hoşlanmıyorum. Oyuncularım inşallah yarın başlayacak. Ancak esas mesele, galibiyetlerden yenilgilerden çok daha fazla anlam ifade eden Türk futbolu meselesi. Bu ülkeyi futbolda nasıl ayağa kaldırırız?"
    "Dün Almanya'yı seyrediyorum. Devşirme oyuncularının 8-9'a çıktığını görüyorum. Portekiz'de Almanya'da Cebelitarık'ta müthiş bir mücadele görüyorum. Dünya şampiyonu da yeni bir şeyler arıyor, en alttaki de yeni bir şeyler arıyor. Burada taşın altına hep beraber elini sokan insanlarla olabilecek, düzelebilecek bir durum."
     

Sayfayı Paylaş