Otomobil fiyatına uçak üreteceğiz

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında cihat çapa tarafından paylaşıldı.

  1. cihat çapa
    Online

    cihat çapa Guest

    50-60 bin liraya mal edilecek 2 kişilik Türk yapımı uçaklar 2014'te havalanacak. İşadamlarından şimdiden sipariş aldıklarını belirten THK Başkanı, yılda en az 500 uçak satmayı planladıklarını söyledi.
    [​IMG]
    Türk Hava Kurumu (THK), otomobil fiyatına 2 kişilik yerli uçakları ile trafik sorununa çözüm buldu. THK, orta sınıf otomobil fiyatına (50-60 bin lira) mal etmeyi planladığı uçakların, 2014 yılında deneme uçuşlarına başlayacak. Dünyada bireysel ya da ailevi ihtiyaçlar için uçak sahipliğinin hızla arttığını belirten THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, gelir seviyesini hızla artıran Türkiye'nin de bu konuda potansiyel bir pazar olduğunu kaydetti.

    4 AYLIK EĞİTİM YETİYOR
    Hafif Spor Uçak Tasarım ve Üretimi Projesi'nde son aşamaya gelindiğini, Ankara'daki fabrika inşaatının Ekim'de biteceğini anlatan Yıldırım, ilk etapta 2 kişilik eğitim ve bireysel kullanım uçaklarının üretimine başlanacağını söyledi. Yıldırım, 2014'ün ilk aylarında test uçuşlarının yapılacağını ifade ederek, "Yaz aylarında da uçağımızı uçuracağız. Başlangıçta 2 kişilik bir uçak olacak. Şimdiden sipariş aldık. İlk siparişler iş dünyasından" dedi. Yılda en az 500 uçak satacaklarını düşündüklerini vurgulayan Yıldırım, uçuş okullarında 4 aylık eğitim alan herkesin bu uçakları kullanabileceğini dile getirdi.

    TRAFİĞE ALTERNATİF
    Yıldırım, üretecekleri uçakların Türkiye'de hızlı ulaşım konusunda yeni bir konsept yaratacağına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Özellikle gün içinde kent değiştirmek durumunda kalan iş insanları için pratik bir çözüm yaratacak."

    4 KİŞİLİĞİ YOLDA
    İlk etapta 2 kişiliğini üretecekleri uçakların önümüzdeki dönemde çeşitlendirileceğini kaydeden Osman Yıldırım, "4 kişilik ve 20 kişilik uçaklar için de çalışma başlattık" dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ile geliştirdikleri insansız hava aracı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Yıldırım, yüz tanıma özelliğine sahip araçların terörle mücadeleye önemli katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

    TÜRKİYE'NİN ORTAK ÜRETİMİ
    THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2 kişilik uçağın bir anlamda tüm Türkiye'nin ortak üretimi olacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Kalıplar Marmara Bölgesi'nden, jantlar Ege'den, lastikler ve gövde İç Anadolu'dan gelecek. Yüzde 100'e yakın bir yerlilik oranı olacak. Ülkemizin gurur duyacağı bir eseri ortaya koyacağız."
     

Sayfayı Paylaş