Öcalan tahliye olur mu?

Konu, 'Dünyadan Haberler' kısmında sge2011 tarafından paylaşıldı.

  1. sge2011
    Offline

    sge2011 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    3 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    408
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    alaşehir
    Abdullah Öcalan'ın "yakın dostu ve sırdaşı" olarak bilinen Muhammed Amin Penjweni,ilginç açıklamalarda bulundu
    24 Ağustos'ta yapılacak olan Kürt Ulusal Konferansı fikrinin Öcalan'a ait olduğunu belirtirken PKK'yı konferansın "lokomotifi" olarak niteleyen Penjweni, "barış süreci"nin "Öcalan'a verdiği sözleri tutmayan" Türkiye'nin tutumu nedeniyle bitebileceğini öne sürdü. Penjweni, hasta olan tutukluların tahliye edilmesini öngören bir yasanın TBMM'den geçmesi durumunda Öcalan'ın da "tahliye edilebileceğini" iddia etmekle birlikte "Ancak, böyle bir şeyin zor olacağını düşünüyorum" dedi.
    Suriye'de kaldığı yıllardayakın bir dostluk kurduğu Öcalan'ın sık sık İmralı'dan kendisine "selam" gönderdiği, bazı konularda danışılmasını istediği belirtilen Muhammed Amin Penjweni, Erbil'de yayımlanan Rudaw gazetesi ile yaptığı geniş mülakatta Abdullah Öcalan ve PKK ile ilgili birçok konuyu değerlendirdi

    -"KÜRT ULUSAL KONFERANSI ÖCALAN'IN FİKRİ"-
    Muhammed Amin Penjweni, Kürt Ulusal Konferansı fikrinin nasıl oluştuğunu anlattığı mülakat sırasında 1980 yılında Bekaa'dan ayrılmaya zorlanan Filistin Kurtuluş Harekatı'nın Tunus'ta Filistin Ulusal Konseyi'ni oluşturmasının Öcalan'ı etkilendiğini, o zamandan beri Öcalan'ın Kürtler için de Ulusal Konferans'ı önerdiğini kaydetti.
    Konferans fikrinin PKK ile KDP arasında ciddi olarak ele alındığını ve İdris Barzani'nin 1983 yılında Şam'da Öcalan'ı ziyaret ettiğinde imzalanan anlaşmanın dokuz maddelik anlaşmada bir konferansın düzenlenmesinin öngörüldüğünü anlatan Penjweni, "Bu defa ise, PKK konunun ciddi olarak görüşülmesini sağladı. Diyebilirim ki PKK konuyu hayata geçirdi. PKK, bu konferans için lokomotif oldu" sözlerini kullandı.
    Rudaw'nun konferans konusunda Türkiye, İran ve Suriye'nin bilgilendirilmesine dikkat çekmesi üzerine Penjweni, şu savları dile getirdi:
    "Aslında Türkiye, İran ve Suriye'yi bilgilendirmeye gerek yoktu. Ancak,(Kürt) partilerin bazıları, bu ülkelerle ilişkileri göz önünde tutmak istiyorlar. Ancak bu ülkeler, benzer bir şey ister ise Kürtler'e danışır mı?. Hepimiz biliyoruz ki Kürdistan'da Türk, İranlı, Suriyeli, ABD'li ve diğer ülkelerin gizli teşkilatları faaliyet gösteriyor."
    -"BAYIK BARIŞ SÜRECİNİ YIKMAZ AMA TÜRKİYE YIKABİLİR"-
    Muhammed Amin Penjweni, Türkiye ile PKK arasında çatışmaların en yoğun düzeye ulaştığı 1992 yılında Celal Talabani, Mülazim Ömer ve Kemal Burkay'ın Suriye'ye giderek Öcalan'dan çatışmaları durdurmasını istediklerini ancak Öcalan'ın bu talebi reddettiğni de anlattığı mülakat sırasında diğer bir sorunun karşısında PKK liderliğine Cemil Bayık'ın getirilmesini de değerlendirirken "bu göreve layıktır. Karayılan lider iken Bayık'a danışmadan karar vermezdi" dedi.
    Bu arada, "Bayık sert bir lider olduğu için Türkiye ile barış sürecinin başarısızlığa uğrayabileceği" görüşünü paylaşmadığını söylerken "barış sürecini yıkmaz. Ancak Türkiye yıkabilir. Çünkü Türkiye, Öcalan'a verdiği sözleri yerine getirmedi. İfade etmek isterim ki Öcalan'a yakın olduğum için inanıyorum ki Türkiye'nin sözleri bu yılda yerine getirilmezse eğer, barış süreci bitecek" şeklinde konuştu.
    -"ÖCALAN TAHLİYE OLUR MU?"
    Muhammed Amin Penjweni, "Öcalan serbest bırakılacak mı?" yönündeki bir soruyu yanıtlarken de TBMM'de hasta tutukluların salı verilmesini öngören yasal düzenlemelerin önerildiğini belirterek "Bu yasa geçerse eğer, Öcalan da tahliye edilebilir. Ancak, böyle bir şey zor olacağını düşünüyorum" dedi
     
  2. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    bu sorunun gündeme gelmesi bile reillik fakat bunların hep sebebi şu anki iktidar rezalet ya
     
  3. DGT
    Offline

    DGT
    Yetkili
    Co Administrator

    Kayıt:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    688
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Dünyadan
    Olur olur.Hatta milletvekili bile olur az bile.Bize müstehak
     

Sayfayı Paylaş