Kartal pes etmedi! 1-0

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak isteyen Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Elazığspor ile bu akşam deplasmanda kritik bir maça çıkacak.
    [​IMG]
    Ligde bitime 2 hafta kala 58 puanla 3. sırada bulunan siyah-beyazlılar, 59 puanla ikinci sırada yer alan Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak için çekişiyor.
    Beşiktaş deplasmanda Elazığspor'u yenerse, Galatasaray, Trabzon deplasmanında yenilse bile ligi ikinci sırada bitirip, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak takım son haftada belli olacak.Galatasaray, Trabzonspor'u yener, Beşiktaş ise Elazığ deplasmanında puan kaybederse sarı-kırmızılı takım ligi ikinci sırada bitirmeyi garantileyecek.
    Elazığ Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Elazığspor-Beşiktaş maçını hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

    MUHTEMEL 11
    Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Jones, Motta, Veli, Atiba, Gökhan Töre, Oğuzhan, Olcay ve Almeida

    ELAZIĞ İÇİN DE HAYATİ MAÇ
    Ligde 34 puanla 16. sırada bulunan Elazığspor için de yarınki maç hayati önem taşıyor.
    Ligde kalma mücadelesi veren Gaziantepspor 36 puanla 15. sırada, Kayseri Erciyesspor ise aynı puan ve averajla 14. sırada yer alıyor. Gaziantepspor bu akşam sahasında Eskişehirspor, Kayseri Erciyesspor da evinde Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Elazığspor yenilirse Gaziantepspor ve Kayseri Erciyesspor'un berabere kalmaları durumunda bile lige veda edecek. Elazığspor kazanırsa ligde küme düşecek son takım 34. haftada belli olacak.

    SAKAT FUTBOLCULAR
    Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Necip Uysal ve Escude bu akşamki maçta forma giyemeyecek.

    4 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA
    Siyah-beyazlılarda Elazığspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.Mustafa Pektemek, Olcay Şahan, Franco ve Dany, bu akşam sarı kart görmeleri halinde 34. ve son haftada Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]


    Beşiktaş, Devler Ligi’ne doğrudan katılma umutlarını son haftaya taşıdı! Elazığspor’a konuk olan siyah beyazlılar maçı 1-0 kazandı ve Galatasaray’ı takibini sürdürdü. Elazığspor ise Süper Lig’e veda eden son takım oldu.


    Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanmak isteyen Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Elazığspor’a konuk oldu.


    Beşiktaş, Gökhan Töre’nin golüyle Elazığspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etti. İkincilik umutlarını son haftaya taşıyan siyah beyazlılar puanını 61’e çıkardı ve son haftaya üçüncü sırada girdi. Elazığspor ise bu mağlubiyetle Kayserispor ve MP Antalyaspor’un ardından Süper Lig’e veda eden son takım oldu.


    İkili ve üçlü averajlarda Gaziantepspor ve Kayseri Erciyesspor'un gerisinde kalan Elazığspor, Spor Toto Süper Lig'ten düşen üçüncü ve son takım oldu.


    Bu kritik karşılaşmaya ev sahibi Elazığspor, Ivesa, Tanju Kayhan, Vranjes, Çağlar Birinci, Zeegalaar, Serdar Gürler, Deniz Aslan, Mehmet Nas, Sane, Deniz Yılmaz ve Batuhan Karadeniz ilk 11’i ile sahaya çıkarken; Beşiktaş da Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Motta, Oğuzhan Özyakup, Jones, Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Hugo Almeida ilk 11’i ile sahada yer aldı.


    Maça iki takım da kontrollü başlarken, ilk dakikalar da takımlar pozisyon üretmekte zorlandı. Beşiktaş, 39. dakikada Gökhan Töre’nin golüyle deplasmanda öne geçti. Motta’nın sol kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top Gökhan Töre’nin önünde kaldı. Topla içeriye hareketlenen Gökhan, yerden sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu ve siyah beyazlıları 1-0 öne geçirdi.


    İlk devrenin kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Beşiktaş soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.


    Karşılaşmanın ikinci devresine Beşiktaş daha kontrollü başlarken, Elazığspor daha fazla risk alarak siyah beyazlıların kalesine gitmeye çalıştı. Ev sahibi takım yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, Beşiktaş da kendi sahasından hızlı çıkarak farkı artırmaya çalıştı ama konuk ekibin çabaları da golü getirmedi.


    Maça 68. dakikada giren İbrahim Kaş, 80. dakikada faul pozisyonun ardından hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü ve Elazığspor’u sahada 10 kişi bıraktı.


    Kalan bölümde başka gol olmazken, Beşiktaş sahadan 1-0’lık sonuçla galip ayrıldı.
     

Sayfayı Paylaş